Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κοροναϊός : Κλείνουν σχολεία και χώροι συναθροίσεων

#CoronaVirus #κοροναιος #κορωνοιος #CoronavirusOutbreak #COVID19 #covid19Gr #COVID2019mx

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, λίγες ώρες μετά από την επιβεβαίωση του ένατου κρούσματος στην Ελλάδα και του πρώτου στην Πάτρα
Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός.
Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας για αύριο 5 Μαρτίου και μεθαύριο 6 Μαρτίου τα εξής:
η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων
η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων
Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ωρου.

Κλειστά σχολεία στον Πύργο για να… αποφευχθεί ο κορωνοϊός
Εν τω μεταξύ, σε προληπτικές απολυμάνσεις των σχολείων προχωρούν δήμοι της χώρας εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού και για το λόγο αυτό πολλά σχολεία θα μείνουν κλειστά Πέμπτη (05.03.2020) και Παρασκευή (06.03.2020) ενώ οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.
Ο Δήμος Πύργου αποφάσισε να κλείσει όλα τα σχολικά συγκροτήματα το διήμερο πριν το σαββατοκύριακο, ώστε να γίνουν οι απολυμάνσεις
.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία αφότου έγινε γνωστό ότι ο 67χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που βρέθηκε θετικός στον κοραναϊό, επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ και συνταξίδεψε στο ίδιο λεωφορείο με άλλα 53 άτομα.
Οι Αρχές αυτή τη στιγμή έχουν εστιάσει στον εντοπισμό των επαφών του άνδρα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, οι οποίες εκτιμάται ότι ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένες μέχρι και τη στιγμή της νοσηλείας του.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο άνδρας είχε ταξιδέψει από τις 19 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, μαζί με 52 ακόμα άτομα, για θρησκευτικό τουρισμό, αεροπορικώς από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Ισραήλ και οδικώς προς την Αίγυπτο.
Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει μαζί του, έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα και ήδη 4 εξ αυτών βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για έλεγχο.
Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ιερέας, ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε πως ειδοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ ότι πρέπει να πάνε για εξετάσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκαν οδηγίες να εξεταστούν σε πρώτη φάση όλοι όσοι ταξίδεψαν με το συγκεκριμένο γκρουπ.

Σε καραντίνα ιατρικό προσωπικό δυο νοσοκομείων
Ο άνδρας παρουσίασε συμπτώματα την Κυριακή και αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Τη Δευτέρα το βράδυ, μόλις διαπιστώθηκε ότι πληροί τα κριτήρια του ύποπτου κρούσματος, ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και αρχικά νοσηλεύτηκε σε μονωμένο θάλαμο της παθολογικής κλινικής.
Μόνο όταν επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Πατρών, γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση για 14 ημέρες. Το ίδιο συμβαίνει και με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια