Διάσημοι που τόλμησαν και μίλησαν για τον καρκίνο

Με θάρρος και δύναμη ψυχής, δεκάδες Έλληνες και ξένοι διάσημοι μίλησαν για τον καρκίνο, δίνοντας τη δική τους «μάχη» και στέλνοντας ένα πολύτιμο μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας σε όσους πάσχουν από τη νόσο

Αθηνά Τσιλύρα
Η πρώην σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου. «Πολλές φορές η αρρώστια μπορεί να είναι ευλογία. Σου δίνει τέτοιο χαστούκι που σε κάνει να εκτιμάς τα πράγματα διαφορετικά. Στη διάρκεια των χημειοθεραπειών έλεγα ότι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θέλω να κοιτώ απλώς τη θάλασσα. Θα είμαι ευτυχισμένη μόνο μ’ αυτό», δήλωσε.

Michael Douglas
«Έχω καρκίνο στον λάρυγγα, αλλά θα τον νικήσω», είπε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές ο Μάικλ Ντάγκας και, εμφανώς καταβεβλημένος από τις χημειοθεραπείες, έβαλε το δικό του λιθαράκι στην ενημέρωση για την ασθένεια.

Kylie Minogue
Λίγο πριν σβήσει τα 36 κεράκια για τα γενέθλιά της, το 2005, έμαθε η τραγουδίστρια ότι πάσχει από καρκίνο. Ακολούθησαν ένα χειρουργείο και χημειοθεραπείες, ενώ το2008 ανακοίνωσε ότι βγήκε νικήτρια.

Μαρία Χούκλη
«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια να μιλήσω για τον καρκίνο. Αρχικά γιατί βρισκόμουν μέσα στο πρόβλημα, αργότερα γιατί δεν ήθελα να νομίζουν ότι το “ρευστοποιώ”, το “πουλάω”. Όταν όμως είδα ότι πως αυτή η ιστορία με τον καρκίνο είναι μια επιδημία και μου τηλεφωνούσαν γυναίκες από τα πιο απίθανα σημεία του κόσμου για να μου ζητήσουν συμβουλές, τότε κατάλαβα πόσο κουράγιο παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν, όταν έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη περίπτωση παρόμοια με τη δική τους», είπε η γνωστή δημοσιογράφος.

Farrah Fawcett
Λίγο πριν χάσει την μάχη για την ζωή, η Φάρα Φόσετ δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για τον καρκίνο. Κεντρικό θέμα του ήταν οι τελευταίες της ημέρες και στόχος να ευαισθητοποιήσει και να δείξει ότι ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ διάσημων και μη.

Cynthia Nixon
«Στην αρχή δεν ήθελα να μαθευτεί ότι έχω καρκίνο του μαστού. Φοβόμουν τους παπαράτσι, φοβόμουν τον θάνατο, φοβόμουν τα πάντα. Όμως, σήμερα που τόσες γυναίκες υποτιμούν τον κίνδυνο, που αρνούνται να κάνουν τακτικά μια μαστογραφία, εγώ λέω ότι το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο εαυτός μας», είπε το 2008 η Σίνθια Νίξον, η τηλεοπτική Μιράντα του «Sex & The City».

Τα παραπάνω ήταν μόνο μερικά παραδείγματα, από τους δεκάδες celebrities που μίλησαν ανοικτά. Μαρία Ιωαννίδου, Γωγώ Μαστροκώστα, Βάσια Τριφύλλη, Νανά Παλαιτσάκη, Sheryl Crow, Lance Armstrong, Jose Carreras και άλλοι πολλοί είναι επίσης ανάμεσα σε εκείνους που με τα λόγια τους προσπάθησαν ή προσπαθούν να καταρρίψουν ένα από τα τελευταία ταμπού μας: εκείνο του φόβου απέναντι στον καρκίνο...

Related Posts