Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παππούς με λεύκη φτιάχνει πλεκτές κούκλες

Η λεύκη είναι μια ασθένεια που πλήττει περίπου 3 εκατομμύρια Βραζιλιάνους και συνίσταται στην απώλεια του χρώματος του δέρματος σε ορισμένες περιοχές του σώματος. Παρόλο που υπάρχουν πολυάριθμες θεραπείες για την καταπολέμηση της κατάστασης, η πιο δύσκολη πτυχή για την αντιμετώπιση είναι η προκατάληψη των άλλων ανθρώπων απέναντι σε εκείνους που υποφέρουν από αυτήν.
Γι 'αυτό σας παρουσιάζουμε σήμερα την ιστορία του κ. João , ενός άνδρα που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τέχνη του βελονάκι για να αυξήσει τη χαρά και να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών με λεύκη.
Ο João Stanganelli, τώρα 64 ετών, άρχισε να εμφανίζει σημάδια λεύκης στα 38. Εργάστηκε στη βιομηχανία γαστρονομίας, αλλά λόγω καρδιακού προβλήματος, η ζωή του άλλαξε ριζικά πέρυσι.
Ωστόσο, ο João δεν επέτρεψε αυτό το εμπόδιο να θέσει όρια στη ζωή του. Αποφάσισε να αναπτύξει ένα χόμπι για να διατηρήσει το μυαλό του υγιές, ενεργό και ευτυχισμένο. Και έτσι, μαζί με τη σύζυγό του Marilena, αποφάσισε να μάθει βελονάκι.
Ο ίδιος ομολόγησε ότι δεν ήταν εύκολο έργο και μάλιστα σκέφτηκε να εγκαταλείψει, αλλά αποφάσισε να επιμείνει. Μετά από 5 ημέρες, είχε ήδη φτιάξει την πρώτη του κούκλα.
Αυτή δεν είναι μια δραστηριότητα που θα ταιριάζει σε όλους, αφού μπορεί να προκαλέσει κάλους στα δάχτυλα, όπως εξήγησε ο João, και αυτό ερεθίζει μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, μόλις το συνηθίσετε, δεν θέλετε να σταματήσετε.
Είπε ότι η αρχική του ιδέα ήταν να κάνει κούκλες για την εγγονή του και ήθελε να κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό για να τον θυμάται πάντα.
Αποφάσισε να πλέξει μια κούκλα με λεύκη, και έτσι, γεννήθηκε η Vitilinda, μια όμορφη κούκλα με κηλίδες και ανώμαλο δέρμα.
Μετά την επιτυχία της Vitilinda, ο João αποφάσισε να κάνει πιο πολλά έργα με βελονάκι. Στη συνέχεια, οι κούκλες σε μια αναπηρική καρέκλα ήρθαν μαζί, και όλοι τις ερωτεύτηκαν, γεγονός που έκανε το έργο του ακόμα πιο ανταμείψιμο.
Σημαντικότερος στόχος για τον João είναι να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των μικρών που ζουν με αυτή την κατάσταση του δέρματος και να τους ανακουφίσει. Γνωρίζοντας ότι κάποιος κατέχει και εκτιμά τα έργα τέχνης του, τον εμπνέει και τον παροτρύνει να αναπτύξει καθημερινά τις δεξιότητές του.
Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων του, μοιράζεται πάντα το ακόλουθο μήνυμα: "Τα σημεία που έχω είναι όμορφα. Αυτό που με βλάπτει είναι τα ελαττώματα στους ανθρώπους. "

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια