Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

The 99-Υπερήρωες κατά το Κοράνι

Το κόμικ ονομάζεται "the99", ένας αριθμός σημαντικός για τους μουσουλμάνους αφού συμβολίζει τα ονόματα και τις αρετές του Αλλάχ όπως απαριθμούνται στο Κοράνι.
Η υπόθεση απλή, εύληπτη και θεαματική: υπερήρωες που σώζουν τον κόσμο. Υπάρχουν όμως διαφορές στους υπερήρωες αυτού του εξωτικού κόμικ.
Όλοι τους είναι μουσουλμάνοι. Κάποια φοράει μπούρκα. Ένας σταματάει τη δουλειά του για να προσευχηθεί. Και το σκηνικό της επιστημονικής φαντασίας είναι αραβικό, με σεβασμό στην πίστη του Ισλάμ.
Πριν από λίγα χρόνια οι έννοιες σκίτσα και μουσουλμανική πίστη είχαν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο πέρα από τα όρια του φονταμενταλισμού. Όσα δεν κατάφερε να ενώσει η ζωή και η πίστη, θα τα επιχειρήσει η 9η τέχνη.
Η DC Comics, πηγαίνοντας κόντρα στις πατριωτικές κορόνες της αμερικανικής επαρχίας, συμφώνησε με την εταιρεία Teshkeel Comics, που απο το 2006 δημοσιεύει τις περιπέτειες των δικών της μουσουλμάνων υπερηρώων, και έτσι ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν θα συναντηθούν με την Μπατίνα που φοράει μπούργκα, τον Τζαμπάρ, τη Νόρα και τα άλλα παιδιά.
Και ενώ όλα μοιάζουν να βαίνουν περίφημα, υπάρχει μια σημαντική εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί: Τι φοράει η Wonder Woman στη μουσουλμανική εκδοχή της; Μήπως η στολή της είναι περισσότερο εφαρμοστή από όσο επιτρέπουν τα, κάπως λιτά, μουσουλμανικά ήθη;  

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια