Ρολάκια αλμυρά και σοκολατένια

Υλικά
600 γρ αλεύρι
75 γρ ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ξηρή μαγιά
2 κρόκοι αυγών
350 ml γάλα
50 γρ βούτυρο

Γέμιση
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας Nutella
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και μαγιά, προσθέστε το βούτυρο σε κύβους.
Χτυπάμε τους κρόκους αυγών, ανακατεύουμε το γάλα, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή. Αφήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
Πατήστε την ζύμη να ξεφουσκώσει και ανοίξτε σε ορθογώνιο φύλο.
Λιώστε τη σοκολάτα, προσθέστε Nutella και ανακατέψτε καλά.
Διπλώστε τότε τη δεξιά πλευρά του μισού και μέσω αυτής προς την αριστερή πλευρά, έτσι ώστε η γέμιση να παραμείνει στο εσωτερικό του φύλλου.
Στη συνέχεια διπλώστε το κάτω μέρος της ζύμης στο μισό και μετά την κορυφή, έτσι ώστε να έχετε ένα μικρό ορθογώνιο.
Γυρίστε τη ζύμη και στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίξτε σε πάχος 1 cm.
Με ένα οδοντωτό μαχαίρι ή κοπίδι πίτσας κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες.
Πάρτε μια λωρίδα ζύμης και στρέψτε τα άκρα σε αντίθετες κατευθύνσεις ,φτιάξτε σε σπείρες.και βάλτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Αφήστε τις σπείρες σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 15 εώς 30 λεπτά ανάλογα
τον φούρνο μας εώς ότου ροδίσουν τα ρολίνια όπως βλέπετε παραπάνω .
Αφήστε τη ζύμη στο ταψί να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια απαλά γυρίστε προς την αντίθετη πλευρά.
Καλύψτε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα.
Τυλίξτε σε ρολό.
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι καλά επικαλυμμένη
Μην την παραλείψετε γιατί η μαρμελάδα σε αυτή την περίπτωση χρησιμεύει ως κόλλαΑφαιρέστε το ψωμί από το χαρτί και σφίξτε καλά το πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε να κρυώσει. /
tips
(Για την συγκόλληση είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ολόκληρη η επιφάνεια να είναι επικαλυμμένη με μια ωραία μαρμελάδα .)
tortelina.blogspot.com



Related Posts