Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έφηβοι και σεξουαλική κακοποίηση

Το ένα τρίτο των εφήβων κοριτσιών στη Βρετανία δηλώνουν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους συντρόφους τους, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά.
Το ένα τέταρτο των κοριτσιών επίσης έχουν πέσει θύματα βίας, αναφέρει η Εθνική Οργάνωση για την Πρόληψη της Βίας κατά των Παιδιών (NSPCC).
Έρευνα που διενήργησε η οργάνωση σε δείγμα περισσότερων από 1.350 εφήβους αποφάνθηκε ότι εννέα στα δέκα κορίτσια, ηλικίας από 13 έως 17 ετών, είχαν δεσμό, με ένα στα έξι από αυτά να απαντά ότι είχε υποχρεωθεί να συνευρεθεί σεξουαλικά και ένα στα 16 να δηλώνει ότι έχει βιαστεί.
«Το υψηλό ποσοστό της βίας και η βλαβερή επίδρασή της στις στενές σχέσεις των εφήβων, ειδικά για τα κορίτσια, είναι αποκρουστικό», είπε ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπέριτζ του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.
«Προκαλεί σοκ όταν ανακαλύπτεις ότι η εκμετάλλευση και η βία στις σχέσεις ξεκινά σε τόσο νεαρή ηλικία».
Στην έκθεση διαπιστώνεται ότι το ένα τέταρτο των κοριτσιών είχαν υποστεί σωματική βία, όπως χαστούκι, γροθιά ή ξυλοδαρμό από τους συντρόφους τους.
Άλλα κορίτσια απάντησαν ότι είχαν εξαναγκαστεί να φιλήσουν ή να αγγίξουν ερωτικά το σύντροφό τους.
Ένας μικρός αριθμός αγοριών ανέφεραν επίσης ότι είχαν δεχτεί πίεση από τα κορίτσιά τους για ερωτική συνεύρεση, με έναν στους 17 που είχαν σχέση, να απαντά ότι είχε υποχρεωθεί σε σεξουαλική συνεύρεση και έναν στους πέντε ότι είχε υποστεί σωματική βία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια