Κανελόπιτα

8-10 Μερίδες
Συστατικά
Για τη βάση
8 φύλλα κρούστας για γλυκά
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μεσαία
2 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα
σαντιγί
κανέλα

Εκτέλεση 
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. απλώνουμε βούτυρο.
Απλώνουμε το ένα φύλλο, πασπαλίζουμε με βούτυρο και ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα φύλλα.
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη.
Απλώνουμε μεμβράνη, βάζουμε βάρος και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση
Αφήνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αβγά, την κανέλα, τη βανίλια, το μπέικιν, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και χτυπάμε καλά για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρουμε στη βάση και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Απλώνουμε τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
petretzikis

Related Posts