Κροκέτες κουνουπιδιού με τυριά

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αγαπήσουν τα πιτσιρίκια το κουνουπίδι, αλλά και εξαιρετικός μεζές για την παρέα.

Υλικά για 10 κροκέτες
1 αυγό
½ κουνουπίδι
½ κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
25 γρ. τριμμένο τυρί κασέρι
25 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
½ ματσάκι μαϊντανό
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόψτε τα μποκετάκια του μισού κουνουπιδιού και κρατήστε τους μίσχους για να κάνετε κάτι άλλο, μια σούπα για παράδειγμα.
Βράστε τα μπουκέτα σε ζεστό αλατισμένο νερό ή ατμό έως ότου γίνουν τρυφερά. Στραγγίστε και ρίξτε τα σε ένα μπολ. Λιώστε τα με ένα πιρούνι ή με την πρέσα του πουρέ.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Προσθέστε στο κουνουπίδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα τριμμένα τυρά, ελέγξτε για αλάτι, τρίψτε πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αυγό και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι.
Πλάστε δέκα κροκέτες με τα χέρια σας. Βρέχετε τα χέρια σας τακτικά, για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας. Απλώστε τες σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
Απλώστε το ελαιόλαδο με ένα πινέλο πάνω στις κροκέτες και ψήστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές με μια σάλτσα σε ένα μπολάκι.
cheeselovers.gr

Related Posts