Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διατροφή και επιχείλιος έρπης

1. Να αποφεύγετε συμπληρώματα ή τρόφιμα που περιέχουν υπερβολική αργινίνη
Μια θεωρία είναι ότι τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες της αργινίνης μπορεί να προκαλέσουν ή να θέτουν σε επεισόδιο του έρπητα για μερικούς ανθρώπους. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ο ιός του έρπητα απαιτεί αυτό το αμινοξύ για να αναπτυχθεί.

Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη είναι:
Σοκολάτα
Ξηροί καρποί, συμπεριλαμβανομένου και το φυστικοβούτυρου
Πρωτεΐνη σε συμπλήρωμα και ποτά που περιέχουν αργινίνη η Βρώμη, και οι πολυβιταμίνες
Το ανθρώπινο σώμα παράγει φυσικά αργινίνη.

2. Ισορροπία τροφές πλούσιες σε αργινίνη με λυσίνη
Η λυσίνη βοηθά να σταματήσει τον ιό που προκαλεί τον έρπητα. Εάν έχετε άφθονες ποσότητες αυτού του αμινοξέως στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας των συμπτωμάτων. Γι 'αυτό συνιστάται να τρώνε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λυσίνη, ή να πάρετε ένα συμπλήρωμα λυσίνης.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες Λυσίνης είναι:
Τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα,αβοκάντο, μάνγκο, ντομάτες, μήλα, βερίκοκα, αχλάδια, σύκα και παπάγια
Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά
Αυγά μαγιά μπύρας τα ψάρια, ιδίως οι σαρδέλες και γάδου κοτόπουλο, μοσχάρι και αρνί

3. Τρώτε τροφές που είναι καλές για το δέρμα σας
Η λυσίνη είναι ευεργετική αλλά δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που απαιτεί το σώμα για να αποκρούσει έρπητα. Το δέρμα θα πρέπει επίσης να τρέφεται με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να αντισταθούν στην μόλυνση, καθώς και να αναγεννηθεί και να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονο ψευδάργυρο, βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή στη διατροφή σας για να βοηθήσει, να θρέψει και να ενισχύσει το δέρμα σας. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σας για να θεραπεύσει γρηγορότερα τον έρπη, και θα βοηθήσει επίσης στο να κάνει το σώμα σας πιο ανθεκτικό στα συμπτώματα του.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C:
Φρέσκα φρούτα (κυρίως τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια)
Φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι και το σπανάκι
Μπρόκολο λαχανάκια Βρυξελλών κουνουπίδι πιπεριές φράουλες παπάγια μαϊντανός. Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες βιοφλαβονοειδή:
Οι περισσότεροι εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένων πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, λάιμ, μανταρίνια και άλλα. Πολλά φωτεινά χρωματιστά φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων κεράσια, βατόμουρα, σταφύλια, πιπεριές, βερίκοκα και δαμάσκηνα
Φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι και στο σπανάκι
Το μαύρο τσάι (όπως Earl Gray, κλπ)
Μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και μελιτζάνας κρασί και χυμό από μούρα ή σταφύλια ορισμένες ποικιλίες του κόκκινου τριφυλλιού καρποί αγριοτριανταφυλλιάς
Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου:
Θαλασσινά σπόροι κολοκύθας τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα φασόλια και φακές τα δημητριακά ολικής αλέσεως όσπρια
4. Να αποφύγετε ή να μειώσετε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν έρπη για μερικούς ανθρώπους. Βρίσκονται συνήθως σε τρόφιμα και ποτά, τα οποία είναι «διαιτητικά» ή «χωρίς ζάχαρη», συμπεριλαμβανομένων σόδες διατροφής, οδοντόκρεμες και πολλά υποκατάστατα ζάχαρης.

Ελέγξτε την ετικέτα για να δείτε εάν περιέχει τη λέξη «γλυκαντικό», ακολουθούμενο από έναν αριθμό αναφοράς, ή οποιαδήποτε από αυτές τις ονομασίες των συστατικών:
σακχαρίνη (Sweet'N Χαμηλή)
Η ασπαρτάμη (Equal, NutraSweet)
Σουκραλόζη (Splenda, Altern), ή
Σορβιτόλη
Άσπρο ψωμί
Αντικατάσταση με ολικής άλεσης, σίκαλη ή μαύρο ψωμί
Περικοπές σε καφέ, καφεΐνη και σόδα
Ειδικά εάν αισθάνεστε ότι έχετε πάρα πολλά από αυτά στη διατροφή σας
Αν πρόκειται να πείτε αλκοόλ προσπαθήστε να το κάνετε με μέτρο.
Φάτε σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και βρώμη με μέτρο

5. Τρώτε πολλά μπρόκολα και άλλα "σταυρανθή" λαχανικά
Λαχανικά που ανήκουν στην οικογένεια σταυρανθού (συμπεριλαμβανομένης τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το λάχανο) μπορεί να σταματήσουν τις διαδρομές του έρπητα, αυτό οφείλεται σε φυσικά υψηλή ποσότητα μιας ένωσης που ονομάζεται ινδόλη-3-καρβινόλη (I3C). Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι αυτή η ένωση έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει τον ιό του απλού έρπητα (HSV).

6. Τρώτε τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το στρες και να χαλαρώσετε
Το άγχος έχει βαθιά αρνητική επίδραση στον οργανισμό και μπορεί να συμβάλει στη συχνότητα του έρπητα. Μπορείτε να βελτιώσετε τη διατροφή σας για να βοηθήσει το σώμα σας στην αποσάθρωση του στρες με μια δίαιτα πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μαγνήσιο. Η βιταμίνη Β5 έχει θεωρηθεί από καιρό η «αντι-στρες» βιταμίνη, και όταν λαμβάνεται μαζί με βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο το σώμα σας έχει μια καλύτερη ευκαιρία να ανακάμψει από στρεσογόνες καταστάσεις.
Το σύμπλεγμα βιταμινών Β αποτελείται από τις ακόλουθες βιταμίνες: Β1 (θειαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη), Β3 (νιασίνη), Β6 (πυριδοξίνη), Β9 (φολικό οξύ) και Β12 (κοβαλαμίνης). Η ομάδα Β βιταμινών είναι επίσης σημαντική για ένα υγιές νευρικό σύστημα και για την παραγωγή της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που απελευθερώνεται στον εγκέφαλό μας που μας βοηθά να αισθάνονται ευτυχείς, όμορφα και άνετα.

Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες των βιταμινών της ομάδας Β είναι: μπανάνες, ολικής αλέσεως και καφέ ρύζι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μαγιά Μπύρας, κριθάρι, προϊόντα σόγιας, τόνος & Σολομός, κρέατα και αυγά, γαλακτοκομικά, μανιτάρια

7. Αφεθείτε στα αντιοξειδωτικά
Υπάρχουν πολλές τροφές που η φύση μας έχει δώσει που διαθέτουν τη δυνατότητα να αποκρούσουν ασθένειες και λοιμώξεις συμπεριλαμβανομένου και του έρπητα, και μερικά από τα πιο ισχυρά από αυτά ονομάζονται «αντιοξειδωτικά».

Το αντιοξειδωτικό είναι κάτι που βοηθά να εξουδετερώσει και να σταματήσει η ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούνται από πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των χημικών ουσιών και των τοξινών στα τρόφιμα, και είναι υπεύθυνες για τη γήρανση, την βλάβη των ιστών και τη φθορά του σώματος.

Αυτές οι τροφές είναι στην κορυφή της λίστας με πλούσια αντιοξειδωτική δράση: μούρα βερίκοκα, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, αγκινάρες και το σπανάκι πιπεριές, κόκκινο λάχανο και τα παντζάρια μαϊντανός λεμόνι τζίντζερ ντομάτες κόκκινα σταφύλια σκόρδο τσάι (ιδίως το πράσινο τσάι) καρότα σόγια ολικής αλέσεως
Άλλα ιδιαίτερα ευεργετικά superfoods για τον έρπητα είναι: τα μανιτάρια Reishi καρύδες, ιδιαίτερα λάδι καρύδας χλόη κριθαριού σπιρουλίνα μούρα

8. Αλκαλικό νερό
Δεν είναι μόνο η ποσότητα του νερού που πίνετε σημαντική, αλλά η ποιότητα του νερού σας. Ορισμένες χημικές ουσίες όπως το χλώριο είναι αναγκαία για να φιλτράρουν τα μικρόβια από το νερό μας, αλλά αυτή η χημική ουσία είναι επίσης εξαιρετικά τοξικό για την υγεία μας. Ένα φίλτρο θα αφαιρέσει όλα τα βαρέα μέταλλα και τις χημικές ουσίες από το νερό σας.Αν δεν έχετε πρόσβαση σε αλκαλικό ή φιλτραρισμένο νερό, δοκιμάστε ένα ποτήρι νερό με στημένο λεμόνι ή χυμό λάιμ κάθε πρωί και βράδυ . Αυτό είναι ιδιαίτερα αλκαλικό και θα σας βοηθήσει πολύ!
thessdiet.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια