Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γυάλισμα ασημικών, super αποτελεσματικό / Silver polishing

Τα ασημικά σας μαυρίζουν και δεν μπορείτε να τα γυαλίσετε αποτελεσματικά;
Δείτε τον οδηγό μας για γυάλισμα ασημικών, διώξτε και το μαύρισμα!
Τα μυστικά του καθαρισμού των ασημικών χρησιμοποιώντας τεχνικές του «νοικοκυριού» μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά οι συγκεκριμένες τεχνικές είναι εύκολες, δοκιμασμένες και αληθινές!
Εάν τα ασημικά σας είναι μικρά
H καλύτερη λύση είναι η άσπρη οδοντόκρεμα.
Βάλτε μία μικρή ποσότητα στο δάχτυλό σας και τρίψτε το στη θαμπάδα, και ιδού!

Εάν τα ασημικά σας είναι μεγάλα
1. Προετοιμάστε τον εξοπλισμό σας. 
Το πρώτο βήμα είναι να βάλετε μέσα σε ένα σκεύος μαγειρικό, αλουμινόχαρτο και να προσθέσετε αρκετό νερό έτσι ώστε να καλύψετε πλήρως την ποσότητα ασημικού που θέλετε να καθαρίσετε.
Χρησιμοποιήστε μικρό σκεύος εάν θέλετε να καθαρίσετε κοσμήματα αλλά αυτή η μέθοδος «πιάνει» το ίδιο καλά και για μεγαλύτερα ασημικά όπως πιατέλες ή βραστήρες, με την προϋπόθεση ότι διαθέτετε μεγάλο σκεύος που θα χωρέσει αρκετή ποσότητα νερού ώστε να βυθίσετε εξ’ ολοκλήρου το ασημικό!

2. Ανακατώστε τη σόδα φαγητού μέσα στο νερό στο σκεύος. 
Κανα-δυο κουταλιές σόδα είναι αρκετές για μικρά κομμάτια ασημικών σε μικρό σκεύος, αλλά θα χρειαστείτε μία κούπα ή δύο για μεγαλύτερα κομμάτια και περισσότερο νερό.
Όσο η μαγειρική σόδα διαλύει, ανάψτε το μάτι της κουζίνας πάνω στο οποίο βρίσκεται το σκεύος και περιμένετε μέχρι να βράσει το νερό.

3. Προσθέστε το αμαυρωμένο ασήμι. 
Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, μπορείτε να βγάλετε το σκεύος από τη φωτιά και να ρίξετε τα ασημικά στο βραστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το ασήμι βρίσκεται σε άμεση επαφή με το αλουμινόχαρτο.

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, αλλά δε θα πάρει πολλή ώρα μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε μικροσκοπικά κίτρινα ή μαύρα λέπια στο νερό, ή να παρατηρείτε ότι το αλουμινόχαρτο μαυρίζει.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το καυτό διάλυμα της σόδας και του νερού διαχωρίζει το θείο από το ασήμι και το μετατρέπει σε αλουμίνιο.

Αυτή η οικιακή πρακτική του καθαρισμού των ασημικών έχει το πλεονέκτημα ότι το θείο χημικά ελκύεται περισσότερο από το αλουμίνιο απ’ ότι το ασήμι.

4. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να βγάλετε τα ασημικά από το σκεύος. 
Μπορείτε ακόμα να τα βγάλετε από το διάλυμα πολύ γρήγορα για να έχετε μία καλύτερη άποψη στην πρόοδό σας. Μόνο να φέρεστε απαλά και να αποφύγετε να γρατσουνίσετε το ασήμι.
Όταν δείτε ότι τα ασημικά είναι καθαρά, θα πρέπει να τα ξεβγάλετε με καθαρό νερό έτσι ώστε να φύγουν οποιαδήποτε ίχνη από τη μαγειρική σόδα, μετά να τα στεγνώσετε με ένα καθαρό και απαλό πανί.
Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να απομακρύνετε ακόμα περισσότερη θαμπάδα με το να τρίψετε το ασημικό με το πανί σε οποιαδήποτε σκούρη κηλίδα που επιμένει!
Καλό γυάλισμα και καθάρισμα των αμαυρωμένων - θαμπών ασημικών σας ;) 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια