Κέικ Kiss 🍓🍫

Πρόκειται για ένα υγρό κέικ σοκολάτας
Υλικά
περίπου 20 κομμάτια
250 γρ βούτυρο αγελαδινό
2 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1/2 κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα κακάο αγλυκο
100 γρ τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας
100 γρ σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα ψιλοκομμένες
Επικάλυψη:
200 γρ σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για τουλάχιστον άλλα 5'.
Προσθέτω το αλάτι, τις βανίλιες και το γάλα και χτυπάω για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Στη συνέχεια αναμιγνύω με ελαφρύ χτύπημα πια το αλεύρι, το κακάο και τα δύο είδη "σταγόνων" (σοκολάτα και φράουλα).
Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα του κέικ και ψήνω το κέικ στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50'.
Αφού βγάλω το κέικ από το φούρνο το αφήνω άλλα 10' μέσα στη φόρμα, αλλά εκτός φούρνου! Μετά κι από αυτό το δεκάλεπτο ξεφορμάρω το κέικ.
Λιώνω τις σταγόνες φραουλένιας σοκολάτας σε μπεν μαρί και περιχύνω το ΚΡΥΟ κέικ.
Στολίζω με επιπλέον τρουφίτσα σοκολάτας.
cookpad.com

Related Posts