Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά 8.1.2020

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων πολλά σχολεία ανά την επικράτεια θα παραμείνουν κλειστά.
Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία των χωριών στον χιονισμένο ορεινό όγκο του Ολύμπου της Λέσβου.
Με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο Αγιάσου, το δημοτικό Αγιάσου, το γυμνάσιο Αγιάσου, το λύκειο Αγιάσου, καθώς και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου.
Με απόφαση της δημοτικής Αρχής τα σχολεία στις περιοχές Βιλίων και Ερυθρών θα παραμείνουν επίσης κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Δήμος Διονύσου: Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Διονύσου την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 θα λειτουργήσουν απ΄ τις 9 π.μ. Τα στελέχη και οι υπάλληλοι θα έχουν ήδη προσέλθει 1 ώρα περίπου πριν, προκειμένου να θερμάνουν τους χώρους.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο.

Δήμος Ανωγείων: Κλειστός θα είναι αύριο, και ο παιδικός σταθμός του Δήμου θα είναι κλειστός ενώ ανάλογα με τη πορεία των φαινομένων θα ληφθεί ανάλογη απόφαση τις επόμενες ώρες και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θήβα: Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε το Δήμο Θηβαίων, το τελευταίο 48ωρο έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές τα σχολεία να παραμείνουν και την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου.

Σκύρος: Όπως ανέφερε ο Δήμος Σκύρου σε ανακοίνωση του: «Για λόγους καθαρά προληπτικούς, λόγω των πιθανών συνεπειών από τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί μας, αναβάλλουμε για αύριο Τετάρτη 8/1/2020 το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια πρόληψης ατυχημάτων σε μαθητές των σχολείων μας. Με εκτίμηση ο Δήμαρχος Σκύρου Μαυρίκος Νικόλαος».

Κλειστά σχολεία στον Μυλοπόταμο
Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται από χθες.

Ο «Ηφαιστίωνας» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο νομό Ρεθύμνου όχι όμως σε έκταση που να έχει δημιουργήσει δυσπραγία στην καθημερινότητα των Ρεθυμνιωτών. Τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση με αποτέλεσμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) -στο τμήμα του νομού Ρεθύμνης- να μην υπάρχουν προβλήματα κυκλοφορίας.
Το σημείο όπου χρειάζεται προσοχή -και όπου την κυκλοφορία ρυθμίζει η τροχαία ΒΟΑΚ- βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρά όπου το ύψος των κυμάτων και η ορμή τους μετέφεραν στο οδόστρωμα πέτρες από το τοιχίο το οποίο υπέστη φθορές. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή, χρειάζεται προσοχή ως προς την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα όρια του εμπορικού λιμένα, σημείο το οποίο ανά διαστήματα πλημμυρίζει από τα νερά της θάλασσας.

Στην Καστοριά θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 8/1/2020: Δεν φταίει η κακοκαιρία, αλλά το περίφημο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια», που ξεκινάει λίγο πριν τις Απόκριες 2020 Το έθιμο αυτό προσελκύει τουρίστες κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια