Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Dior Autumn-Winter 2020-2021 Haute Couture

Το πρώτο ψηφιακό show υψηλής ραπτικής τoυ Dior εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, με mannequin μινιατούρες

Η συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Dior για τη σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2020-2021 από τη Μaria Grazia Chiuri αποκαλύφθηκε αποκλειστικά στο διαδίκτυο, με τη μορφή ενός ατμοσφαιρικού φιλμ με τίτλο Le Mythe Dior, σε σκηνοθεσία του Matteo Garrone, του εμβληματικού ιταλού σκηνοθέτη που υπέγραψε πρόσφατα την ταινία Pinocchio.
Το φιλμ αποτίει φόρο τιμής στο Théâtre de la mode, ένα πλανόδιο show, που ξεκίνησε το 1945 για την προώθηση της γαλλικής ραπτικής σε όλο τον κόσμο.
Tαξίδευε μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου και Ηνωμένων Πολιτειών και έργο του Théâtre de la mode ήταν να δείξει το savoir-faire της γαλλικής υψηλής ραπτικής κατά τη μεταπολεμική περίοδο, σε μια εποχή που η βιομηχανία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της για να διαιωνίσει τη μαγεία.
Εκεί που μικροσκοπικές κούκλες μινιατούρες με δημιουργίες haute couture ξυπνούν, εκεί που η ελληνική μυθολογία ζωντανεύει και συναντά το ταλέντο, την τέχνη και μια τεράστια σχεδιαστική κληρονομιά, εκεί βρίσκεται ο oίκος Dior.
Δημιουργώντας τριάντα επτά μινιατούρες ασύγκριτου κάλλους, η Μaria Grazia Chiuri θέλησε να γιορτάσει το έργο και τα ταξίδια πέντε εξαιρετικά εμπνευσμένων μορφών του σουρεαλιστικού κινήματος: Lee Miller, Dora Maar, Dorothea Tanning, Leonora Carrington και Jacqueline Lamba.
«Οι σουρεαλιστικές εικόνες προσπαθούν να κάνουν ορατό κάτι που είναι εκ φύσεως αόρατο. Αγαπώ το μυστήριο και τη μαγεία, αποτελούν τρόπο να ξορκίσουμε την αβεβαιότητα του μέλλοντος», δήλωσε η Maria Grazia Chiuri για την πρώτη ψηφιακή συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου Dior.
Το 14λεπτο βίντεο εξερευνά τη διαδρομή ενός μπαούλου, σύμβολο του κτιρίου του οίκου Dior στην 30 Avenue Montaigne του Παρισιού σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που θυμίζει δάσος. Τα πλάσματα, που το κατοικούν απόκοσμα όμορφα, είναι σχεδόν εξωτικά.

Τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από μοναδικές πτυχώσεις και ονειρικά χρώματα, ενώ οι γραμμές τους θυμίζουν γλυπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια