Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#AustraliaOnFire : Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία

Δείτε την καταστροφή σε φωτογραφίες

Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Νεκροί και αγνοούμενοι από τις φωτιές που μαίνονται στην Αυστραλία. Επιδείνωση της κατάστασης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση.
Πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο τα νεκρά ζώα.
Εφιαλτικές είναι οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ζώων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας από την έναρξή τους τον Σεπτέμβριο, καθώς υπολογίζεται ότι φτάνει το μισό δισεκατομμύριο.
Σύμφωνα με τους οικολόγους του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, η καταστροφή που έχει υποστεί η πανίδα της Αυστραλίας είναι βιβλική με τουλάχιστον 480.000.000 ζώα να έχουν απανθρακωθεί. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τα θηλαστικά, τα πουλιά και τα ερπετά που έχουν σκοτωθεί άμεσα ή έμμεσα από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τους Times.
Η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σούζαν Λέι δήλωσε εξάλλου στο ABC ότι το 30% της άγριας ζωής στη Νέα Νότια Ουαλία έχει εξολοθρευθεί. Η εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός ότι σχεδόν το 30% του βιότοπου έχει καταστραφεί στην περιοχή αυτή.
«Θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν θα υποχωρήσουν οι φωτιές και θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πιο σωστή εκτίμηση», πρόσθεσε η Λέι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια