Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απαγωγή Μαρκέλλας

Συνελήφθη η ύποπτη κοκκινομάλλα για την απαγωγή της 10χρονης

Πολύ περίεργη χαρακτηρίζουν ακόμα και οι αστυνομικοί την υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας αφού αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι πως η επιλογή της από τους απαγωγείς δεν έγινε τυχαία. Ούτε ακόμα είναι σαφείς οι προθέσεις των απαγωγέων, ούτε αν το παιδί έχει υποστεί κακοποίηση. Από τις έρευνες του ιατροδικαστή και των ψυχολόγων, θα δοθεί μια πρώτη απάντηση για το τι ήθελαν οι απαγωγείς και αναλόγως θα στραφούν οι έρευνες. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τίποτα ακόμα και το ενδεχόμενο να έχει εμπλοκή στην υπόθεση και πρόσωπο από το στενό της συγγενικό περιβάλλον.

Η είδηση πάντως ότι το παιδί βρέθηκε, προκάλεσε ένα αίσθημα μεγάλης ανακούφισης ακόμα και σε ανθρώπους που δεν γνώριζαν την ίδια ή την οικογένεια της και παρακολούθησαν την υπόθεση από τα media.
Οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ την ίδια στιγμή η μικρή Μαρκέλλα που τα έχει λίγο χαμένα και δεν επικοινωνεί πολύ καλά με τους συνομιλητές της, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε δει καν τους γονείς της, ούτε τον αδελφό της.

Οι παιδοψυχολόγοι προσπαθούν να στηρίξουν και να βοηθήσουν τη 10χρονη Μαρκέλλα, και αυτό που επιδιώκουν είναι να την κάνουν να νιώσει ασφαλής, ώστε να τους δώσει όλες τις λεπτομέρειες για τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που την κρατούσαν όμηρο. Είναι πάντως βέβαιο ότι οι άνθρωποι που την απήγαγαν την γνώριζαν και δεν βρήκαν τυχαία την Μαρκέλλα στο δρόμο.
Η μικρή πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, ενώ αναμένεται να την επισκεφθεί και ιατροδικαστής. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα στοιχεία για την απαγωγή και την εξαφάνιση του παιδιού, συλλέγει πληροφορίες και αναζητεί και βίντεο όπου θα υπάρχει πιθανώς η εικόνα της κοκκινομάλλας που την πλησίασε και της είπε ότι έχει κάτι να της δώσει για τη μαμά της.
Πώς έληξε η κινητοποίηση:
Το παιδί αφέθηκε ελεύθερο νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Στην εικόνα που δημοσιεύουμε παρακάτω, βλέπουμε τη Μαρκέλλα να περπατάει έξω από το βενζινάδικο της Καλαμαριάς, με τη σχολική τσάντα στην πλάτη. Είναι η στιγμή της απελευθέρωσης. Την μικρή Μαρκέλλα την είδαν δυο περαστικοί, το βρήκαν περίεργο να κυκλοφορεί το παιδί με την σχολική τσάντα- πόσο μάλλον που έδειχνε χαμένη- και πλησίασαν και της μίλησαν. Αργότερα κατέθεσαν ότι το παιδί δεν είχε την αίσθηση του χρόνου και έκανε παράπονα για πόνους στη μέση.
Η γυναίκα που την απελευθέρωσε, είπε η ίδια η Μαρκέλλα, της έδωσεκαι 30 ευρώ για να επιστρέψει στο σπίτι της. Νωρίτερα, όπως είπε, και αυτό είναι πολύ περίεργο της είχαν περάσει χειροπέδες. "Η Μαρκέλλα έδειχνε χαμένη αλλά ήταν όρθια” ανέφεραν τα τα δύο άτομα που μίλησαν μαζί της.
Να σημειωθεί πως ο πατέρας της μικρής δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της έως χθές το βράδυ και άφηνε υπονοούμενα για τον πατριό της. Και αυτό θα ερευνηθεί από την Αστυνομία. "Προσπαθώ να μιλήσω με την Μαρκέλλα αλλά δεν μου τη δίνουν στο τηλέφωνο. Θέλω να ακούσω το παιδί μου για να ηρεμήσω και να καταλάβω πως όλα είναι καλά” δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η δήλωση του Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού
Εντύπωση έχουν κάνει τα όσα είπε για τη συγκεκριμένα υπόθεση και το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ ο κ. Γιαννόπουλος είπε οτι έχει δώσει στοιχεία στην αστυνομία. Ο κ.Γιαννόπουλος, πρόσθεσε, πως υπήρχαν πληροφορίες, που οδηγούσαν σε άτομα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος της μικρής. "Όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στην αστυνομία και πολλά από αυτά που ξέρουμε δεν μπορούμε να τα ανακοινώσουμε.

Τι δήλωσε ο αδελφός της
"Η μητέρα μου και ο πατριός μου δίνουν καταθέσεις μέχρι τώρα. Είναι λογικό νομίζω καθώς μπορεί να είναι κάποιος από τον κύκλο, μπορεί να είναι κάποιος που δεν παρατήρησαν, οποιοσδήποτε. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω" δήλωσε. Συμπλήρωσε δε πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ούτε μαζί τους ούτε με την αδελφή του." Όλοι είμαστε ύποπτοι αυτή τη στιγμή, ακόμα και εγώ", πρόσθεσε…
Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αποφεύγουν για την ώρα να μπουν σε λεπτομέρειες και σημειώνουν ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τα όσα έχουν ακούσει και από τις πληγές στο σώμα της μικρής, φοβούνται ότι η υπόθεση κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για καθαρή απαγωγή, και ότι οι δράστες έκαναν πίσω επειδή φοβήθηκαν από την έκταση που πήρε το θέμα και ην κινητοποίηση των αρχών. Τα κίνητρα της απαγωγής όμως δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Υπενθυμίζεται πως η 10χρονη εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11-06-2020). Βρέθηκε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε βενζινάδικο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδε τη Μαρκέλλα, η 10χρονη ανηφόριζε την οδό Καθηγητού Ρωσσίδου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι κρατούσε σχολική τσάντα, ενώ σήμερα είναι Σάββατο και δεν λειτουργούν τα σχολεία.

"Παρέπαιε, περπατούσε σαν χαμένο" και κουρασμένη περιέγραψε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως η 10χρονη του είπε πως θέλει να πάει σπίτι της. Ο ίδιος αντιλήφθηκε πως πρόκειται για τη Μαρκέλλα, όταν του είπε το όνομά της, ενώ όταν τη ρώτησε πώς έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, το ανήλικο κορίτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα απάντησε: "Με άφησε εδώ κάτω αυτή που με πήρε και μου έδωσε 30€ για να πάω σπίτι".

Η μαρτυρία της γυναίκας που τη βρήκε
Εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Αστυνομία έχει η μαρτυρία της γυναίκας που μίλησε με την μικρή Μαρκέλλα, όσο ο κύριος Οικονόμου, προσπαθούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η κ. Σεραφημίδου κάθισε για λίγο μαζί με τη μικρή Μαρκέλλα μέχρι να έρθει η αστυνομία και προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Το 10χρονο κοριτσάκι της είπε πως την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα η οποία την άρπαξε.

Επίσης της αποκάλυψε πως όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες... ενώ η Μαρκέλλα ανέφερε πως την πείραξαν , χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί και πως πονούσε.