Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στο Twitter θα εργάζονται από το σπίτι πιά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Jack Dorsey έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο προσωπικό του για να τους πει ότι θα τους επιτραπεί να εργαστούν από το σπίτι ακόμη και μετά την πανδημία.Μόνιμα. Παρόλο που ορισμένες εργασίες που απαιτούν φυσική παρουσία, για παράδειγμα, τη συντήρηση διακομιστών.
«Ήμασταν πολύ στοχαστικοί για το πώς το προσεγγίσαμε από τη στιγμή που ήμασταν από τις πρώτες εταιρείες που μετακόμισε σε ένα μοντέλο εργασίας από το σπίτι», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter στο BuzzFeed News . «Θα συνεχίσουμε να είμαστε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανθρώπων και των κοινοτήτων μας».
Το Twitter ενθάρρυνε τους υπαλλήλους του να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι στις αρχές Μαρτίου, ακριβώς όταν το coronavirus άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ. Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έκαναν το ίδιο, όπως η Microsoft και η Google.

Εκείνο το μήνα, η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού του Twitter, Τζένιφερ Κρίστι, δήλωσε ότι η εταιρεία «δεν θα ήταν πιθανότατα η ίδια» στη δομή του έργου της. «Οι άνθρωποι που ήταν επιφυλακτικοί για να εργαστούν εξ αποστάσεως θα διαπιστώσουν ότι πραγματικά ευδοκιμούν με αυτόν τον τρόπο», είπε η Κρίστι. «Οι προηστάμενοι που δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να διαχειριστούν ομάδες που ήταν απομακρυσμένες θα έχουν διαφορετική προοπτική. Νομίζω ότι δεν θα επιστρέψουμε. "
Ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε στην Tech Crunch ότι η εταιρεία είναι μοναδικά σε θέση να ανταποκρίνεται γρήγορα και να επιτρέπει στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, δίνοντας έμφαση στην αποκέντρωση και στηρίζοντας ένα κατανεμημένο εργατικό δυναμικό ικανό να εργαστεί από οπουδήποτε.
Οι τελευταίοι μήνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν αυτό το έργο. «Έτσι, εάν οι υπάλληλοί μας βρίσκονται σε ρόλο και κατάσταση που τους επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν για πάντα, θα το κάνουμε αυτό. Εάν όχι, τα γραφεία μας θα είναι οι ζεστοί και φιλόξενοι εαυτοί τους, με κάποιες πρόσθετες προφυλάξεις, όταν πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουν. "
Η Brittany Harker Martin, αναπληρωτής καθηγητής ηγεσίας, πολιτικής και διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, θεωρεί ενδιαφέρον ότι μια τέτοια τεχνολογικά διαμεσολαβημένη εταιρεία έπρεπε να περιμένει μια πανδημία για να δει εάν υπήρχε ή όχι επιχειρηματική υπόθεση. «Νομίζω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε άλλες εταιρείες να ακολουθούν το ίδιο και μόνο επειδή έχουν τελικά τα στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε ο Μάρτιν στον Bored Panda . «Θα παρατηρήσετε ότι το Twitter δεν το έχει προσφέρει σε όλους. Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας που είναι κατάλληλες για τηλεργασία και οι υπάλληλοι με το σωστό προφίλ και την κατάσταση να είναι αποτελεσματικοί και ικανοποιημένοι ενώ εργάζονται από το σπίτι, και το αντίθετο ισχύει: ορισμένες θέσεις εργασίας απαιτούν πρόσωπο-με-πρόσωπο αλληλεπίδραση ή εγγύτητα, και μερικοί άνθρωποι είναι καλό να βρίσκονται σε ένα απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας. "
Ο Martin πιστεύει ότι οι εταιρείες ήταν επιφυλακτικές για μια τέτοια κίνηση, διότι χρειάζονταν βεβαιότητα ότι το να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι θα μπορούσε να είναι εξίσου αν όχι πιο κερδοφόρο από το να παραμείνει στο status quo. Έπρεπε να δουν ότι λειτούργησε και ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να το κάνουν. «Σήμερα, τουλάχιστον προς το παρόν, ζούμε σε έναν κόσμο όπου η βεβαιότητα δεν οδηγεί πλέον επιχειρηματικές αποφάσεις και υποψιάζομαι ότι θα δούμε μια τάση περισσότερων ευκαιριών τηλεργασίας».
«Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν επίσης πολλοί υπάλληλοι που επί του παρόντος αναγκάζονται σε καταστάσεις τηλεργασίας που εργάζονται σε μη βέλτιστες συνθήκες: περιορισμένες συνθήκες με γκρινιάρηδες συναδέλφους που ανταγωνίζονται για χώρο και πόρους και παιδιά στο σπίτι», πρόσθεσε ο Martin. «Για πολλούς, η γεύση τους για την τηλεργασία ήταν πικρή και παρόλο που αυτή είναι μια ανακριβής απεικόνιση των περισσοτέρων επιτυχημένων τηλεπικοινωνιακών περιβαλλόντων, θα συνεχίσει να ενημερώνει τη συζήτηση και τις τάσεις που προχωρούν».
Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αναφερθεί ότι μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan, Facebook, Capital One, Amazon, Microsoft, Zillow και άλλοι, ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τις πολιτικές τους από το σπίτι . Ποιος ξέρει, ίσως να υιοθετήσουν επίσης το νέο μοντέλο του Twitter.
Οι άνθρωποι χειροκροτούν την εταιρεία για τη λήψη αυτής της απόφασης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια