Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καλαμποκένιο Παλάτι, το μοναδικό στον κόσμο

2019
Στον Καναδά το καλαμπόκι καλλιεργείται πάνω από 800 χρόνια, κι από τους ίδιους σπόρους χωρίς άλλες μεταμοσχεύσεις, όπως και τα αλλά σιτηρά, με την εξαίρεση του άγριου ρυζιού. Το Καλαμπόκι είναι η τρίτη μεγαλύτερη καλλιέργεια σιτηρών του Καναδά (μετά από σίτο και την κριθή). Περίπου το 70% καλαμποκιού του Καναδά, καλλιεργείται στο Οντάριο, όμως σε άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, καλλιεργείται για τουλάχιστον 7000 χρόνια. Το Καλαμπόκι που παράγεται στον Καναδά, εκτός τις διάφορες χρήσεις του στο τραπέζι μας, χρησιμοποιείται για ζωοτροφές και για την παραγωγή των βιομηχανικών προϊόντων και τροφίμων. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν κάποια μορφή καλαμποκιού κατά τη διάρκεια της παραγωγής, -ή- μεταποίησης, φτάνουν τουλάχιστον τα 2.500. Χρησιμοποιείτε στα,
 * Φαρμακευτικά προϊόντα, ασπιρίνη (φτιάχνει το λεπτό της φιλμ), ορούς (αποτελούνται από δεξτρόζη "γλυκόζη" και νερό),
*Αντιβιοτικά, πάνω από 85 διαφορετικούς τύπους αντιβιοτικών παράγονται χρησιμοποιώντας καλαμπόκι.
* Καλλυντικά, χρήσιμα στους αερομεταφορείς για παρασιτοκτόνα, λιπάσματα, βιταμίνες, σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού, Οδοντόπαστα, Κραγιόν, Κρέμα ξυρίσματος και λοσιόν.
* Ουίσκι, τυπικό Καναδικό ουίσκι γίνεται από μείγμα περίπου 90% καλαμπόκι, σίκαλης 5% και 5% κριθής βύνης.
* Μπίρα, από επεξεργασμένο λευκασμένο καλαμπόκι, θραύσματα ρυζιού, καλαμπόκι άμυλο και πιο πρόσφατα γλυκόζη, επίσης σιρόπι καλαμποκιού.
* Στο Γύψο, Μπογιές και Βερνίκια, Προϊόντα χαρτιού, πάνες και πετσετάκι υγείας, Μπουζί, Λάστιχα, Καουτσούκ, Χαλιά και χιλιάδες άλλες σπουδαίες χρήσεις.
 Ίσως ο περισσότερος κόσμος να γνωρίζει ότι οι Η.Π.Α έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι έχουν το μοναδικό και πρωτότυπο Καλαμποκένιο Παλάτι, το οποίο βρίσκεται στη (604 North Main Street in Mitchell, South Dakota), Νότια Ντακότα, κτισμένο ως τιμής στην αγροτική κληρονομιά της.
-Όλες οι φωτογραφίες αυτού είναι από τη Wikipedia-
-I907-
Είναι ένα εκθεσιακό στάδιο εκτάσεως 4,042.2 m², ιδρύθηκε το 1892, κτίστηκε για δεύτερη φορά το 1905, το δε τρίτο και παρόν κτίριο ολοκληρώθηκε στην παρούσα θέση το 1921 και αποτέλειωσε με τρούλους σε σχήμα κρεμμυδιού κ τους μιναρέδες το 1937.
-2000-
Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που το επισκέπτονται πάνω από 500.000 άνθρωποι κάθε χρόνο και παρουσιάζει αθλητικές εκδηλώσεις, διάφορα είδη Φεστιβάλ, συνεδριάσεις, κονσέρτα, ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα.
-2003-
-2004-
-2006-
-2009-
Έχει μεγάλη ποικιλία εστιατορίων, σπορ μπαρ, καφενεία, καταστήματα δώρων, αίθουσες τέχνης, καταστήματα με αντίκες και χώρους παιχνιδιών και ξεκούρασης.
-2009-
-Πως φαίνεται το βράδυ- -2010-
Το εξωτερικό του σχέδιο, αλλάζει εντελώς με νέες τοιχογραφίες από καλαμπόκι, που δημιουργούνται κάθε χρόνο. Το σκηνικό επιλέγεται από την Επιτροπή Φεστιβάλ Corn Palace, κι οι τοιχογραφίες σχεδιάζονται από τοπικό καλλιτέχνη. Κοστίζει $ 130.000 ετησίως για να διακοσμήσουν το καλαμποκένιο Παλάτι, από βρώμη, σόργο, κριθάρι, γκαζόν του Σουδάν και καλαμπόκι. Λευκό καλαμπόκι, κόκκινο καλαμπόκι, καφέ καλαμπόκι, κίτρινο καλαμπόκι, μπλε καλαμπόκι, χρησιμοποιώντας και τα 12 φυσικά χρώματα που καλλιεργούνται στο καλαμπόκι.
Το καλαμπόκι δεν είναι τυχαία κολλημένο, κάθε αυτί είναι κομμένο στη μέση κατά μήκος με ηλεκτρικό πριόνι, επεξεργασμένο αν χρειάζεται με το χέρι και προσεκτικά καρφωμένο στη θέση του, σύμφωνα με τα μεγάλα σχέδια καλαμποκιού που είναι σχεδιασμένα επάνω σε πισσόχαρτα.
Συνήθως οι τοιχογραφίες είναι από Αμερικανικές σκηνές τρένα βαγόνια εν κινήσει, Ινδιάνοι κατά το ηλιοβασίλεμα, κτλ. Η μόνη χρονιά που οι τοιχογραφίες ήταν ζωγραφισμένες, ήταν του 1943, διότι τα σιτηρά ήταν αναγκαία για τον πόλεμο. Το 2006, η ξηρασία ήταν τόσο σκληρή με τις τοπικές καλλιέργειες καλαμποκιού, που για πρώτη φορά, το παλάτι υπερπήδησε την ετήσια ανακαίνιση του.
Το Καλαμπόκι Παλάτι διαθέτει ένα ακόμα τίτλο, Το μεγαλύτερο στον κόσμο τροφοδότη πουλιών. Μετά από την τελετή του καλαμποκιού που τελειώνει κι η σαιζόν, το αφήνουν ελεύθερο να γίνει τροφή στα τοπικά πουλιά και τους σκίουρους, μέχρι τον επόμενο Μάιο που θα αρχίσει η διαδικασία της νέας χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια