Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#Eurovision : Διαδικτυακός τελικός στις 16 Μαΐου

H EBU ανακοίνωσε την διοργάνωση ενός ιστορικού “τελικού” με τους καλλιτέχνες να τραγουδούν από το σπίτι τους, χωρίς να διαγωνίζονται!

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020, η EBU και τα ολλανδικά μέλη της NPO, NOS και AVROTROS με ενθουσιασμό επιβεβαιώνουν ότι ετοιμάζουν μια νέα εκπομπή με τίτλο «Eurovision: Europe Shine A Light» η οποία έχει προγραμματιστεί για τις Σάββατο 16 Μαΐου δηλαδή την ημέρα που θα γινόταν ο κανονικός τελικός του διαγωνισμού.

Το “Eurovision: Europe Shine A Light” θα τιμήσει και τα 41 τραγούδια που είναι υποψήφια για την Eurovision 2020, χωρίς να διαγωνίζονται, και θα προσφέρει πολλές εκπλήξεις στους fans και σε όλους όσους θα παρακολουθούν από το σπίτι. Η εκπομπή θα φιλοξενηθεί από τους Ολλανδούς παρουσιαστές της Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και τον Jan Smit.

Η εκπομπή σκοπεύει να ενώσει τους υποψήφιους καλλιτέχνες για το 2020, από τις τοποθεσίες τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, με ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη Eurovision, με στίχους κατάλληλους για την παρούσα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Γνωστοί καλλιτέχνες της Eurovision των τελευταίων χρόνων θα κληθούν επίσης να συμμετάσχουν στη σύνδεση με άλλα γνωστά τραγούδια από το παρελθόν, τα οποία θα ερμηνευτούν σε εικονικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες.

Το live show αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση και τη λίστα με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που θα μεταδώσουν το event θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Η εκπομπή θα μεταδοθεί επίσης στο επίσημο YouTube κανάλι της Eurovision.

Ο Ολλανδή διαδικτυακή star NikkieTutorials θα δημιουργήσει επίσης online περιεχόμενο για αυτή την ειδική εκπομπή.

Όπως δήλωσε ο Sietse Bakker, παραγωγός της εν λόγω εκπομπής: “Θέλουμε με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να δείξουμε τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στο Ρότερνταμ, αλλά και να ενώσουμε όλη την Ευρώπη για ένα βράδυ, από τα σπίτια της. Φυσικά θα τιμήσουμε και όλους αυτούς που μάχονται σκληρά αυτές τις ημέρες ενάντια στον κορονοϊό. Ας δημιουργήσουμε την πιο αξέχαστη Eurovision”.

Η EBU δήλωσε πως η εβδομάδα 10-16 Μαΐου, «Εβδομάδα Eurovision», θα ενθαρρύνει τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς της EBU σε όλη την Ευρώπη να αφιερώσουν χρόνο με ειδικές εκπομπές στους φετινούς διαγωνιζόμενους καθώς και στην πλούσια ιστορία της Eurovision.

Φυσικά, το ότι θα γίνει διαδικτυακός τελικός δεν αλλάζει κάτι ως προς τον προγραμματισμό της EBU να διοργανωθεί ο κανονικός τελικός του 2021 στο Ρότερνταμ, με τους ίδιους (στην πλειοψηφία τους) καλλιτέχνες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια