Συκώτι τηγανητό

Πάντα μου άρεσε το συκώτι τηγανιτό αλλά δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν πώς να το μαγειρέψουν-τηγανίσουν σωστά!
Το «κλειδί» της επιτυχίας είναι στην προετοιμασία του συκωτιού.
30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε λοιπόν μαρινάρουμε το συκώτι σε γάλα!
Συκώτι μαριναρισμένο σε γάλα
…κάποιοι μάλιστα για έξτρα δυνατή γεύση προσθέτουν στο γάλα θυμάρι και φύλλα δάφνης.
Συκώτι μαριναρισμένο σε γάλα με θυμάρι και φύλλα δάφνης
Γιατί στο γάλα όμως?
Γιατί το γαλακτικό οξύ κάνει τις κατάλληλες αντιδράσεις ώστε το συκώτι να παραμείνει αφράτο και να το απαλλάξει από μυρωδιές.

Εκτέλεση:
Αφού αφήσουμε όπως είπαμε το συκώτι μέσα στο γάλα για 30 λεπτά, το αφαιρούμε από αυτό και το σκουπίζουμε με μία χάρτινη πετσέτα.
Το αφήνουμε 5-8 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να «αναπνεύσει».
Το ψήσιμο του συκωτιού πρέπει να γίνει σε δυνατή φωτιά, και ανά 1-1,5 λεπτό να γυρνάτε το συκώτι (είναι σημαντικό για να παραμείνει αφράτο!).
5-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του συκωτιού συνήθως αρκούν για να ψηθεί.
…λίγες τηγανιτές πατάτες, λίγο κρασί…και λίγη καλή παρέα και είμαστε έτοιμες!!!

Related Posts