Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Wheel Blades: Για όσους αγαπούν το προσαρμοσμένο σκι

Τα Wheel Blades είναι πρωτότυπα mini πέδιλα του σκι για τα μπροστινά μικρά ροδάκια των χειροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων.
Τα σχεδίασε ο Patrick Mayer, Σουηδός λάτρης του σκι, με ατελή τετραπληγία από κάκωση νωτιαίου μυελού (η λειτουργικότητά του μοιάζει περισσότερο με παραπληγικού).
Τα Wheel Blades βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη για να καλύπτουν όλη τη γκάμα των μπροστινών ροδών.
Το video είναι στα γερμανικά, αλλά θα πάρετε μια ιδέα για το πώς λειτουργούν τα Wheel Blades στην πράξη!
Σημειώνεται πως το κέντρο βάρους είναι μετατοπισμένο στο μπροστινό μέρος του κάθε πέδιλου, ώστε τα πέδιλα να «δείχνουν» πάντα προς την κατεύθυνση που θέλει ο σκιέρ.
Στην κάτω επιφάνεια υπάρχουν δύο αυλάκια σε κάθε πέδιλο, για να αυξάνεται η σταθερότητα καθώς γλιστρούν πάνω στο χιόνι.
Τα Wheel Blades θα είναι διαθέσιμα με $245/ζευγάρι, αλλά ο Mayer προσπαθεί να συγκεντρώσει περίπου $88,000 για την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε να ρίξει κι άλλο το κόστος παραγωγής της μονάδας.
Wheel Blades in action:
Είμαι τετραπληγικός με ατελή ΚΝΜ και εξαρτώμαι από το αναπηρικό μου κάθισμα τα τελευταία 12 χρόνια. Πάντα με στενοχωρούσε το ότι ο χειμώνας περιόριζε τόσο πολύ την κινητικότητά μου που αναγκαζόμουν να καταστρώνω ολόκληρο σχέδιο κάθε φορά που ήθελα να βγω για μια βόλτα στο χιόνι – δεδομένου ότι είμαι άνθρωπος που λατρεύω τον χειμώνα και το χιόνι. Με έκπληξη διαπίστωσα πως δεν υπήρχε ούτε ένα βοήθημα στην αγορά σε προσιτή τιμή, που να μπορεί κανείς να το βάζει και να το βγάζει αυτόνομα, εύκολα, με λίγες κινήσεις και ελάχιστη μυϊκή δύναμη.
Εύχομαι τα Wheelblades να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μετακίνησης κι άλλων ανθρώπων που αγαπούν το χιόνι και τον χειμώνα!
Patrick Mayer, σχεδιαστής των Wheel Blades
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια