Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Άνοιξη 2020 για όλα τα ζώδια

Κριός
Με τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω σε έντονη όψη με το ζώδιό σου να ενεργοποιούν τα δύσκολα θέματα των Εκλείψεων σε υποδέχεται η φετινή άνοιξη και κυρίως ο Μάρτιος. Φέρνοντας στο φως όλη την περίοδο του Μαρτίου την αναγκαιότητα να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο που σχετίζεσαι ή ακόμη χειρότερα δεν σχετίζεσαι, καταρχήν με τον εαυτό σου και μετέπειτα με τους άλλους τόσο σε προσωπικό, οικογενειακό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Μάρτιος σου ζητάει καρμικά να αλλάξεις μεταμορφωτικά, συνειδητοποιώντας πως ο τρόπος σου δεν οδηγεί εκεί που πραγματικά θα ήθελες να βρίσκεσαι. Εγώ θα σου πρότεινα τον Μάρτιο περισσότερη μοναχικότητα, πραγματική επαφή με τον εαυτό σου και αυτογνωσία, με διάθεση επαναπροσδιορισμού σου. Απόφυγε εμπλοκές, συγκρούσεις και ρήξεις που θα σε μπερδέψουν χειρότερα. Στη συνέχειά της η άνοιξη αυτή σου ζητάει, αφού συνειδητοποιήσεις ποιος είσαι και τι θέλεις πραγματικά, να πάρεις την ευθύνη των επιλογών σου αποχαιρετώντας με αγάπη τρόπους σχέτισης και μοντέλα σχέσεων που δεν είναι σε θέση να σε εξελίξουν άλλο. Η άνοιξη αυτή θα φέρει μέσα από βαθιές συνειδητοποιήσεις σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης που θα κινούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας χωρίς αρχηγιλίκια και παιχνίδια κυριαρχίας. Σημαντικές επίσης θα είναι και οι οικογενειακές σχέσεις σου που και εκεί θα υπάρξουν σημαντικοί αποχαιρετισμοί και επαναπροσδιορισμοί σε βάθος. Η περίοδος αυτή σου τονίζει πως τίποτα μη πραγματικό, αυθεντικό και συνδεδεμένο με εσένα δεν θα είναι βιώσιμο.

Ταύρος
Η Άνοιξη του 2020 σε υποδέχεται με τις καλύτερες των προθέσεων και ήδη στην εισαγωγή σου έχω πει τι ουσιαστικά χρειάζεται καρμικά να εξελίξεις. Η δυναμική του Άρη, του Δία, του Κρόνου και του Πλούτωνα από το φιλικό σου Αιγόκερω και η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου όλο το Μάρτιο, σου δίνουν άλλωστε τον τίτλο του πιο ευνοημένου ζωδίου, ώστε να ξεκολλήσεις τον εαυτό σου από την τάση σου να «ξεπουλάς» την ελευθερία σου για μια εντελώς ψευδαισθησιακή ασφάλεια, επενδύοντας το αίσθημα της ασφάλειας στους άλλους και όχι στον εαυτό σου. Το πέρασμα του Άρη και του Κρόνου στον Υδροχόο από τον Απρίλιο και ο Ουρανός στο ζώδιό σου θα σε εξαναγκάσουν να αποπροσκολληθείς από κάθε είδους σχέσεις εξάρτισης, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της αυτονομίας σου και δείχνοντας σου πως όσο εξαρτάσαι, μέσα σου δεν θα είσαι ποτέ ελεύθερος, άρα και ασφαλής. Ένα ολόκληρο πλανητικό παρεάκι έρχεται να σου ξεκαθαρίσει καρμικά πως η ασφάλεια πηγάζει από την εσωτερική ελευθερία και απορρέει από μέσα σου προς τα έξω, όσο και αν επιμένεις για το εντελώς αντίθετο. Στην ουσία διανύεις μια περίοδο αυτό-ευθύνης και ανάπτυξης και καλείσαι να αποχαιρετίσεις όλα αυτά τα κατάλοιπα αναπηρίας αυτού του καθηλωμένου μωρού που ήσουν κάποτε και να μεταλλαχθείς σε έναν αυτάρκη, αυτοδύναμο ενήλικα. Όλο το σύμπαν σου ζητά και σε βοηθά να αναπτυχθείς καταρχήν εσωτερικά απελευθερώνοντας ό,τι δεν σε εξελίσσει και επιλέγοντας αυτό που θα σου δώσει εξέλιξη και αυτονομία.

Δίδυμοι
Ο κάθε μήνας της Άνοιξης κινείται εντελώς διαφορετικά για εσένα. Σαφώς ο Απρίλιος με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου και τον Άρη στο φιλικό σου ζώδιο του Υδροχόου θα κινηθεί ευνοϊκότερα για εσένα, αρκεί να έχεις αξιοποιήσει όλη την περίοδο του Μαρτίου που αναζωπυρώνει όλα τα θέματα των Εκλείψεων φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με σημαντικές καρμικές προκλήσεις. Αυτό που σου ζητιέται είναι να θέσεις όρια καταρχήν στο μυαλό σου που τρέχει σαν την «τρελή μαϊμού» πηδώντας από κλαδί σε κλαδί χωρίς σταμάτημα, αποδιοργανώνοντας πλήρως εσένα αλλά και τους γύρω σου. Η πρόκληση που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις αυτή την περίοδο είναι να αφήσεις το μυαλό σου στην άκρη και να «συνδεθείς» με τον πραγματικό σου εαυτό, με το σώμα σου, τα αληθινά σου συναισθήματα, τις αισθήσεις και την ύπαρξή σου. Συνειδητοποίησε ότι η βάση των περισσότερων αδιεξόδων στην ζωή σου ξεκινά από το ότι είσαι ασύνδετος με τον πυρήνα σου και συνδεδεμένος με τα σκουπίδια του μυαλού σου και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντός σου. Είναι η ώρα να συνδεθείς με αυτό που πραγματικά είσαι, που θέλεις, που έχεις ανάγκη, αισθάνεσαι και νιώθεις και όχι με αυτά που φαντάζεσαι, ερμηνεύεις ή θα ήθελες να είσαι. Όπως επίσης ήρθε η ώρα να συνδεθείς με την πραγματικότητα ως έχει κι όχι να συγκρούεσαι μαζί της σαν έφηβος που επαναστατεί επί παντός επιστητού. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις αυτό που λέμε «εαυτό» και ως ενήλικας που είσαι να μάθεις να ελευθερώνεις και να ελευθερώνεσαι, συνειδητοποιώντας πως ο πραγματικός λόγος που αντιδράς είναι γιατί μέσα σου δεν πιστεύεις ότι θα «αντέξεις» τις συναισθηματικές επιπτώσεις των επιλογών των άλλων. Ο Κρόνος και ο Άρης στο ζώδιο του Υδροχόου έρχονται να σου θυμίσουν πως ελεύθερος θα είσαι μόνο όταν αναπτυχθείς τόσο, ώστε να αντέχεις συναισθηματικά τις επιπτώσεις των επιλογών των άλλων, κρατώντας την δική σου αυτονομία και τις δικές σου επιλογές ότι κι αν αυτοί αποφασίσουν. Άλλαξε τελείως τον εξαρτητικό τρόπο με τον οποίο σχετίζεσαι σαν έφηβος και σαν παιδί, με αυτόν του ενήλικα που κινείται αυτόνομα με την Αφροδίτη ανάδρομα για αρκετό καιρό στο ζώδιό σου.

Καρκίνος
Η Άνοιξη έρχεται με αρκετή ένταση, με τον Άρη απέναντί σου στον Αιγόκερω μαζί με τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα να αναζωπυρώνουν τα θέματα που έθεσαν οι Εκλείψεις τόσο στο ζώδιό σου όσο και στο απέναντί σου ζώδιο του Αιγόκερου. Καρμικά δύσκολα μαθήματα που σου ζητούν να ξεχωρίσεις τις διαφορές που έχει στην καθαρότητά της η αγάπη από την εξάρτηση. Με όλο το σύμπαν να σε ωθεί προς την αυτονομία σου σε κάθε επίπεδο, είναι η στιγμή να αφήσεις πίσω σου «παιδικές αρρώστιες» και έναν ορυμαγδό από βουνά διαστρεβλώσεων επάνω στο τι είναι αγάπη στα όρια, στους όρους και στους κανόνες που αυτή εμπεριέχει και στη συνειδητότητα πως μπορεί να γεννήθηκες εξαρτημένος από τους άλλους, αλλά η δική σου ευθύνη είναι να ωριμάσεις και να υπάρξεις ανεξάρτητος και συναισθηματικά στέρεος και αυτάρκης ό,τι κι αν αυτοί αποφασίσουν. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως η αγάπη όταν είναι αυθεντική είναι δομημένη επάνω στην ελευθερία, επιτρέποντας στον καθένα να έχει τις δικές του επιλογές και τον προσωπικό του δρόμο εξέλιξης που συνάδει με τον δικό του σκοπό ζωής και την ελεύθερή του βούληση. Καθώς επίσης πως η αγάπη είναι αυθεντική όταν ξεκινά από την αγάπη για τον ίδιο σου τον εαυτό και εκπέμπεται στους άλλους. Όταν ο σκοπός της ζωής σου είναι η αποδοχή των άλλων, αυτό δεν είναι αγάπη, είναι εξάρτιση. Ισχυρά καρμικά γεγονότα έρχονται με στόχο να σε οδηγήσουν στην αυτονομία σου και στην ελευθερία σου όλη αυτή την περίοδο, βάζοντας τέλος σε παιχνίδια ρόλων, εξουσίας, παιχνίδια επιβολής, θύτη, θύματος και σωτήρα. Αλλά και παιχνίδια εγκατάλειψης και προδοσίας, συνειδητοποιώντας πως τώρα που μεγάλωσες δεν μπορεί να σου ασκήσει τέτοιες πιέσεις και επιθέσεις, αν εσύ ο ίδιος δεν το επιτρέψεις και δεν τον επιδιώξεις. Το «ανέλαβε τις ευθύνες του εαυτού σου και άσε κάτω τις ευθύνες των άλλων» είναι αυτό που σου βροντοφωνάζει όλο το παρεάκι των Πλανητών απέναντί σου, αλλά και των Εκλείψεων. Όπως και το ό,τι ασφάλεια που δεν εμπεριέχει ελευθερία, δεν είναι ασφάλεια.

Λέων
Η Άνοιξη αυτή με τον Κρόνο να περνά στο απέναντί σου ζώδιο του Υδροχόου σε έντονη όψη με τον Ουρανό στον Ταύρο και την Αφροδίτη, έρχεται να σε φέρει αντιμέτωπο με ισχυρά καρμικά μαθήματα, ζητώντας σου να αποδιαστρεβλώσεις και να επαναπροσδιορίσεις στην καθαρότητά τους σημαντικές έννοιες όπως η Ελευθερία, η Ασφάλεια και η Αγάπη, θυμίζοντάς σου πως κανείς δεν σε έθεσε υπεύθυνο για την σωτηρία κανενός και κανένας δεν οφείλει να ζει κατά πως εσύ θέλεις να επιβάλλεις. Η παρουσία του Άρη στο απέναντί σου ζώδιο του Υδροχόου, έρχεται από τον Απρίλιο με έντονα καρμικά γεγονότα να σε αναγκάσει να ελευθερώσεις τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου από παιχνίδια, ελέγχου, κυριαρχίας, επιβολής, βίας και απαξίωσης, συνειδητοποιώντας πως όταν η αγάπη δεν παρέχει ελευθερία και την αναγνώριση πως κάθε πλάσμα γεννιέται ελεύθερο, με δική του βούληση και δικό του σκοπό ζωής, αυτό δεν είναι αγάπη, αλλά η στάση αντίληψης που έχει ο «αφέντης» προς τον «δούλο». Είναι η απαξίωση της ίδιας της ύπαρξης του πλάσματος όπως αυτή ορίστηκε και δόθηκε από τον ίδιο του τον Δημιουργό. Είναι ένα μεγάλο πνευματικό και καρμικό φάουλ που διαπράττει συνήθως κάποιος τόσο αδύναμος εσωτερικά, που για να νιώσει δυνατός θέλει να κυριαρχεί πάνω στους άλλους, με το πρόσχημα του σωτήρα ή του ισχυρού. Εσύ αυτό που έχεις να αναρωτηθείς καρμικά όλη αυτή τη μακρά περίοδο που μπροστά σου ανοίγεται η εποχή του Υδροχόου, είναι πόσο ελεύθερος είσαι πραγματικά μέσα σου, δυνατός και αυτάρκης και πόσο γνωρίζεις να αγαπάς πραγματικά όταν η δύναμή σου εξαρτάται τόσο πολύ από τους άλλους. Ο Κρόνος απέναντί σου, αν τον ακούσεις, έχει να σου δώσει όλες τις απαντήσεις.

Παρθένος
Μαθήματα καρμικά επάνω στην αυτοδυναμία σου με στόχο την ενηλικίωσή σου, σου δίνει σύσσωμο το σύμπαν όλη αυτή την περίοδο της Άνοιξης και μάλιστα με την καλύτερη των διαθέσεων ως προς εσένα, ζητώντας σου όμως δομικές αλλαγές που θα σε ελευθερώσουν από τις πεποιθήσεις και τα σενάρια του μυαλού σου και θα σε συνδέσουν με τον αληθινό σου εαυτό, την αλήθεια σου και την πραγματικότητα. Αδιαμφισβήτητα είσαι από τους πιο ευνοημένους αυτής της περιόδου και όλο το σύμπαν στέκεται πλάι σου, ζητώντας σου να αφήσεις πίσω σου παιδικές αρρώστιες και επιλογές αυτοκαταστροφής και αποδυνάμωσης που σου επιβάλλει ο νους σου και εσύ υποτάσσεσαι σε αυτές. Ήρθε η ώρα να αναπτυχθείς πνευματικά δημιουργώντας έναν ενήλικο εαυτό, ικανό να θέσει όρια σε όλα αυτά τα σενάρια παράνοιας και τρέλας. Συνειδητοποίησε πως τώρα που μεγάλωσες, δεν χρειάζεται να ξεπουλάς εσένα για να γίνεις αποδεκτός από τους άλλους και πως όποιος σε αγαπάει, σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι και όχι για αυτό που θέλει αυτός να είσαι. Όπως επίσης συνειδητοποίησε πως όταν η αγάπη είναι αυθεντική, στηρίζεται στην αποδοχή της ελευθερίας του καθενός άρα, όπως θα σου μάθει και ο Κρόνος τα επόμενα χρόνια, αγαπάω σημαίνει ελευθερώνω, τόσο τον εαυτό μου όσο και τους άλλους. Στην πραγματικότητα αυτή η περίοδος σου ζητάει να αλλάξεις κριτήριο αντίληψης και μετέπειτα κριτήριο επιλογών, αι σου δίνει όλα τα εφόδια ώστε να αντιληφθείς τον εαυτό σου ως τον ενήλικα που είναι σήμερα, αφήνοντας πίσω σου παιδικά τραύματα που σε αποδυναμώνουν, δημιουργώντας εκ νέου μια καινούργια φάση ζωής και επιλογών που θα σε ενδυναμώνουν σε κάθε τομέα της ζωής σου, σε κάθε ποιότητα σχέσης και τρόπου σχέτισης. Διότι από το Μάιο και μετά ο Άρης απέναντί σου, οι Εκλείψεις που έρχονται και η Αφροδίτη ανάδρομη από τους Διδύμους, θα σου ζητήσουν να αποδείξεις πόσο καλά έμαθες το καρμικό μάθημά σου, επάνω στην Αγάπη, την Ασφάλεια και την Ελευθερία.

Ζυγός
Έντονος θα είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης, με τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου, να αναζωπυρώνουν τα καρμικά θέματα των Εκλείψεων, δίνοντάς σου μαθήματα εξέλιξης προς την αυτονομία σου, που περνούν από ισχυρές αποδιαστρεβλώσεις επάνω στην έννοια της αγάπης και της ελευθερίας, ζητώντας σου βαθιές υπαρξιακές αλλαγές σε πεποιθήσεις σου που στηρίζονται σε παιδικά σου τραύματα που σε έμαθαν να πιστεύεις πως για να αγαπηθείς πρέπει να γίνεσαι και να κάνεις αυτό που σου ζητάνε οι άλλοι. Τραύματα που σε οδήγησαν σε αυτοκαταστροφικές επιλογές, γεμάτες παιχνίδια κυριαρχίας, εξουσίας, επιβολής, απαξίωσης, βίας που δέχεσαι από το φόβο της εγκατάλειψης, της προδοσίας και της αδιαφορίας. Το πέρασμα του Κρόνου και του Άρη από τον Απρίλιο στο φιλικό σου ζώδιο του Υδροχόου, αλλά και η Αφροδίτη ανάδρομη στο φιλικό σου ζώδιο των Διδύμων φέρνουν την αναγκαιότητα του φτου ξελευθερία, θυμίζοντάς σου πως πλέον μεγάλωσες και οφείλεις στον εαυτό σου να «θεραπεύσεις» κάθε μορφή εξάρτησης και συνεξάρτησης, συνειδητοποιώντας πως η Αγάπη για να είναι αυθεντική στηρίζεται στην Ελευθερία. Αγάπη που δεν ελευθερώνει τον καθένα στον δρόμο και το σκοπό της ζωής του και δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, δεν είναι Αγάπη. Σχέση που δεν αναγνωρίζει τα παραπάνω σαν δομικές προϋποθέσεις, δεν είναι σχέση. Όλο το σύμπαν σου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του να αποχαιρετίσεις οριστικά τα θέλω των άλλων και να βρεις εσύ ποιος είσαι, εσύ τι θέλεις, εσύ τι έχεις ανάγκη, μαθαίνοντας να διακρίνεις πότε σε αγαπάς και πότε αγαπιέσαι, αποκτώντας την ασφάλεια και την ελευθερία που έχει μόνον ο άνθρωπος που συνδέεται καθαρά με την ύπαρξή του και υπάρχει αυτόφωτος, αποχαιρετώντας την αγωνία και τον φόβο και να υπάρχεις σαν δορυφόρος των άλλων.

Σκορπιός
Και η φετινή Άνοιξη, συνεχίζοντας στο ρυθμό της προηγούμενης περιόδου, ζητά από εσένα ισχυρές μεταλλάξεις κι όχι απλές αλλαγές. Η σύνοδος του Κυβερνήτη σου του Πλούτωνα τον Μάρτιο, με τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο, σου ζητούν ισχυρές καρμικές δομικές αλλαγές, ώστε να αφήσεις πίσω σου μίση και πάθη που προέρχονται από αυτοκαταστροφικές επιλογές και τραύματα που σε οδηγούν να εξαρτάσαι και όχι να σχετίζεσαι σαν ελεύθερος άνθρωπος. Επαναπροσδιόρισε σε βάθος έννοιες όπως η Αγάπη, η Ελευθερία και η Ασφάλεια σε σύνδεση με την ύπαρξή σου και όχι με την παθολογία σου. Συνειδητοποίησε πως όταν η αγάπη είναι αυθεντική, πραγματική, ελευθερώνει καταρχήν τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και ό,τι τον περιβάλλει, δεν δεσμεύει, δεν εξαρτά, δεν εξαναγκάζει, δεν κυριαρχεί, δεν παραβιάζει, δεν προδίδεται και δεν εγκαταλείπει. Συνειδητοποίησε επίσης πως όταν η αγάπη είναι πραγματική διακινείται μέσα σου κι όχι από έξω προς τα μέσα. Το ίδιο και η δύναμη και η ασφάλεια που απορρέουν από την ύπαρξη του ανθρώπου και σε καμία περίπτωση από τους άλλους προς αυτόν. Το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο αλλά και του Άρη εκεί από τον Απρίλιο, έρχονται να εντείνουν τα ταχύρρυθμα καρμικά σεμινάρια ελευθερίας και απελευθέρωσης, ζητώντας σου να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από τα μαύρα νερά της αρρώστιας, της εξάρτισης και να απελευθερώσεις τους γύρω σου, αναπτύσσοντας διαρκώς πνευματικά τον εαυτό σου από ένα εξαρτημένο παιδάκι που κρέμεται από τους άλλους, σε έναν αυτόνομο ενήλικα που αυτοτροφοδοτείται και αυτό-διεγείρεται σε επαφή με την ύπαρξή του. Άφησε οριστικά και για πάντα πίσω σου παιχνίδια επιβολής, κυριαρχίας, εξουσίας, προδοσίας και εγκατάλειψης, ζήλιας και φθόνου και την εντελώς παρανοϊκή σου πεποίθηση πως ασφαλής θα είσαι αν έχεις και κατέχεις τους άλλους. Αποχαιρέτα με τον Ουρανό και την Αφροδίτη απέναντί σου τον τρόμο που τείνει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος και υποδέξου την καθαρότητα της αγάπης τόσο στο να αγαπάς όσο και στο να αγαπιέσαι.

Τοξότης
Η φετινή Άνοιξη, λίγο πριν το πέρασμα των Εκλείψεων στο ζώδιό σου, έρχεται να σε ταρακουνήσει, ζητώντας σου να αποδιαστρεβλώσεις και να επαναπροσδιορίσεις – με τέσσερις ισχυρούς πλανήτες στον γειτονικό σου Αιγόκερω να αναζωπυρώνουν τα θέματα που είχαν τεθεί την προηγούμενη περίοδο – έννοιες δομικές για την ποιότητά σου. Ο Άρη και ο Κρόνος από τον Υδροχόο που κηρύσσουν την έναρξη της εποχής του Υδροχόου, έρχονται να σου θυμίσουν πως καρμικά ελεύθερος δεν είναι όποιος αποφεύγει την ευθύνη του μεγαλώματος και της ωριμότητάς του και διαφεύγει από τις αισθήσεις και τα συναισθήματά του, αλλά όποιος τα αντιμετωπίζει και μαθαίνει από αυτά. Όπως κατάλαβες θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις σε βάθος την έννοια της ελευθερίας, απεξαρτώντας τους «άλλους» από τις δικές σου ευθύνες. Συνειδητοποίησε, με την Αφροδίτη ανάδρομη απέναντί σου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και την Έκλειψη να πλησιάζει στο ζώδιό σου, πως τώρα που μεγάλωσες κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να είσαι και να κάνεις κάτι που δεν θέλεις, χωρίς την συγκατάθεσή σου, εκτός αν εσύ το χρησιμοποιείς για άλλοθι. Όλο το σύμπαν σου ζητά να αφήσεις πίσω σου παιδικές αρρώστιες και εφηβικές επαναστάσεις που σε αποσυνδέουν από τον εαυτό σου και σε κάνουν έρμαιο του μυαλού σου και να συνδεθείς βαθιά και υπαρξιακά με εσένα, το σώμα σου, τα συναισθήματά σου και τις αισθήσεις σου. Συνειδητοποίησε πως το κέντρο σου και ο άξονάς σου βρίσκονται μέσα σου και όχι έξω σου, και πως ο πραγματικά ελεύθερος ενήλικας άνθρωπος είναι ικανός να μείνει και να αντιμετωπίσει όλα τα συναισθήματά του κι όχι να διαφεύγει από αυτά, χάνοντας τον εαυτό του. Ο ελεύθερος είναι παρών στην πραγματικότητα κι όχι απών σε εξιδανικευμένα σενάρια της φαντασίας του. Η παραμονή στην εφηβεία θέτει ως τίμημα την εξάρτηση, ενώ η ενηλικίωση φέρνει ως δώρο την ελευθερία και την αυτονομία και μετέπειτα την αληθινή αγάπη, όπως θα σου μάθει πολύ καλά ο Κρόνος τα επόμενα χρόνια.

Αιγόκερως
Η Άνοιξη σε υποδέχεται με τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου, να αναζωπυρώνουν όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις στο ζώδιό σου το προηγούμενο διάστημα και θα ξανα-θέσουν το καλοκαίρι, ζητώντας σου καρμικά να ελευθερώσεις τον εαυτό σου από παιδογονεϊκές πεποιθήσεις και τραύματα που σε κρατούν ανελεύθερο και εξαρτημένο από τις αποφάσεις των άλλων. Το δικό σου βαθύ καρμικό ζήτημα, που έχεις να εργαστείς, είναι οι έννοιες της ελευθερίας, της αγάπης και της ασφάλειας. Ανάπτυξε τον εαυτό σου τόσο, ώστε να αγγίξεις την κατανόησή τους στην καθαρότητά τους, συνειδητοποιώντας – με τον Κυβερνήτη σου τον Κρόνο να περνά στο ζώδιο του Υδροχόου μαζί με τον Άρη – πως αγάπη που δεν ελευθερώνει, δεν είναι αγάπη, αλλά εξάρτιση, όπως επίσης και ασφάλεια που δεν ελευθερώνει, δεν είναι ασφάλεια, αλλά εξάρτιση. Αποσύνδεσε τον εαυτό σου από όλες αυτές τις τραυματικές πεποιθήσεις που λένε πως για να σε αγαπούν πρέπει να κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι και πως για να αγαπάς πρέπει οι άλλοι να υποτάσσονται στο θέλημά σου. Συνδέσου με το κέντρο του εαυτού σου και την ύπαρξή σου, αλλά και την πνευματικότητά σου και ξαναθυμήσου πως κάθε ανθρώπινο πλάσμα γεννιέται ελεύθερο να ακολουθήσει το δικό του σκοπό ζωής, διότι έχει προικιστεί από τον δημιουργό του με ελεύθερη βούληση και την αξία να αγαπιέται και να ελευθερώνεται διαρκώς στο δρόμο της εξέλιξής του, ώστε να γίνει ένας αυτάρκης και ολοκληρωμένος ενήλικας, ελεύθερος να υπάρχει χωρίς το φόβο της κριτικής καμιάς εξουσίας, αλλά και του μπαμπούλα που του έλεγε πως αν δεν είναι καλό παιδάκι και δεν κάνει αυτό που θέλει, θα το φάει. Αποχαιρέτα οριστικά τον φίλο σου τον τρόμο και οτιδήποτε σου στερεί τον δρόμο της εξέλιξής σου.

Υδροχόος
Τη φετινή Άνοιξη ο Κρόνος περνά για μια γρήγορη βόλτα στο ζώδιό σου, και μαζί με τον Άρη κηρύσσουν πανηγυρικά την έναρξη της εποχής του Υδροχόου, φέρνοντας στο προσκήνιο για όλη την ανθρωπότητα, αλλά και για εσένα την καρμική αναγκαιότητα να επαναπροσδιοριστούν σε βάθος έννοιες όπως η Ελευθερία, η Ασφάλεια, η Αγάπη, η πνευματικότητα, η συντροφικότητα, η φιλία, αλλά και το τι σημαίνει άνθρωπος. Ένα πλάσμα που έρχεται σε αυτή την διάσταση προικισμένο από τον Δημιουργό του με όλη την αξία του να εξελιχθεί, αξίζοντας όλη την αγάπη, την ελευθερία, την αναγνώριση της ελεύθερης βούλησης, που διαμορφώνει το σκοπό της ζωής του αλλά και το να αξίζει όλα τα μέσα, ώστε να ελευθερώνεται διαρκώς και να εξελίσσεται προς την ολοκλήρωσή του. Ένα πλάσμα που έρχεται ελεύθερο, αλλά χρειάζεται να υπάρξει εντελώς εξαρτημένο τα πρώτα του χρόνια με στόχο να διδαχθεί με αγάπη και σεβασμό το πως θα εξελιχθεί, ώστε να είναι αυτάρκες και ελεύθερο. Αυτή η Άνοιξη έρχεται να σου θυμίσει πως ήρθες ελεύθερος, δομημένος στην αγάπη, σε μια διάσταση που αντιμετωπίστηκες απαξιωτικά ως ανελεύθερος και που ενδεχομένως σου είπαν πως αγάπη είναι να κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι και μόνο τότε ίσως την αξίζεις. Ήρθε η ώρα λοιπόν να θυμηθείς, συνδεόμενος με την ύπαρξή σου, πως την αγάπη δεν μπορεί κανένας να στην απαξιώσει, γιατί την φέρεις μέσα σου και πως η αγάπη δεν είναι μέσο συναλλαγής, όπως η εξάρτιση. Η αγάπη είναι αξία και έννοια αδιαπραγμάτευτη. Κι όταν κάποιος πραγματικά συνδέεται μαζί της γνωρίζει να ελευθερώνει τον εαυτό του και τους άλλους στο δρόμο της εξέλιξής τους. Αγάπη και ασφάλεια που δεν ελευθερώνουν, είναι καταστάσεις παρανοϊκά στρεβλωμένες που τις πιστεύουν μόνο εξαρτημένα παιδιά, αλλά και όσοι ενήλικες έχουν καθηλωθεί στην κατάσταση αυτού του εξαρτημένου παιδιού. Η εύνοια της Αφροδίτης από το φιλικό σου ζώδιο των Διδύμων για αρκετό διάστημα σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, σε βοηθά να επαναπροσδιορίσεις αυτή την περίοδο, τόσο τον τρόπο που σχετίζεσαι εξαρτητικά με τον εαυτό σου, όσο και με τους άλλους.

Ιχθύες
Η Άνοιξη θα σε φέρει αντιμέτωπο με τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα να αναζωπυρώνουν τα καρμικά ζητήματα που έθεσαν οι Εκλείψεις στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου και σχετίζονται με έννοιες βαθιές και απολύτως διαστρεβλωμένες που σε αφορούν άμεσα, όπως αυτή της Αγάπης, μιας και είσαι το ζώδιο που καταρχήν συμβολίζεις την ολοκλήρωση της έννοιας αυτής στον άνθρωπο. Το πέρασμα του Κρόνου και του Άρη στον Υδροχόο, έρχονται να σου θυμίσουν πως ο άνθρωπος γεννιέται εξαρτημένος, όπως συμβολίζει το ζώδιο του Καρκίνου, αλλά έρχεται ελεύθερος, προικισμένος από τον Δημιουργό του με όλη την αξία του να γίνει ελεύθερος, του να έχει δικό του σκοπό ζωής, ελεύθερη βούληση, όλα τα μέσα της εξέλιξης για να φτάσει εκεί και πως αξίζει όλη την αγάπη του σύμπαντος για να φτάσει στην ολοκλήρωσή του. Ο λόγος που θεωρείσαι ένα ζώδιο θολό, ομιχλώδες, παραπλανητικό και εξαπατητικό είναι ακριβώς γιατί σε αυτήν εδώ τη διάσταση η έννοια που υπηρετείς – η αγάπη – έχει δεχθεί όλες τις διαστρεβλώσεις, ώστε να ταυτίζεται με την εξάρτιση. Εσύ χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις σε βάθος πεποιθήσεις και τραύματα που σε καθηλώνουν στην ανάγκη σου για αγάπη, ξεκαθαρίζοντας στο κέντρο του εαυτού σου και της πνευματικότητάς σου, πως αγάπη που δεν ελευθερώνει τον άνθρωπο προς τον προσωπικό του δρόμο εξέλιξης, δεν είναι αγάπη, και ασφάλεια που δεν ελευθερώνει τον άνθρωπο προς την δική του ζωή και τον κρατάει εξαρτημένο να εξυπηρετεί τις ζωές των άλλων, δεν είναι ασφάλεια. Όπως επίσης ήρθε η στιγμή – στην έναρξη της εποχής του Υδροχόου – να συνειδητοποιήσεις πως η πραγματική πηγή της αγάπης βρίσκεται μέσα σου και πουθενά αλλού, επιτρέποντας τη σύνδεση με την ύπαρξή σου και παύοντας να αυτό-εξαπατάσαι πως η αγάπη και η ασφάλεια θα έρθουν «έξω» από εσένα. Γεννήθηκες αυτάρκης και αυτό-τροφοδοτούμενος από την ύπαρξή σου κι όχι εξαρτημένος να θυσιάζεσαι για να σε αγαπάνε. Ο Κρόνος και ο Άρης αυτή την άνοιξη σου θυμίζουν πως είσαι ελεύθερος, αρκεί να το ξαναθυμηθείς και να ξανασυνδεθείς με την καθαρή πηγή τροφοδοσίας σου, την ύπαρξή σου, αποχαιρετώντας ό,τι σε θέλει μικρό, εξαρτημένο και ανελεύθερο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια