Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάξετε Απολυμαντικό Χεριών - Make Hand Disinfectant

Όταν είστε έξω και δεν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για να πλύνετε τα χέρια σας, το απολυμαντικό χεριών μπορεί να σας σώσει. Με την έλλειψη απολυμαντικού χεριών λόγω του COVID-19, ίσως χρειαστεί να φτιάξετε το δικό σας. Είναι μια απλή διαδικασία και μπορείτε να επιλέξτε είτε απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα είτε με έλαιο αμαμηλίς (Witch Hazel).

Απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ
Αυτό το απολυμαντικό μοιάζει με του εμπορίου, χωρίς όλα τα χημικά και τη δυσάρεστη οσμή. Το απολυμαντικό χειρών δεν πρέπει να αντικαθιστά το πλύσιμο των χεριών. Απλά το χρησιμοποιήστε όταν το χρειάζεστε πραγματικά.

Θα χρειαστείτε:
2/3 κούπα 99% ισοπροπυλική αλκοόλη ή βότκα
1/3 κούπα καθαρή αλόης βέρα σε τζελ (κατά προτίμηση χωρίς πρόσθετα)
8 έως 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο, όπως λεβάντα, γαρίφαλο, κανέλα ή μέντα
Μπολ
Κουτάλι
Χωνί
Πλαστικό δοχείο
Ανακατέψτε την αλκοόλη και την αλόη βέρα στο μπολ με το κουτάλι μέχρι το μείγμα να είναι τελείως λείο. Αν θέλετε να είναι πυκνότερο, προσθέστε άλλη μια κουταλιά αλόης βέρα. Για πιο αραιό μείγμα προσθέστε άλλη μια κουταλιά αλκοόλη.
Προσθέστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο τη φορά, ανακατεύοντας καθώς ρίχνετε. Μετά από περίπου 8 σταγόνες, μυρίστε το μείγμα για να δείτε αν σας αρέσει το άρωμα. Αν είναι αρκετά δυνατό, σταματήστε. Αν θέλετε πιο έντονη οσμή, προσθέστε μερικές ακόμη σταγόνες έλαιο.
Η λεβάντα, το γαρίφαλα, η κανέλα και η μέντα έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι παρέχουν επιπλέον αντισηπτικές ιδιότητες στο μείγμα.
Αν δεν σας αρέσουν αυτά τα αρώματα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ό, τι μυρωδιά σας αρέσει. Το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ και τα φρούτα πάθους είναι επίσης ιδανικά.
Τοποθετήστε το χωνί πάνω από το στόμιο του δοχείου και ρίξτε το απολυμαντικό χεριών μέσα. Γεμίστε το, στη συνέχεια βιδώστε το καπάκι μέχρι να χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε.
Ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι θα σας βολέψει για να το έχετε μαζί σας καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Εάν φτιάξετε αρκετό απολυμαντικό, αποθηκεύστε το σε ένα βάζο με ένα σφιχτό καπάκι.
Απολυμαντικό χεριών με βάση το έλαιο αμαμηλίς (Witch Hazel)
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να μην χρησιμοποιούν οινόπνευμα στο απολυμαντικό των χεριών τους, δεδομένου ότι έχει έντονη οσμή και μπορεί να ξηραίνει πολύ το δέρμα. Η χρήση ενός απολυμαντικού με βάση το έλαιο αμαμηλίς είναι μια εναλλακτική λύση καθώς έχει πρόσθετα αντισηπτικά οφέλη.

Θα χρειαστείτε:
1 κούπα καθαρή αλόης βέρα σε τζελ (κατά προτίμηση χωρίς πρόσθετα)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού έλαιο αμαμηλίς
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο, όπως λεβάντα ή μέντα
Μπολ
Κουτάλι
Χωνί
Πλαστικό δοχείο
Ανακατέψτε μαζί την αλόη βέρα, το έλαιο τεϊόδεντρου και την αμαμηλίς. Αν το μείγμα φαίνεται πολύ αραιό, προσθέστε άλλη μια κουταλιά αλόης βέρα. Εάν είναι πάρα πολύ πυκνό, προσθέστε άλλη μια κουταλιά αμαμηλίς.
Δεδομένου ότι η μυρωδιά του ελαίου τεϊόδεντρου είναι ήδη έντονη, προσέξτε με τα υπόλοιπα αιθέρια έλαια. Περίπου πέντε σταγόνες θα είναι αρκετές, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο, ανακατέψτε μια σταγόνα κάθε φορά.
Τοποθετήστε το χωνί πάνω από το στόμιο του δοχείου και ρίξτε το απολυμαντικό χεριών μέσα. Γεμίστε το, στη συνέχεια βιδώστε το καπάκι μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
Ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι θα σας βολέψει για να το έχετε μαζί σας καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Εάν φτιάξετε αρκετό απολυμαντικό, αποθηκεύστε το σε ένα βάζο με ένα σφιχτό καπάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια