Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελλάδα -Τουρκία 2020 - Οι εντάσεις κλιμακώνονται

Εύλογη ανησυχία - Η αμφισβήτηση της Άγκυρας για τον αγωγό «East Med» δεν θα μείνει στα λόγια.
Τα αστρολογικά δεδομένα μιλούν για συνεχή και κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες
Στο άρθρο όπου έκανα την συγκριτική μελέτη των χαρτών Ελλάδας-Τουρκίας, υπέδειξα τη σημασία που έχουν για τις δύο χώρες οι πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (περίπου από 3η έως 8η μοίρα).
Αυτές οι μοίρες ενεργοποιούνται μέσα στο 2020, ενώ η αρχή έχει ήδη γίνει με τη νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου στις αρχές του Ζυγού αλλά και την Ηλιακή έκλειψη στις 26/12 στις αρχές του Αιγόκερω. Τον Μάρτιο του 2020 έχουμε άλλη μια νέα Σελήνη στις αρχές του Κριού που μπορεί να πυροδοτήσει αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείεται και η προσφυγή στις κάλπες είτε αυτή οφείλεται σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς παράγοντες.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα αστρολογικά στοιχεία που προβληματίζουν.
Το πρώτο είναι η Σεληνιακή έκλειψη στις 10/1, όπου αστροχαρτογραφικά η γραμμή του Άρη περνά ακριβώς πάνω από Λιβύη, Αθήνα και δυτικά της Κρήτης. Επίσης η έκλειψη αυτή σχετίζεται άμεσα με τον χάρτη της Κύπρου.
Ακολουθεί η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου στον Υδροχόο με τον Άρη πάνω από τον γενέθλιο Άρη της χώρας ενώ αστροχαρτογραφικά βλέπουμε τις γραμμές Κρόνου-Πλούτωνα πάνω από το Λιβυκό πέλαγος την Κρήτη και το Αιγαίο.

Όλα αυτά συντονίζονται επίσης με το ωροσκόπιο της Τουρκίας.

Η εμπλοκή των γύρω χωρών
Φυσικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τη γενικότερη γεωπολιτική σκηνή και τις χώρες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη λεκάνη της Μεσογείου. Υπάρχει η λογική άποψη πως η Τουρκία δεν θα επιχειρήσει να ανοίξει νέο μέτωπο με την Ελλάδα, όσο παραμένει ανοιχτό το μέτωπο της Συρίας και όσο συνεχίζονται τα προβλήματα με τις ΗΠΑ. Κάποια πράγματα όμως είναι έξω από τη λογική!
Επίσης αυτό αφορά σε έναν γενικευμένο πόλεμο. Αυτός ασφαλώς δεν θα γίνει! Τουλάχιστον όχι μέσα στο 2020. Δεν αποκλείει όμως συνεχόμενες προστριβές και κλιμάκωσή τους!
Καταρχάς έχουμε τη Σελήνη του Ηλιακού τόξου της Τουρκίας πάνω από τον δυσαρμονικό γενέθλιο Άρη της. Αυτό την έχει βάλει μέσα στο 2019 να διευρύνει τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα. Εκτός από αυτό της Συρίας, μπαίνει και στην ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη αλλά και σε άλλα μέτωπα όπως η Υεμένη. Στην τελευταία μάλιστα, θα κάνει σύντομα ισχυρότερη την παρουσία της!

Το σχέδιο της Τουρκίας είναι προφανώς να «περικυκλώσει» (μέσω χωρών στις οποίες έχει επιρροή), Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτο και Συρία. Γι αυτό και επιστρατεύει δυνάμεις όπως τους Παλαιστίνιους, το Αζερμπαϊτζάν ή το Πακιστάν και προσπαθεί να προσεγγίσει Μαρόκο, Τυνησία και άλλες χώρες.
Η λογική λοιπόν, εστιάζει στην ύπαρξη ή όχι ενός «θερμού» επεισοδίου που είναι πολύ πιθανό.
Ένα «θερμό» επεισόδιο άλλωστε μπορεί να προέλθει από πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι για παράδειγμα ατύχημα σε μια εμπλοκή, μπορεί να είναι σύλληψη πληρώματος αλιευτικού σκάφους ή εμπλοκή στον εναέριο ή θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης ή κοντά στην Κύπρο και όχι μόνο εκεί.
Το διάστημα που μπορεί αυτό να συμβεί ξεκινά από τώρα και φτάνει μέχρι το καλοκαίρι. Υπάρχουν πάρα πολλοί αστρολογικοί παράγοντες για να το πυροδοτήσουν σε πολλά ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με αυτό καθαυτό το «θερμό» επεισόδιο, αλλά με όλες τις παράλληλες εξελίξεις που κορυφώνονται!
Σημαντικός «σταθμός» μετά την σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου για την οποία μίλησα στην αρχή, είναι η σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουνίου. Τα Φώτα σε ακριβέστατο Ταυ-τετράγωνο με τον Άρη στο μέσο των Μεταβλητών ζωδίων επηρεάζουν ταυτόχρονα τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδας αλλά και τη γενέθλια Σελήνη της Κύπρου. Όπως καταλαβαίνετε, τα γεγονότα δεν περιορίζονται μόνο στην εποχή που γίνονται οι εκλείψεις αλλά και σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα.
Αυτός ο σχηματισμός μας επιβεβαιώνει το γεγονός πως η αμφισβήτηση της Άγκυρας για τον αγωγό «East Med» δεν θα μείνει στα λόγια. Οπότε θα δημιουργήσει σοβαρότερα θέματα στα επίμαχα θαλάσσια τεμάχια γύρω από το νησί. Όσα φυσικά σχετίζονται με τη συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Όχι αυτά στα οποία εμπλέκεται η Shell.
Ωστόσο δεν είναι μόνο το θερμό επεισόδιο το θέμα όταν ανοίγουν συνεχόμενα μέτωπα, όπως αυτό της Λιβύης, που φυσικά θα μείνει ανοιχτό σε ισορροπία τρόμου, ανεξάρτητα αν πέσει ή όχι η φιλοτουρκική κυβέρνηση.
Η συναστρία της Λιβύης με την Τουρκία όπως είχα γράψει, είναι ιδιαίτερα ισχυρή, κάτι που σημαίνει πως δεν θα φύγει εύκολα από εκεί και σίγουρα θα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν άμεσα. Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως σε αυτό θα κάτσει και η Ελλάδα!

Στο παζλ μπαίνει και η Αίγυπτος.
Ο Ωροσκόπος του Ηλιακού τόξου σε σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη, αλλά και ο προοδευτικός Ωροσκόπος της χώρας πάνω στον Άρη της Τουρκίας, δείχνουν ξεκάθαρη εμπλοκή της Αιγύπτου σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι έχει μέχρι στιγμής. Προς το παρόν η εμπλοκή της Αιγύπτου δεν είναι άμεση, αλλά πιστεύω πως θα εξαναγκασθεί να μπει πιο ενεργά.
Αυτό φυσικά δεν σχετίζεται τόσο με τη Λιβύη αφού η Τουρκία θα προχωρήσει εκεί όσο της «επιτρέπεται», ώστε η κατάσταση να μην γείρει αποκλειστικά προς τη μία πλευρά.
Επίσης στο θέμα της ΑΟΖ δεν είναι όλα ξεκάθαρα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και τα συμφέροντα δεν είναι τόσο κοινά όσο εκ πρώτης όψεως φαίνονται, οπότε μια άμεση συμφωνία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη!
Το ανησυχητικό όμως είναι πως έχουμε συνεχόμενα αστρολογικά δεδομένα σε μεσοπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο ορίζοντα που δείχνουν συνέχιση και κλιμάκωση της κατάστασης και τα επόμενα χρόνια!

Για να σας δώσω μια σύντομη αστρολογική εικόνα, το 2021-2022, ο προοδευτικός Άρης έρχεται πάνω από τη Σελήνη της Ελλάδας. Ταυτόχρονα ο Ουρανός του Ηλιακού τόξου έρχεται σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο και αυτό ενεργοποιείται από την παρουσία του διελαύνοντα Ουρανού στον Ταύρο.
Φυσικά θα μπορούσε να πει κανείς πως όλα αυτά δεν σχετίζονται απαραίτητα με τα Ελληνοτουρκικά. Θα μπορούσαν να είναι αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας μας.
Σωστά! Όμως στην προοδευτική συναστρία των δύο χωρών ο προοδευτικός Ήλιος της Τουρκίας είναι ακριβώς πάνω από τον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, συμμετέχοντας και αυτός στον συνδυασμό με τον Ουρανό που προανέφερα! Αυτό είναι σαφής ένδειξη σοβαρών γεγονότων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αυτό το τελευταίο το αναφέρω για να έχουμε μια πρώτη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα του χρονικού ορίζοντα των εξελίξεων.
Θανασης Ματσωτας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια