Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κορωναϊός = Ο Γιος του Κρόνου #COVID19 #covid19Gr

Η εξέταση των λέξεων της Ελληνικής Γλώσσας είναι ιερή πράξης, είναι Ιεροπραξία, (Αλτάνη 2011). Καθώς μέσω των αναγραμματισμών ή της παρήχησης αποκαλύπτεται η ουσία και η έννοια της κάθε λέξης.
Κορωνοϊός = ΚØρόνο + Ιός = Κρόνο + Υιός

Κορωνοϊός, Ο Γιος του Κρόνου Λοιπόν...
1.Ποιος είναι ο Κρόνος;
2.Ποιος είναι ο Γιος του; Τι θέλουν να μας πουν;
3.Τι τους συμβαίνει;
4.Τι μας συμβουλεύουν…

1. Ποιος είναι ο Κρόνος;
Ο Κρόνος Αστρολογικά είναι ο Χρόνος και σχετίζεται με:
Τα Όρια,
Τη Μελαγχολία,
Τα Αποθέματα,
Τους Περιορισμούς,
Τη Σοβαρότητα,
Την Υπευθυνότητα,
Την Οικονομία,
Τις Αρχές και τους Νόμους, (The Mayo School of Astrology).

Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε την ομοιότητα πιστεύω…
Υ.Γ θυμόμαστε όλοι από τη μυθολογία ότι ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, γιατί φοβόταν ότι θα του πάρουν το θρόνο. Η γυναίκα του Ρέα Δια-σώζει τον γιό τους Δια που καταφέρνει όταν πλέον έχει μεγαλώσει να δηλητηριάσει τον πατέρα του (Κρόνο), να ελευθερώσει τα αδέλφια του και να πάρει τα σκήπτρα της βασιλείας των Ουρανών. Ο Δίας όπως καταλαβαίνουμε είναι το αντίπαλο δέος του Κρόνου, αλλά και διάδοχός του.

Ο Γιος του, ο Δίας Κυβερνάει:
Την Επέκταση,
Την Εξάπλωση,
Τις Ευκαιρίες
Την Προστασία,
Τη Δικαιοσύνη,
Τα Ταξίδια,
Την Ανώτερη γνώση,
Τα Πιστεύω,
Την Αισιοδοξία και
Το Αξιακό μας Σύστημα, (The Mayo School of Astrology).

Ο Δίας ψάχνει πέρα από τα όρια της πραγματικότητας να καταλάβει το νόημα της Ζωής.
Πατέρας και Γιος αστρολογικά συναντιούνται περίπου κάθε 20 χρόνια, κάθε συνάντησή τους σηματοδοτεί αναταράξεις και ανακατατάξεις στη γήινη πραγματικότητα με στόχο την εξέλιξη του είδους μας. Το 2020 είναι μια τέτοια χρονιά που αυτοί οι 2 μεγάλοι πλανήτες συναντιούνται. Αυτός όμως ο Συνοδικός Κύκλος, έτσι λέγετε η συνάντησή τους, δηλαδή όταν ο ένας συνοδεύει τον άλλο, έχει δύο βασικές ιδιαιτερότητες.

1. Συμβαίνει ταυτόχρονα με άλλους δύο Συνοδικούς Κύκλους, ο ένας είναι του Κρόνου-Πλούτωνα και ο άλλος του Δία-Πλούτωνα οι δύο αυτοί στο ζώδιο του Αιγόκερου. Είπαμε παραπάνω τι είναι ο συνοδικός κύκλος θυμάσαι; Όταν δύο πλανήτες συναντιούνται… βρίσκονται δηλαδή στο ίδιο σημείο του ζωδιακού κύκλου σε σχέση με το πως τους παρατηρούμε εμείς από τη Γη. Για να θυμηθούμε λοιπόν και τι συμβολίζει ο Πλούτωνας. Ο Πλούτωνας κατά την Ελληνική Μυθολογία είναι αδελφός του Δία, Γιος του Κρόνου λοιπόν και αυτός ο οποίος μετά την Τιτανομαχία, ορίστηκε ως ο Θεός του Κάτω Κόσμου.
Έτσι ο δεύτερος Γιος του Κρόνου, ο Πλούτωνας ως Θεός του κάτω κόσμου Κυβερνάει:
Το Τέλος,
Την Αρχή,
Το Θάνατο,
Την Γέννηση,
Την Καταστροφή,
Τους Φόβους,
Τη Μεταμόρφωση και
Την Αναγέννηση, (The Mayo School of Astrology).
Έτσι ο Πλούτωνας καταστρέφει όλα τα συμπεριφοριστικά πρότυπα που πλέον δεν εξυπηρετούν την ψυχο-συναισθηματική μας εξέλιξή, ακόμα και αν ο συνειδητός μας νους δεν είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, (The Mayo School of Astrology). Το ζώδιο του Αιγόκερου είναι το τρίτο στη σειρά των ζωδίων στην ποιότητα της Γης, είναι Παρορμητικό και Θηλυκό και κυβερνιέται από τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει ότι συλλέγει-αποθηκεύει ενέργεια-ύλη λόγω της ανάγκης για σταθερότητα, υλοποίηση, ασφάλεια και καταξίωση, (Βατικιώτη 2020).

2. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ότι από το 1842 μέχρι σήμερα οι Σύνοδοι Κρόνου-Δια σε αναλογία 95% γινόντουσαν σε ζώδια της Γης. Το 2020 η συνάντηση αυτή θα γίνει στο ζώδιο του Υδροχόου σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κύκλου συναντήσεων μεταξύ τους στα ζώδια του Αέρα, (wikipedia.org 2020). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ανθρωπότητα καλείται να κάνει τη μετάβαση από την εποχή που κυριαρχούσε η Ύλη-Γη στο Πνεύμα-Αέρα. Τα ζώδια της Γης πρεσβεύουν την υλική πραγματικότητα ενώ τα ζώδια του Αέρα είναι κατεξοχήν τα ζώδια που σχετίζονται με τις πνευματικές λειτουργίες, την επικοινωνία, την πληροφορία, το όραμα και τη διαύγεια. Το ζώδιο του Υδροχόου συγκεκριμένα είναι το τρίτο στη σειρά των ζωδίων του Αέρα, Αρσενικό και Σταθερό. Δηλαδή ξοδεύει ενέργεια και έχει την ικανότητα της επικοινωνίας. Αυτή η επικοινωνία έχει ως στόχο το μεγαλύτερο καλό της ανθρωπότητας. Κυβερνιέται από τον πλανήτη Ουρανό και ελέγχουν τον ηλεκτρισμό, την αστρολογία, τις τεχνολογικές επιστήμες, τις επιστήμες της πληροφορίας, τους επιστήμονες, τους περιβαλλοντολόγους, την πρόοδο, την καινοτομία, το πρωτοποριακό και το εναλλακτικό, (The Mayo School of Astrology).

Τι θέλουν να μας πουν… Συμπεράσματα.
1. Έχει έρθει το πλήρωμα του Χρόνου-Κρόνου για τις κοινωνίες μας όπως είναι δομημένες μέχρι σήμερα.
2. Καθώς τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, στο βωμό της ύλης-του χρήματος και της ψευδαίσθησης της ασφάλειας που αυτά δημιουργούν θυσιάστηκε η ανθρώπινη και όχι μόνο ψυχή. Μπορούμε να πούμε ειδικά για τα μεγάλα αστικά κέντρα ότι οι άνθρωποι δεν ζούσαν.
3. Σήμερα σαν ανθρωπότητα καλούμαστε να επανεξετάσουμε τον τρόπο ζωής μας και τις αξίες μας, τόσο ο κάθε ένας μεμονωμένα αλλά και σαν κοινωνίες.
4. Η απομόνωση πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ευκαιρία που θα μας βοηθήσει δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο για περισυλλογή και περισσότερη επαφή με την ψυχή μας.
5. Ο Στόχος είναι το Πνεύμα να ανέλθει μέσα από την ύλη και η ανθρωπότητα θα περάσει σε μια νέα εποχή όπου η ύλη θα μας υπηρετεί-εξυπηρετεί και δεν θα είναι αυτό-σκοπός. Ο στόχο είναι η ανέλιξη του πνεύματος και της ψυχής και η ύλη και ο πλούτος θα χρησιμοποιούνται προς όφελος αυτού του σκοπού.
6. Η τεχνολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο αφού μέσω αυτής μπορούν πολλά πράγματα να απλοποιηθούν και να εστιάσει πλέον η ανθρωπότητα στο πνεύμα, τη γνώση και τη διανόηση.
7. Αυτό για να γίνει πρέπει ο κάθε άνθρωπος να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του, και κατά συνέπεια της ευθύνης που έχει ως προς την κοινωνία που ζούμε σήμερα αλλά και ως προς την αθάνατη αιώνια ψυχή του.
8. Στην ανάληψη αυτής της ευθύνης η Αστρολογία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως προς το κομμάτι της αυτογνωσίας, “γνώθι σαυτόν” που μοιραία οδηγεί στην ουσιαστική ευδαιμονία της ψυχής και κατά συνέπεια στην βελτίωση των κοινωνιών που ζούμε.

Συμβουλές:
Πλένουμε τα χέρια μας, είμαστε αισιόδοξοι και υπεύθυνοι τόσο ως προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό μας…
#coronovirus #WashHands  #convi-19

Βιβλιογραφία
The Mayo School of Astrology. Certificate Course Manual, Basic Principles. Τόμ. 1. 3 τόμ. London: The Mayo School of Astrology, n.d.
wikipedia.org. wikipedia. 13 Μάρτιος 2020, https://en.wikipedia.org/wiki/Great_conjunction (πρόσβαση Μάρτιος 14, 2020).
Αλτάνη. ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ, Το Μυστήριο του Απολλώνιου Φωτός. Αθήνα: Λ.Γεωργιάδης, 2011.
Βατικιώτη, Ελίνα. «Προσωπικές Σημειώσεις.» 2020.
Yosymban Astrology, by Anastassia-Tassoula Fragkia,
All Rights Reserved.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια