Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι σχέση είχαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Mr Jumbo

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη από τα τέλη της δεκαετίας του '50 είχε αναδειχθεί σε απόλυτη σταρ της χώρας. Οι ταινίες της έκοβαν χιλιάδες εισιτήρια, τα θέατρα όπου εμφανίζονταν ήταν ασφυκτικά γεμάτα, τα περιοδικά δεν κυκλοφορούσαν αν δεν είχαν θέμα με την Αλίκη στο εξώφυλλο.
Η απόλυτη εθνική σταρ, διατηρούσε χαμηλό προφίλ παρά τη τεράστια επιτυχία που γνώριζε, και απέφευγε τις διαφημίσεις, έχοντας πρωταγωνιστήσει μόνο σε μία, αυτή της μπύρας Φίξ.
Το 1967 όμως δέχεται πρόταση για ένα επαγγελματικό ραντεβού από ένα ζευγάρι που κατασκεύαζε παιδικά παιχνίδια. Η Αλίκη περίεργη εμφανίστηκε στο ραντεβού απλά για να ακούσει τι ακριβώς θέλουν από αυτή.
Ο πατέρας του σημερινού Mr Jumbo, ήταν ιδιοκτήτης του εργοστασίου El Greco, και είχε την πανέξυπνη ιδέα να φτιάξει μια κούκλα με την εμφάνιση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη παρά την έκπληξή της, δέχτηκε, καθώς και η ίδια λάτρευε τις παιδικές κούκλες.
Όμως δεν τα βρήκαν στο ποσό της συνεργασίας και το ραντεβού έληξε άδοξα. Όμως ένας σωστός επιχειρηματίας δεν τα παρατάει ποτέ και έτσι στο δεύτερο ραντεβού οι πλευρές συμφώνησαν και το σχέδιο κούκλα Αλίκη Βουγιουκλάκη μπήκε μπροστά.
Η κούκλα θα είχε την απόλυτη έγκριση της Αλίκης αλλιώς δεν θα κυκλοφορούσε στην αγορά. Κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο στην Ιταλία, τα ρούχα της ήταν ραμμένα από μόδιστρο της εποχής, τον Jean Dessen, και η κούκλα κυκλοφόρησε σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε πωλήσεις παιδικών παιχνιδιών.
Το 1989 το εργοστάσιο της El Greco κάηκε ολοσχερώς και η εταιρεία καταστράφηκε, αλλά αναγγενήθηκε από τις στάχτες, όταν ανέλαβε την διεύθυνση ο σημερινός Mr Jumbo, κ. Απόστολος Βακάκης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια