Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τυφλό μπαλέτο - Blind ballet

Με το βλέμμα χαμένο, οι μπαλαρίνες κρατούν την μπάρα καθώς ελίσσονται στα πλιέ και στις στροφές, ενώ η δασκάλα τους τις διορθώνει με ένα απαλό άγγιγμα.
Το έργο της Φερνάντα Μπιαντσίνι, που διευθύνει μια μοναδική στο είδος της σχολή μπαλέτου του Σαν Πάολο, είναι ιδιαίτερα σκληρό.
Προσπαθεί να συνδυάσει την αρμονία και την πειθαρχία μεταξύ των μαθητριών της, μόνο που σε αυτήν την τάξη υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία: όλες οι μπαλαρίνες είναι τυφλές.
"Προσπαθούμε να συνδέσουμε κάθε βήμα με κάτι χειροπιαστό", δήλωσε η Μπιαντσίνι, η οποία ζητεί από τις χορεύτριες να φανταστούν κινήσεις, όπως να αγκαλιάσουν ένα δέντρο, και χρησιμοποιεί φύλλα φοίνικα για να διδάξει τις κινήσεις των μπράτσων και των χεριών.
Ο σύλλογος Φερνάντα Μπιαντσίνι, το μόνο βραζιλιάνικο μπαλέτο για τυφλούς, λειτουργεί χάρη σε δωρεές και πωλήσεις λαχνών.
"Το κοινό θέλει όλο και πιο πρωτότυπα θεάματα. Και το ξέρουμε ότι τους αρέσουμε", δήλωσε η Γκίζα Περέιρα, 25 ετών, η οποία τυφλώθηκε σε ηλικία εννέα ετών και προπονείται έξι ώρες την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια