Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαθητές μαθαίνουν νοηματική για να επικοινωνούν με τη συμμαθήτριά τους

Μαθητές από τον Αποκόρωνα Χανίων δίνουν το ομορφότερο μάθημα αλληλεγγύης και συγκινούν τις τελευταίες μέρες όλη τη χώρα. Στο Δημοτικό σχολείο Εμπρόσνερου όχι μόνο δεν υπάρχουν διακρίσεις, αλλά όλο το σχολείο συμβάλει ώστε η μικρή Ευαγγελία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής, να μπορεί να επικοινωνεί επαρκώς με τους μαθητές της και να συμμετέχει στα μαθήματα.

Στην τάξη της Ευαγγελίας υπάρχουν δύο δασκάλες: Η μία κάνει κανονικά το μάθημα και η άλλη μιλά στη νοηματική γλώσσα και βοηθά την Ευαγγελία να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους μαθητές και να καταλάβει ακριβώς τα ίδια που αντιλαμβάνονται και οι συμμαθητές της.

Η δασκάλα Δέσποινα Ιωσηφίδου δηλώνει στο neakriti.gr: «Οι μαθητές του σχολείου διδάσκονται λεξιλόγιο στην ελληνική νοηματική γλώσσα, γραμματική και συντακτικό, μία ώρα την εβδομάδα. Ακόμη, μαθαίνουμε και για την κουλτούρα των κωφών στα πλαίσια μιας πιο ολιστικής αντιμετώπισης»

Η άλλη δασκάλα των παιδιών, η Βαιλική Σαρβάνη προσθέτει: ««Είναι ένας τρόπος για να πετύχουμε τη γλωσσική ανάπτυξη για τη μικρή, η οποία επικοινωνεί, αυτά που μαθαίνει με τους συμμαθητές της. Έχουμε διαχωρίσει τους ρόλους για να μην δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές για να έχουν ένα πρόσωπο αναφοράς. Λειτουργούμε ωστόσο με μεγάλη ευελιξία ώστε να μην στοχοποιείται η μαθήτρια».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια