Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Transforming For Actors -Μεταμόρφωση ηθοποιών

Η μετατροπή εμφάνισης για έναν νέο ρόλο δεν είναι πάντα εύκολη για τους ηθοποιούς...
Δείτε τι τραβάνε:
Daniel Radcliffe — Jungle
Ο Daniel Radcliffe έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Jungle που βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας φίλων που χάνονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Ο ρόλος απαιτούσε από τον Radcliffe να χάσει 15 κιλά στην πραγματική ζωή. Ο ηθοποιός ήθελε να δείξει πώς υποφέρει ο κύριος χαρακτήρας με τρόπο όσο το δυνατόν πιο πραγματικό, οπότε έπρεπε να ακολουθήσει μια πολύ αυστηρή και δύσκολη διατροφή σε όλη την πορεία της παραγωγής της ταινίας. Και ακριβώς πριν το τέλος, δεν έτρωγε τίποτα για 2 ημέρες.
Shailene Woodley — Adrift
Το 90% της διαδικασίας γυρίσματος για την ταινία Adrift η Shailene Woodley που συμμετείχε ήταν στη θάλασσα, 2 ώρες μακριά από την ακτή. Η διαδικασία κινηματογράφησης ξεκινούσε μερικές φορές στις 4 π.μ. και διήρκεσε 12 ώρες. Σύμφωνα με την ηθοποιό, ολόκληρο το πλήρωμα, εκτός από τον σκηνοθέτη και έναν cameraman, ζούσαν πραγματικά ένα πολύ κακό ναυάγιο.
Robert Pattinson — Good Time
Για να μπεί στο ρόλος ενός ληστής που προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία, ο Robert Pattinson έπρεπε να ξεχάσει την άνεση. Εξήγησε: "Έζησα κυριολεκτικά στο ίδιο διαμέρισμα υπογείου [όπως ο χαρακτήρας] στο Χάρλεμ. Δεν άνοιξα ποτέ τις κουρτίνες μου, δεν άλλαξα τα σεντόνια όλη την ώρα που ήμουν εκεί για εκείνους τους 2 μήνες και κοιμόμουν με τα ρούχα μου. Έχω πιθανώς δηλητηρίαση από τον υδράργυρο τώρα επειδή έφαγα από την κονσέρβα. Όλα αυτά ήταν εκεί: τόνος, ζεστή σάλτσα και καφές. "
Charles Dance — Game of Thrones
Για το ρόλο του Tywin Lannister στο παιχνίδι των Θρόνων, ο Charles Dance έπρεπε να μάθει μια ασυνήθιστη ικανότητα. Για να κάνει μια από τις σκηνές, ο Dance έμαθε να γδέρνει ένα ελάφι και, όπως λέει ο ίδιος, το έκανε αρκετά καλά.
Saoirse Ronan — Byzantium
Η Saoirse Ronan έμαθε να παίζει πιάνο από το μηδέν για το ρόλο στο Βυζάντιο. Εξέπληξε τον σκηνοθέτη με το γεγονός ότι χρειάστηκε μόνο 12 εβδομάδες για να μάθει να παίζει το πιο δύσκολο σονάτα του Μπετόβεν, παρόλο που δεν είχε παίξει ποτέ ένα μουσικό όργανο πριν. Μπορείτε να δείτε την ταινία για να δείτε πόσο καλή είναι σε αυτό το κομμάτι.
Margot Robbie — Suicide Squad
Η Margot Robbie πήρε μαθήματα από freediver (Ελεύθερη κατάδυση) για να μάθει να κρατάει την αναπνοή της κάτω από το νερό για το Suicide Squad. Παρόλο που η ηθοποιός χρειάστηκε μόνο να κρατήσει την ανάσα για λίγα λεπτά, η Robbie μάθαινε να την κρατά για 5 λεπτά.
Leonardo DiCaprio — The Revenant
Ο ρόλος του DiCaprio για το Oscar ήταν πολύ δύσκολος. Έπρεπε να φάει ακατέργαστο συκώτι βίσονα (αν και είναι χορτοφάγος), να μάθει να πυροβολεί με ένα μουσκέτο, να ράβει τραύματα και να μιλάει γλώσσες εγγενών Αμερικανών. Αλλά αυτό δεν είναι όλα: έπρεπε επίσης να δουλέψει στο συνεχές κρύο, να βουτήξει σε έναν παγωμένο ποταμό και να φορέσει βαριά γούνα.
Tom Hiddleston — High-Rise
Όταν προσπάθησε να μπει στο χαρακτήρα του στο High-Rise, ο Tom Hiddleston πήγε να δει μια πραγματική αυτοψία. Ο ηθοποιός είναι πεπεισμένος: "Αν πρέπει να αποθανατίσετε κάτι στη φωτογραφική μηχανή, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι που το κάνουν πραγματικά πηγαίνουν εκεί και φωτογραφίζουν" Ναι, έτσι γίνεται αυτό ". Είτε κάνεις μια ομελέτα είτε κάνεις αυτοψία. "
Jennifer Lawrence — Hunger Games
Για να παίξει στο Katniss Everdeen, η Jennifer Lawrence είχε ενεργό προπόνηση δύο φορές την ημέρα και έμαθε να ρίχνει με τόξο και βέλος. Επίσης, έπρεπε να περάσει μια ειδική πορεία εμποδίων που απαιτούσε να πηδάει και να ανεβαίνει στα δέντρα.
Eddie Redmayne — The Theory of Everything
Ο Eddie Redmayne πήρε ένα Όσκαρ για το ρόλο του επιστήμονα, Steven Hawking. Η προετοιμασία για το ρόλο ήταν πολύ σκληρή: ο ηθοποιός πέρασε μήνες μελετώντας τη ζωή του επιστήμονα και επίσης έμαθε να περπατά και να μιλάει σαν άνθρωπος που υποφέρει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση. Ο Redmayne πέρασε πολύ χρόνο με τους ασθενείς που είχαν την ίδια ασθένεια και μάλιστα εκπαιδεύτηκε με έναν προπονητή χορού και δάσκαλο τραγουδιστή για να μπορέσουν να απεικονίσουν την κίνηση και την ομιλία ενός ατόμου με αυτή τη διάγνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια