Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δεν θα μπορείτε να κρύβετε πλέον την ηλικία σας

Η ημέρα που όλες οι γυναίκες ευχόντουσαν να μην έρθει, πολύ να είναι πλέον πολύ κοντά, μιας και μία εφαρμογή θα είναι σε θέση να υπολογίσει την ηλικία ενός ατόμου.
Ερευνητές του Advanced Digital Sciences Center της Σιγκαμπούρης, «εκπαίδευσαν» ένα λογισμικό ώστε να μπορεί να υπολογίζει την ηλικία ενός ατόμου, βάσει μίας τεράστιας φωτογραφικής βάσης δεδομένων, με φωτογραφίες ανθρώπων οι οποίες διαθέτουν και την ηλικία τους, από Google Images και Flickr.

Προς το παρόν, το λογισμικό μπορεί με ακρίβεια πέντε ετών να υπολογίσει την ηλικία κάποιου, ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, ωστόσο οι «κακοί» επιστήμονες θεωρούν ότι θα μειώσουν αυτό το περιθώριο σφάλματος κατά πολύ στο εγγύς μέλλον

Ο ερευνητής Bingbing Ni δήλωσε στο PhysOrg.com ότι η έρευνά του θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσεις: «Για παράδειγμα, οι εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε διάφορα εμπορικά κέντρα, οπότε οι αυτόματοι πωλητές να προτείνουν αντίστοιχες με την ηλικία διαφημίσεις στους καταναλωτές». Άλλες χρήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν, την απαγόρευση σε ανηλίκους από την αγορά αλκοόλ και τσιγάρων, καθώς και στο διαδίκτυο από το να έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η βάση δεδομένων από την οποία τροφοδοτείται το λογισμικό του Ni, αποτελείται από μία συλλογή 77.000 συνολικά εικόνων και 219.000 προσώπων.Το αποτέλεσμα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν και οι Zheng Song και Shuicheng Yan από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, δημοσιεύθηκε στο IEEE Transactions on Multimedia. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια