Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θεραπευτήριο Αγία Βαρβάρα: εγκαταλελειμμένα 150 ΑμεΑ

Ο τραγικός θάνατος από πνιγμό 36χρονης γυναίκας με βαρύ αυτισμό, ήταν η αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια τα δεκάδες προβλήματα διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και αυτισμό, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα".
Πλημμελής είναι η φροντίδα και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη που λαμβάνουν οι 150 περιθαλπόμενοι του Θεραπευτηρίου "Αγία Βαρβάρα", στο οποίο την Κυριακή το μεσημέρι βρήκε φρικτό θάνατο 36χρονη γυναίκα, όταν διέφυγε της προσοχής των μόλις 2 νοσηλευτών που υπήρχαν στη βάρδια εκείνη τη στιγμή.
Η γυναίκα πνίγηκε μετά από κατάποση στερεάς τροφής, ενώ κατανάλωνε μόνη αλεσμένη. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ούτε γιατρός, καθώς οι ανάγκες καλύπτονται με ιδιώτες που εργάζονται περιστατικά με μπλόκ παροχής υπηρεσιών.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η άτυχη 36χρονη έπεσε θύμα της αδιαφορίας της πολιτείας, η οποία δεν στελεχώνει επαρκώς τις Προνοιακές Μονάδες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.
Η ΠΟΕΔΗΝ άνοιγει σήμερα της πόρτες του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα" και αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ. Η άτυχη 36χρονη έχασε τη ζωή της την ώρα του φαγητού, σε έναν θάλαμο, όπως αυτόν:

Χωρίς ιματισμό (σεντόνια, κουβέρτες και ρούχα) εδώ και 1 μήνα
Όπως αποκαλύπτει εργαζόμενη του θεραπευτηρίου, εδώ και ένα μήνα έχει χαλάσει το σύστημα καθαρισμού, με αποτέλεσμα οι περιθαλπόμενοι να είναι χωρίς σεντόνια, ρούχα, πυτζάμες και κουβέρτες, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες. Η ίδια εργαζόμενη λέει, όταν αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εσώρουχα μιας χρήσης:

Όλη μέρα κλεισμένοι στα δωμάτια τους οι ασθενείς", λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα", φιλοξενεί 20 παιδιά από τη μονάδα Σκαραμαγκά που έκλεισε και ακόμα 130 θεραπευόμενους.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τονίζει ότι δεν υπάρχει καν τραπεζαρία στο Θεραπευτήριο “Αγία Βαρβάρα”, όπου θα μπορούσαν οι τρόφιμοι να τρώνε όλοι μαζί, ώστε να μπορεί το προσωπικό να τους επιβλέπει:
“Είναι κλεισμένα όλα αυτά τα παιδιά στα δωμάτιά τους. Δεν υπάρχει ούτε τραπεζαρία για να τρώνε, ούτε χώρος να προαυλίζονται. Για να τους ταϊζουν όλους, τον καθένα στο δωμάτιό του, χρειάζονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές. Αυτά τα παιδιά αν ξεφύγουν της προσοχής μπορεί να σκοτωθούν. Τα περισσότερα αυτοτραυματίζονται γιατί χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο”.
amea-care

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια