Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φυσική προφύλαξη και απολύμανση, το λάδι των κλεφτών

Το όνομα και η συνταγή για το Λάδι τών κλεφτών έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.
Η συνταγή ποικίλλει και χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, όπου το Λάδι τών κλεφτών κράτησε μια ομάδα εμπόρων ασφαλείς από την πανούκλα. Το μείγμα των αντισηπτικών, αντιβακτηριακών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του ήταν ικανό να για να διατηρήσει αυτούς τους εμπόρους ασφαλείς απο την βουβωνική πανώλη.

Η ιστορία των κλεφτών
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Gary Young σπούδασε αιθέρια έλαια και ερευνούσε για τα αιθέρια έλαια.
Η έρευνά του τον οδήγησε στους εμπόρους μπαχαρικών και εμπόρους αιθέριων ελαίων που τους ονόμαζαν «Κλέφτες», έζησαν τον 16ο αιώνα και εμπορευόντουσαν κανέλα, μπαχαρικά και έλαια από την Ινδία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όταν ξέσπασε η πανούκλα, η διεθνής ναυτιλία και το εμπόριο σταμάτησαν. Αυτοί οι έμποροι μπαχαρικών έπρεπε συνεπώς να βρουν έναν νέο τρόπο υποστήριξης.
Με τα νεκρά σώματα παντού, οι Κλέφτες αποφάσισαν να λεηλατούν τα σώματα που είχαν μολυνθεί από την πανούκλα από ρούχα, μπότες, κοσμήματα, γλάστρες, ταψιά – οτιδήποτε που θα μπορούσαν να το εμπορευθούν. Χρησιμοποιώντας την τεράστια γνώση τους για τις φαρμακευτικές ιδιότητες πολλών μπαχαρικών, δεν κολλούσαν από τα νεκρά σώματα, αναμειγνύοντας ένα μοναδικό μείγμα μπαχαρικών, βοτάνων, ξύδι και έλαια.
Η ιστορία τους έφτασε στα αυτιά του Βασιλιά και συνέλαβε 4 από αυτούς και απαίτησε για να τους χαρίσει την ζωή να του πουν το μυστικό τους. Έτσι έφτασε η ιστορία και σε εμάς.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της ιστορίας , αλλά και των αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούσαν.
Έπιναν αφέψημα από φασκόμηλο, θυμάρι, λεβάντα, και δενδρολίβανο ενώ αργότερα προστέθηκε και το σκόρδο.
Χρησιμοποιούσαν ένα μείγμα από αιθέρια έλαια γαρύφαλλο, κανέλλα λεμόνι, θυμάρι, δενδρολίβανο και φασκόμηλο.
Οι αναλογίες είναι
40 σταγόνες αιθέριο Έλαιο Γαρύφαλλο
35 σταγόνες αιθέριο Έλαιο Λεμονιού
20 σταγόνες αιθέριου ελαίου κανέλας
15 σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου
10 σταγόνες αιθέριου ελαίου Δενδρολίβανο
10 σταγόνες αιθέριου ελαίου Φασκόμηλο
Από το μείγμα αυτό προσθέτουμε 90 σταγόνες σε 100 ml λάδι, αμυγδαλέλαιο, λάδι τζοτζόμπα η ακόμη και ελαιόλαδο.Τα αιθέρια έλαια τα αποθηκεύουμε σε γυάλινα σκοτεινά μπουκάλια.
Επίσης καθαρίζει τον αέρα στο σπίτι σας, εξαλείφει τις οσμές, υποστηρίζει τους πνεύμονες και καθαρίζει τα ιγμόρεια. Ρίχνουμε 10 σταγόνες σε συσκευή καύσης αιθέριων ελαίων.
Καθώς αναπνέετε το λάδι, θα ενισχύσετε τους πνεύμονες και ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα.
Προσοχή απαγορεύεται η χρήση σε μωρά παιδιά, σε εγκυμοσύνη και σε άτομα με άσθμα.
Εάν θέλουμε να τα αναμείξουμε με νερό προσθέτουμε μια σταγόνα απορρυπαντικού πιάτων.
Με αλκοόλ βάζουμε 50 ml αλκοόλ και 50 ml νερό.
Μπορείτε να αλείφετε μια σταγόνα κάθε μέρα στο στήθος σας, η να το ψεκάζετε στα ρούχα σας και στον χώρο για προφύλαξη από πιθανές μολύνσεις από ιούς και βακτήρια και κρυολογήματα.

Σε έρευνες στην Γαλλία από τον καθηγητή Griffon, Director of the French Police Toxicology Laboratory, οι αντισηπτικές ιδιότητες , μείγματος αιθέριων ελαίων όπως λεβάντα ,δενδρολίβανο γαρίφαλου, πεύκου, θυμαριού, μέντας και κανέλας μελετήθηκε με σκοπό να ερευνήσουν την ικανότητα απολύμανσης του χώρου από παθογόνα βακτήρια .

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ,εάν σε ένα κλειστό χώρο ψεκαστούν αιθέρια έλαια, δημιουργείται μια θανατηφόρα ζώνη που σκοτώνει τα περισσότερα αερομεταφερόμενα παθογόνα μικρόβια.Το 1997, μελέτες στο Weber State University έδειξαν 99.96% επιτυχία εναντίον αερομεταφερόμενων βακτηριδίων.
Ερευνήθηκαν 210 αποικίες διαφόρων βακτηρίων σταφυλόκοκκων καθώς και μούχλας.
Μετά από 15 λεπτά μόνο 14 αποικίες από τις αρχικές 210 ήταν ζωντανές.
Μετά από 30 λεπτά μόνο 4 αποικίες ήταν ζωντανές.
Το σημαντικότερο, όλοι οι σταφυλόκοκκοι και η μούχλα είχαν σκοτωθεί στα πρώτα 30 λεπτά. (Πηγή Bio/Tech News; Nature’s Amazing Healing Oils).
Ευαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα Βιοχημικός

πηγές
https://www.healthy-holistic-living.com/how-to-make-thieves-oil/
http://ww9.thieves-secret.com/
https://blog.planttherapy.com/blog/2018/09/11/how-to-dilute-essential-oils-a-comprehensive-guide/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια