Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χαλάρωση μετά την άσκηση

Χαλάρωση μετά την άσκηση με χυμό ντομάτας και όχι ενεργειακά ποτά
Στην κουζίνα τους και όχι στα ενεργειακά ποτέ πρέπει να στρέφονται όσοι τελειώνουν τη γυμναστική τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "Food and Chemical Toxicology".
Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματά της, όσοι χρειάζονται να πιουν κάτι μετά την άσκηση για να ενισχύσουν την αποθεραπεία του οργανισμού τους μπορούν να πιουν χυμό ντομάτας!

Σύμφωνα με την έρευνα, ο χυμός ντομάτας παρέχει στον οργανισμό πολύτιμες χημικές ουσίες όπως το λυκοπένιο, που συμβάλλουν στην αποκατάσταση του μυικού συστήματος και επιπλέον βοηθούν τα επίπεδα των σακχάρων του αίματος να επιστρέψουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα.
 Μάλιστα, η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα επίπεδα των βλαβερών ενζύμων και των πρωτεϊνών που ενισχύουν τη μυική και την εγκεφαλική βλάβη επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα πολύ πιο γρήγορα σε όσους καταναλώνουν χυμό ντομάτας, παρά ενεργειακά ποτά.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Γενικού Χημείου του Κράτους της χώρας μας, ενώ τα αποτελέσματά της ενισχύουν τα ευρήματα προηγούμενης σουηδικής έρευνας, η οποία είχε δείξει ότι ο χυμός ντομάτας μειώνει την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται μετά την άσκηση
.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ντομάτα μειώνει τα επίπεδα της ουσίας 8 - oxodG, η οποία αποτελεί σημαντικό δείκτη της οξειδωτικής βλάβης στο ανθρώπινο DNA.
Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια