Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κηπουρική, υγιεινή άσκηση

Όχι μόνο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους χαλάρωσης αλλά, σύμφωνα με τις νέες έρευνες, έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Η κηπουρική, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα κατά του καρκίνου του πνεύμονα, και όχι μόνο.
Η ασχολία με τον κήπο μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανακοίνωσαν ύστερα από μελέτη που πραγματοποίησαν, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου κατά 50% στους μη καπνιστές και κατά 40% σε πρώην καπνιστές.

Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι η ενασχόληση με την κηπουρική εκθέτει τους ανθρώπους στις ακτίνες του ήλιου, με αποτέλεσμα αύξηση στην πρόσληψη της βιταμίνης D, η οποία προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου και άλλες ασθένειες.

Επιπροσθέτως, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο τόνισε ότι η απασχόληση στον κήπο είναι μια φυσική άσκηση που, εκτός από την πρόληψη του καρκίνου, προσφέρει συνολική υγεία και ενδυνάμωση του οργανισμού.
Τέλος, επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι όσοι ασχολούνται με την κηπουρική έχουν την τάση να προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους και να επιλέγουν καλής ποιότητας λαχανικά και φρούτα.

Όσοι μπορείτε, λοιπόν, φτιάξτε ένα μικρό μποστάνι και χαρείτε υγεία και φυσική ζωή. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια