Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υπνοβάτης ένας στους τρεις κατοίκους των ΗΠΑ

Σχεδόν ένας στους τρεις κατοίκους των ΗΠΑ έχει υπνοβατήσει κάποια στιγμή στη ζωή του, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη η οποία αναφέρει ότι η βαριάς μορφής κατάθλιψη και οι διαταραχές του ύπνου μπορούν να αυξήσουν αυτή την πιθανότητα.
Έρευνα στην οποία μετείχαν 16.000 ενήλικες από 15 πολιτείες, αποφάνθηκε ότι σχεδόν το 29% εξ' αυτών έχουν τουλάχιστον μια φορά υπνοβατήσει στη ζωή τους, σχεδόν το 3% το έκανε με συχνότητα μεταξύ μιας φοράς τον χρόνο και μιας φοράς τον μήνα και το 1% έχουν υπνοβατήσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε ένα μήνα.

"Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η συχνότητα εμφάνισης της υπνοβασίας--ως διαταραχή--στον γενικό πληθυσμό και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα", είπε ο Μορίς Οχαγιόν, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας Στάνφορντ για τον Ύπνο στην Καλιφόρνια, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Νευρολογία" (Neurology).

Προηγούμενες έρευνες για το θέμα βασίστηκαν κυρίως σε μελέτη στο εργαστήριο αλλά ο Οχαγιόν είπε ότι αυτό που θέλει να πληροφορηθεί είναι το τι συμβαίνει στα σπίτια των ανθρώπων.
Στην έρευνα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής τους, τις συνήθειες του ύπνου τους, την συνολική τους υγεία και για το αν είχαν κάποιες διαταραχές ύπνου, πνευματικές ή άλλες, περιλαμβανομένης της υπνοβασίας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη τάση να υπνοβατούν και σε αυτούς περιλαμβάνονται όσοι πάσχουν από υπνική άπνοια ή αϋπνία, εκείνοι που πίνουν πολύ ή παίρνουν υπνωτικά χάπια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια