Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η μικρή Βαλεντίν βρέθηκε!!

Εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Βαλεντίν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το παιδί βρέθηκε στη Γαλλία.
Η 7χρονη Βαλεντίν βρέθηκε στη Λιόν και είναι καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε μαζί με τη θεία της -αδελφή της γυναίκας του πατέρα της- και με πλαστά έγγραφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί ταξίδεψε με τη θεία του από την Αθήνα στις 21 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 7χρονης, Αμπλεκά, κρατούνταν και έπειτα από μαραθώνια κατάθεση στις Αρχές αναμενόταν σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κάτι που θα γίνει πλέον εντός της ημέρας.
Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν και άλλοι έξι φίλοι του καθώς στον χώρο που διαμένουν εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας. Το σενάριο ο πατέρας να έχει φυγαδεύσει τη Βαλεντίν στη Γαλλία με πλαστά έγγραφα, ενδεχομένως έχοντας ως πρόθεση να φύγει και ο ίδιος αργότερα, θεωρούνταν πιθανό.
Τα ίχνη της 7χρονης είχαν χαθεί στις 23/12/19 από το Παγκράτι όταν το κοριτσάκι είχε πάει μόνο του σε μίνι μάρκετ της περιοχής προκειμένου να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για τον πατέρα της. Οπως είχε δηλώσει ο ίδιος την αναζήτησε για λίγο πεζός, ωστόσο επιστρέφοντας σπίτι αποκοιμήθηκε και δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές με μια ημέρα καθυστέρηση.

Ανακρίβειες στην κατάθεση του πατέρα της μικρής Βαλεντίν
Ο Αμπελκά, πατέρας του 7χρονου κοριτσιού, είχε κληθεί από την αστυνομία ως μάρτυρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά για την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο μία μέρα μετά την εξαφάνιση της Βαλεντίν και ξανά μετά από τρεις μέρες, καθώς και για να εξηγήσει γιατί είχε πάει στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της κόρης του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο οι αξιωματικοί της αστυνομίας συνέλεξαν αριθμό στοιχείων και ανακριβιών τόσο από τις καταθέσεις του πατέρα όσο και από τις δημόσιες δηλώσεις του.

Τι είχε δηλώσει ο δικηγόρος του πατέρα της μικρής Βαλεντίν
Μιλώντας στο star.gr, ο δικηγόρος του πατέρα της μικρής Βαλεντίν είχε δηλώσει ότι «η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες της στην καταγγελία του ίδιου του πατέρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο πατέρας υποστήριξε ότι ενδεχομένως η πρώην σύντροφός του σχετίζεται με την εξαφάνιση της Βαλεντίν, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι και μπορεί να έπεισε την μικρή να την ακολουθήσει. Όπως είχε τονίσει εξετάζονται οι τηλεφωνικές κλήσεις του κινητού του πατέρα, αλλά και η σχέση του συμβάντος της εξαφάνισης με ΜΚΟ οι οποίες του είχαν προτείνει να δώσει το παιδί για υιοθεσία, πριν την εξαφάνιση.
Ο δικηγόρος στις δηλώσεις του είχε αποκλείσει την υπόθεση διάπραξης αδικήματος τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι προηγήθηκε της εξαφάνισης. Είχε σημειώσει επίσης ότι πατέρας βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση «στα όρια της κατάρρευσης». «Ελπίζω ο πατέρας να καταθέσει την πλήρη αλήθεια και σύντομα να βρεθεί σώα και υγιής η μικρή Βαλεντίν», είχε πει επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια