Ζώδια επιθετικά και ανταγωνιστικά

Οι επιθετικοί και ανταγωνιστικοί χαρακτήρες με την ματιά της αστρολογίας! Δες αν ανήκεις σε αυτούς.
Ποια ζώδια είναι επιθετικά και ανταγωνιστικά; Η αστρολογία σου έχει την απάντηση
Σε μία δύσκολη περίοδο κρίσης, πολλές φορές αντί να είμαστε μονιασμένοι, αγαπημένοι και προπάντων ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες της εποχής, παρατηρούμε όλο και πιο συχνά ότι ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου, λειτουργώντας άκρως ανταγωνιστικά αλλά συνάμα και επιθετικά ....
Καταφέρνει ο διπλανός μας να ορθοποδήσει και έπιασε καλή δουλειά; Αμέσως η πρώτη σκέψη : «Μα γιατί αυτός που είναι άχρηστος και όχι εγώ»!
Ο συνάδελφος στη δουλειά κατάφερε να έχει επαγγελματική πρόοδο σκεπτόμενος κάτι πρωτοποριακό; Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι «Θα το κάνω και εγώ, δεν γίνεται να μου φάει αυτός όλους τους πελάτες»!
Πολλές φορές ακόμα και στις πολύ προσωπικές αισθηματικές ή ακόμα και στις οικογενειακές μας σχέσεις μας πιάνει ώρες – ώρες μία κακία η οποία και πηγάζει στην ανάγκη μας να θέλουμε να υπερισχύσουμε και να αποδείξουμε την δική μας κακία ... Δεν είναι λίγες οι φορές που άκουσες ή είπες: «Εγώ βγάζω πολύ περισσότερα από εσένα, όταν με φτάσεις τότε μίλα» ή «Θυμάσαι ρε τι έκανα εγώ για σένα; Εσύ πότε με στήριξες όταν σε είχα ανάγκη»;

Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Μα φυσικά δημιουργείται αποξένωση, μοναξιά, συναισθήματα θλίψης και μέσα μας πλανάται ένα μεγάλο «γιατί» να συμβαίνουν όλα αυτά!
Μήπως λοιπόν μία από τις βαθύτερες ανάγκες μας είναι το να θέλουμε να υπερισχύσουμε έναντι των άλλων, προφανώς για να καλύψουμε τις δικές μας ανασφάλειες; Είναι γεγονός ότι ασυνείδητα πολλές φορές για να νιώσουμε εμείς «δυνατοί» πάμε να «μειώσουμε» τους άλλους γύρω μας με ποικίλους τρόπους και στην ουσία ο τρόπος που εκδηλώνεται αυτή η ανασφάλεια είναι μέσω της ανταγωνιστικότητας...
Ποια ζώδια λειτουργούν ανταγωνιστικά;
Τα πρωτεία τα έχουν οι Κριοί, ο κυβερνήτης τους ο Άρης δεν τους επιτρέπει εύκολα να καταθέτουν τα όπλα και όχι απλά ανταγωνίζονται για να εδραιωθούν και να είναι πρώτοι, αλλά ... καρφώνονται από την προσπάθειά τους, γίνονται υπερβολικοί και στο τέλος ...βαριούνται! Ένα ακόμα ζώδιο που λειτουργεί άκρως επιθετικά και ανταγωνιστικά είναι και ο Σκορπιός. Ο κυβερνήτης του ο Πλούτωνας, τον παρασύρει πολλές φορές να κάνει δυσάρεστες, κακές σκέψεις και να εξωτερικεύει τα αρνητικά του ένστικτα. Στον Σκορπιό ισχύει πολύ το ρητό «Οφθαλμός αντί οφθαλμού»! Στην συνέχεια θα μιλήσουμε για τον Καρκίνο, όπου πίσω από αυτό το τρυφερό, γλυκό και ευαίσθητο προσωπείο κρύβεται ένας κάβουρας, έτοιμος να σου χιμήξει με τις δαγκάνες του. Ο λόγος; Είτε για να υπερασπίσει τον εαυτό του, είτε την οικογένεια του, είτε ακόμα και για να καλύψει τις δικές του ανασφάλειες και τα δικά του συναισθηματικά απωθημένα! Να σημειώσουμε εδώ, ότι κάθε ζώδιο μπορεί να εκδηλώσει ανταγωνιστικές τάσεις, αλλά να το εκδηλώσει με διαφορετικό τρόπο και όλα είναι θέμα αστρολογικού χάρτη ....

Πώς αναγνωρίζουμε σε έναν αστρολογικό χάρτη το ανταγωνιστικό άτομο;
Κοιτάζουμε στον αστρολογικό χάρτη αν υπάρχουν αρκετοί προσωπικοί πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) στο ζώδιο του Κριού, του Σκορπιού ή του Καρκίνου. Θα μου πεις τώρα όλο και κάτι έχεις σε προσωπικό πλανήτη σε αυτά τα ζώδια. Ωραία , αν είναι ο Ήλιος σου σημαίνει ότι «είσαι» ανταγωνιστικός, αν είναι η σελήνη σου είναι ότι «αισθάνεσαι» την ανάγκη να έχεις τα πρωτεία, αν είναι η Αφροδίτη «θέλεις» να έχεις τα «πρωτεία» αν είναι ο Άρης σου «διεκδικείς» και δεν υποχωρείς για την πρώτη θέση.

Υπάρχει όμως και η εξής περίπτωση να μην έχεις κανέναν προσωπικό πλανήτη, αλλά ούτε και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια, αλλά ναι, να σε πιάνουν ώρες ώρες οι κακίες και η διάθεσή σου για ανταγωνισμό! Δες λοιπόν τις όψεις που σχηματίζουν στο ωροσκόπιο σου η Σελήνη με τον Άρη, η Σελήνη με τον Πλούτωνα. Αν σχηματίζουν αντιθέσεις και τετράγωνα, τότε είναι φανερό ότι έχεις τα απωθημένα σου, έχεις τις ανασφάλειές σου, δεν μπορείς να εκφράσεις σωστά το συναίσθημα με αποτέλεσμα να επιτίθεσαι!

Πώς το αντιμετωπίζω;
Είναι δύσκολο να «συμμαζέψεις» έναν Κριό και να τον κάνεις να μην λειτουργεί ανταγωνιστικά, ακόμα πιο δύσκολο είναι να προσπαθήσεις να πείσεις έναν Σκορπιό να αλλάξει τακτική ή έναν Καρκίνο να συμμαζέψει το συναίσθημά του! Αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα 3 ζώδια ή έχεις αυτές τις πλανητικές όψεις στον αστρολογικό σου χάρτη θυμήσου:
«Το σύμπαν έχει αρκετό χώρο για όλους, δεν είσαι ο μοναδικός... Άπλωσε το χέρι σου, κάνε μία καλή πράξη, δώσε τόπο στην οργή, ζήσε και την εμπειρία του να ηττηθείς, για να μάθεις από τα λάθη σου»!


Related Posts