Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγκόσμια αστρολογία 2020

World Astrology 2020
Και καθώς η αστρολογία έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον και μέσα από τις πλανητικές διελεύσεις και όψεις προσπαθεί να μας προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όσα θα ακολουθήσουν, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες πλανητικές όψεις που θα δώσουν το τόνο του έτους που θα ακολουθήσει.
Τρεις είναι οι πολύ σημαντικές, κοσμογονικές θα λέγαμε, πλανητικές όψεις που θα κυριαρχήσουν στο πλανητικό στερέωμα κατά το 2020!
  • Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω
  • Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα στον Αιγόκερω
  • Η σύνοδος Δία-Κρόνου στον Υδροχόο
Η πλανητική σύνοδος είναι η όψη εκείνη, που δύο πλανήτες φαίνεται να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο σε πολύ κοντινή απόσταση, όπως είναι ορατοί από την γήινη επιφάνεια. Μια σύνοδος υποδηλώνει αστρολογικά το τέλος ενός κύκλου. Η όψη αυτή είναι συχνή, αλλά το εξαιρετικά σπάνιο γεγονός στις παρούσες συνόδους είναι, ότι συμβαίνουν τρεις διαδοχικές μέσα στο ίδιο έτος, που εμπλέκουν τρεις από τους πέντε εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος! Και καθώς οι πλανήτες είναι αργοί, βασανιστικά αργοί θα είναι και η κλιμάκωση των γεγονότων που θα προκαλέσουν. Τα αποτελέσματα και οι συνέπειες των γεγονότων δε, θα καθορίσουν τις δεκαετίες που ακολουθούν…

Ας τις εξετάσουμε με τη σειρά, να δούμε τι υποδηλώνουν και ποιές επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην ζωή μας.
Σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα
Η προσέγγιση των δύο πλανητών ξεκίνησε ήδη από την αρχή του 2019, καθώς τον Ιανουάριο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 8 μοιρών μεταξύ τους, ενώ την άνοιξη η μεταξύ τους απόσταση έκλεισε, σε λιγότερο από 3 μοίρες, πριν απομακρυνθούν προσωρινά με την ανάδρομη κίνηση τους. Θα συνεχίσουν να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο για το υπόλοιπο του 2019, μέχρι να σχηματίσουν σύνοδο ακριβείας στις 12 Ιανουαρίου 2020! Δεν τελειώνει όμως εκεί η όψη, καθώς οι δύο πλανήτες θα συνεχίσουν τον στενό εναγκαλισμό τους καθ όλο το 2020!
Καθώς η σύνοδος πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερου, ένα ζώδιο που έχει σχέση με το χρήμα, την πολιτική, τις πολυεθνικές επιχειρήσεις και την κορυφή της πυραμίδας, οι όποιες εξελίξεις αναμένονται στους τομείς αυτούς. Προειδοποιήσεις για μια βαθιά παγκόσμια ύφεση ήδη άρχισαν να ακούγονται, μια ύφεση που όμοια της δεν έχουν ζήσει οι περισσότερες γενιές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εν ζωή.
Η διέλευση του Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερου (2008-2024) έχει σαν κύριο μέλημα του να μεταμορφώσει το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, γκρεμίζοντας το παλιό, το άχρηστο, αυτό που έχει κλείσει τον κύκλο της ζωής και αποτελεί πλέον εμπόδιο για την γέννηση του νέου. Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα συνδράμει και ενισχύει την προσπάθεια αυτή, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη του όλου εγχειρήματος.
Πρόκειται για μια πλανητική όψη με ένα κύκλο επανάληψης μεταξύ 33 και 38 ετών, ανάλογα με την ελλειπτική τροχιά του Πλούτωνα και με λίγα λόγια σηματοδοτεί το τέλος ενός πολιτικού ή οικονομικού κύκλου και το ξεκίνημα ενός νέου. Η όψη αυτή καθ εαυτή συνοδεύεται από γεγονότα πολιτικά και οικονομικά, με ένταση σε βάθος τριών έως τεσσάρων ετών. Και τα γεγονότα αυτά υλοποιούνται συνήθως μέσα από μια περίοδο διεθνούς πολιτικής κρίσης και αστάθειας, με συγκρούσεις, γενικευμένες ή πολλές μικρές και τοπικού χαρακτήρα, ή μέσα από μια φάση βαθιάς οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε χρεοκοπίες γιγαντιαίων επιχειρήσεων, εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού, κλπ.
Μπορεί όμως να συνδυαστούν και τα δύο, που μάλλον είναι το πιθανότερο σενάριο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς ο Αιγόκερως φιλοξενεί πλειάδα πλανητών! Εκείνο που έχουμε να περιμένουμε τους μήνες και τα χρόνια που ακολουθούν, μέχρι τουλάχιστον το 2024, που ο Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου και θα αγγίζει άλλα κομμάτια της ζωής μας, θα είναι δύσκολα, θα είναι δυσάρεστα, αλλά θα φέρουν την αναγέννηση στην ζωή μας. Όσο θα βιώνουμε την ένταση των γεγονότων, ας προετοιμαστούμε να ζήσουμε μια περίοδο στρατιωτικών συγκρούσεων, που θα φέρουν σύμφωνα με την στατιστική της όψης αυτής πιθανά την κατάρρευση τουλάχιστον κάποιων από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Ολοκληρωτικά καθεστώτα και αντιδραστικές δυνάμεις των κοινωνικών θα αντιμάχονται για τον έλεγχο και την επικράτηση, ενώ θα επικρατεί οργανωμένη βία και καταπίεση!
Μέσα από την βία και την σύγκρουση θα καταρρεύσουν οι κοινωνίες μας, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής που χαρακτηρίστηκε από έναν ακραίο υλισμό και εκτεταμένη διαφθορά, την απόλυτη παρακμή και κατάρρευση κάθε ηθικής αξίας και από ένα σκληρό έως τυραννικό καπιταλισμό. Ο μετασχηματισμός είναι αναγκαίος, αλλά οι πληγές που θα αφήσει η φάση της μετάβασης στις ψυχές μας θα είναι βαθιές. Τόσο βαθιές που και να θέλουμε, δεν θα μπορούμε να ξεχάσουμε… Γιατί αν δεν ξεχάσουμε, δεν θα επαναλάβουμε…

Σύνοδος Δία – Πλούτωνα
Σε αντίθεση με την σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα, η δεύτερη σύνοδος του έτους, αυτή του Δία με τον Πλούτωνα, είναι δυνητικά πολύ πιο αισιόδοξη και δημιουργική, αλλά έχει και αυτή τις σκοτεινές της πτυχές! Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα είναι ακριβείας στις 5 Απριλίου, 30 Ιουνίου και 12 Νοεμβρίου του 2020 και έχει να κάνει με την θεραπεία και την αναγέννηση!
Η σύνοδος αυτή θα σπείρει τους σπόρους που θα γεννήσουν την νέα αρχή, σε αντικατάσταση του διαλυμένου πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος. Θα σημειωθούν τεράστιες προσπάθειες για την μετάβαση σε ένα κόσμο, όπου ο αγαθός και ο άριστος δεν θα αποτελούν πλέον τον παρία του συστήματος. Ο μεταρρυθμιστικός ζήλος από την μία και η εμμονή με την εξουσία από την άλλη, δεν θα κάνουν την μετάβαση αυτή σε καμία περίπτωση εύκολη.
Το παλιό και εδραιωμένο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο μπορεί μεν να πρέπει να ξηλωθεί, οι ρίζες του όμως είναι πολύ βαθιές. Κρυφές και μυστικές πλευρές της πραγματικότητας που βιώνουμε θα έρθουν στην επιφάνεια, ώστε να είναι πιο εύκολη η αποκαθήλωση των ειδώλων και το ξήλωμα της κορυφής της πυραμίδας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να έρθει η επούλωση των πληγών, και μέσα από αυτήν, η αναγέννηση. Η όψη αυτή εγγυάται, αν μην τι άλλο, την γέννηση μιας νέα πραγματικότητας!

Σύνοδος Δία – Κρόνου
Πρόκειται για μια σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2020 και αναμένεται με πολύ μεγάλη ανυπομονησία και ενδιαφέρον από την αστρολογική κοινότητα. Η συνάντηση των δύο αυτών πλανητών έχει πολύ μεγάλη ιστορική σημασία αλλά και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Από την δεκαετία του 1840 οι σύνοδοι των δύο αυτών πλανητών πραγματοποιήθηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε ζώδια της γης (Ταύρο, Παρθένο και Αιγόκερω), με ελάχιστες εξαιρέσεις στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.
Η συγκεκριμένη σύνοδος πραγματοποιείται στην πρώτη μοίρα στο ζώδιο του Υδροχόου, ένα ζώδιο του αέρα, και αναμένεται πως θα σηματοδοτήσει μια μακροχρόνια στροφή προς κοινωνίες δικαιότερες και πιο δημοκρατικές. Η μετάβαση αυτή του κύκλου των όψεων από τα ζώδια της γης σε αυτό του αέρα, δείχνει επίσης μια τάση απομάκρυνσης από τον υλισμό, με την αναγέννηση του ενδιαφέροντος για τον πνευματικό κόσμο, αλλά και από την εκμετάλλευση ορυκτών καυσίμων, με την πιθανή καθιέρωση «καθαρών» ενεργειακών πηγών.
Οι νέες ιδέες, η ευρεία διασπορά της τεχνολογίας και των πληροφοριών, η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και ο σεβασμός στην μητέρα Γη, που μας φιλοξενεί και μας θρέφει, είναι οι άξονες που θα δοθεί το βάρος για την δόμηση του νέου μας κόσμου. Η ανανεωμένης μορφής εταιρική δύναμη, που θα φέρει η σύνοδος Δία – Πλούτωνα, δεν αποκλείεται να συνεργαστεί στενά ή να συνυπάρξει με τις αποκεντρωμένες πολιτικές δομές που θα γεννήσει η σύνοδος Δία – Κρόνου για την ωφέλεια του συνόλου, και όχι της ελίτ. Η όψη αυτή λειτουργεί σαν πρόδρομος για το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο, που θα πραγματοποιηθεί το 2024, και για πραγματικές επαναστάσεις που θα φέρει η διέλευση αυτή στις ζωές μας!

Το 2020 όμως δεν εξαντλεί την δυναμική του, όπως θα φαντάζεστε, με τις τρεις αυτές όψεις που αναλύσαμε. Φιλοξενεί εκλείψεις, έναν Άρη ανάδρομο στον Κριό και έναν Ουρανό να δείχνει τα δόντια του στο τραπεζικό και οικονομικό σύστημα από τον Ταύρο, για να αναφέρουμε τις σπουδαιότερες.
Μπορεί να μας φοβίζουν οι εξελίξεις που έρχονται, γιατί είναι ίδιον της φύσης μας να φοβόμαστε το άγνωστο. Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε όμως κατά νου, είναι ότι το σύμπαν δεν δρομολογεί τίποτε που να αποβλέπει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους. Αυτό το κάνουμε με απόλυτη επιτυχία και μόνοι μας, χωρίς την βοήθεια κανενός…
Ναι, θα υπάρξουν απώλειες, ναι, θα υπάρξει καταστροφή, θα είναι όμως στοχευμένες και σε ένταση και σε έκταση. Θα φύγει αυτό που πρέπει να φύγει, θα πληρώσει αυτός που πρέπει να πληρώσει και θα επιβιώσει αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο! 
Επιλέξτε στρατόπεδο και ετοιμαστείτε για την μάχη!
Αλίντα Κανάκη-Μήτρας Δημήτρης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια