Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι πορνογραφικές ιστοσελίδες επιφυλάσσουν κινδύνους

Τα αποτελέσματα επιστημονικής μελέτης έδειξαν ότι μεγάλο ποσοστό των πορνογραφικών ιστοσελίδων περιέχει κακόβουλο λογισμικό ή χρησιμοποιεί ύπουλες πρακτικές προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τους επισκέπτες.
Δημιουργώντας τις δικές τους ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί χρήστες είναι ευάλωτοι σε ιούς.
Ο μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των ιστοσελίδων αυτών, καθιστά την διαδικτυακή βιομηχανία ενηλίκων την εύκολη λύση για τους κυβερνο- εγκληματίες.

“Έχουν δημιουργήσει, σχεδόν κατά λάθος, ένα ολόκληρο σύστημα που διευκολύνει το έγκλημα του κυβερνοχώρου”, δήλωσε ο καθηγητής Γκίλμπερτ Γόντρακεκ του Διεθνούς Συστήματος Ασφάλειας, επικεφαλής της έρευνας.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ομάδα του ξεκίνησε την έρευνα για να αποδείξει την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι οι πορνογραφικές ιστοσελίδες είναι επικίνδυνες.

"Υπάρχουν μελέτες που εξετάζουν την αποδοτικότητα και τα οικονομικά του κλάδου, αλλά εμείς είμαστε οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με την ασφάλειά του", πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με στατιστικές, περίπου το 12% όλων των ιστοτόπων προσκομίζουν πορνογραφικό περιεχόμενο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και το 70% των ανδρών κάτω των 24 ετών χρησιμοποιούν αυτές τις ιστοσελίδες.
Οι ερευνητές μελέτησαν 269.000 ιστοσελίδες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 3,23%, περιείχε κακόβουλο λογισμικό.
Επίσης, από τα 35.000 πορνογραφικά site που αναλύθηκαν το 90% ήταν δωρεάν.
Έτσι η μόνη πηγή εσόδων για αυτές τις ιστοσελίδες ήταν η “κίνηση” που είχαν.
Για αυτό το λόγο πολλές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν “ύπουλους” τρόπους για να κρατήσουν τους επισκέπτες.

"Ο ανταγωνισμός είναι εξοντωτικός. 
Ο καθένας προσπαθεί να τραβήξει όση κίνηση μπορεί", δήλωσε ο Γόντρακεκ.
Για να μελετήσει την απειλή των ιών σε αυτές τις ιστοσελίες, η ομάδα δημιούργησε δύο site πορνογραφικού περιεχομένου.
Αναλύοντας τους 49.000 επισκέπτες τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι 20.000 χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και browser που ήταν ευάλωτοι σε τουλάχιστον έναν ιό.

"Σαν εισβολέας θες να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη. 
Αν έχεις 20.000 θύματα... γιατί όχι;", δήλωσε ο καθηγητής.
Πολλές πορνογραφικές ιστοσελίδες βρίσκονται ανάμεσα στις 100 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες του πλανήτη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές είναι δύσκολο να διακρίνεις ποιες είναι κακόβουλες και ποιες όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια