Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνταγή για τα Κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ

.
Για να φτιάξετε τα κεφτεδάκια, θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (θρυμματισμένη ή κομμένη)
100 γραμμάρια τριμμένο ψωμί
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα κρέμας:
μια στάλα λάδι
40 γραμμάρια βούτυρο
40 γραμμάρια αλεύρι
150 ml ζωμό λαχανικών
150 ml ζωμό μοσχαριού
150 ml παχιά κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
Για τα κεφτεδάκια:
Αναμίξετε πολύ καλά τους δυο κιμάδες. Προσθέστε το κρεμμύδι ,το σκόρδο, το ψωμί και το αυγό και ανακατέψτε καλά.
Φτιάξτε μικρά στρογγυλά μπαλάκια. Βάλτε τα σε ένα πιάτο και στο ψυγείο για 2 ώρες. Αυτό θα σφίξει τον κιμά ώστε να διατηρήσει το σχήμα του στο μαγείρεμα.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λάδι σε μεσαία θερμοκρασία. Ρίξτε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε τους σε ένα πυρίμαχο ταψί και καλύψτε τους. Βάλτε τους στο φούρνο (180 C σε αντιστάσεις ή 160 C σε αέρα). Ψήστε για 30 λεπτά.

Για την κρέμα:
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Ρίξτε τους ζωμούς και συνεχίστε να ανακατεύετε. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα σόγιας και τη μουστάρδα. Αφήστε να πάρει μια βράση και την κρέμα να πήξει.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου, τηγανητές ή πουρέ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια