Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υπερβατικός διαλογισμός / Transcendental Meditation

Ο Μoby, η Οprah, o Paul Mc Cartney και άλλοι διάσημοι που το έχουν ως τρόπο ζωής.
Υπόσχεται να μειώσει το στρες και ενισχύσει τα συναισθήματα ευημερίας και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Αυτό κι αν είναι θαύμα τη σήμερον ημέρα!
Να πιστέψουμε στις δυνάμεις του υπερβατικού διαλογισμού;
Η Oprah, ο David Lynch, ο Moby πάντως ισχυρίζονται πώς άλλαξε η ζωή τους με αυτή τη μέθοδο.
Η δική μας;
Έγινε διάσημη από τους Beatles. Τώρα, πολλές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο σπεύδουν να συμφωνήσουν με τα διάσημα σκαθάρια, αλλά και τον Clint Eastwood, επίσης πιστό της τεχνικής αυτής.
Ο υπερβατικός διαλογισμός έχει βρει τους υπέρμαχούς του, με μοναδικό στόχο να πείσει -σχεδόν αθόρυβα- ότι είναι και αυτό ένα φάρμακο. Διαφορετικό από τα υπόλοιπα.
Αρχικά πρέπει να κατανοήσουμε το τι είναι ο υπερβατικός διαλογισμός.
Ο υπερβατικός διαλογισμός προέρχεται από μια αρχαία παράδοση γνώσης, της βεδικής παράδοσης της Ινδίας και είναι μια τεχνική χαλάρωσης που βασίζεται στη λογική των μάντρα, δηλαδή την επανάληψη ενός συνεχόμενου ήχου για τουλάχιστον 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα.

Ο συγκεκριμένος τύπος διαλογισμού μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε οποιονδήποτε χώρο. Για παράδειγμα, ένας εύκολος τρόπος είναι να μπει στο πρόγραμμά σου με το πρωινό ξύπνημα και προ βραδινού ύπνου αλλά είναι δυνατό να τον ασκείς και εκτός σπιτιού καθώς δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης συγκέντρωση.

Σε τι ωφελεί;
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες πάνω στην πρακτική του Υπερβατικού Διαλογισμού, ακόμα και μερικά λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να καθαρίσουν τις σκέψεις μας, μειώνοντας την κατάθλιψη, την αγωνία, τον πόνο, το άγχος, τις αϋπνίες, ακόμη και χρόνιες παθήσεις. το Εθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ μάλιστα βρήκε ότι ο υπερβατικός διαλογισμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης εμφράγματος και εγκεφαλικού έως 50%, ενώ συμβάλλει στη μείωση της υψηλής πίεσης, της χοληστερίνης (κ. ά.)
Η μέθοδος των celebrities
Τι λένε όμως οι διάσημοι φανς του υπερβατικού διαλογισμού;
David Lynch
Θέλοντας -με την άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού- να βοηθήσει τους βετεράνους στρατιώτες να ξεπεράσουν το μετατραυματικό στρες και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τον πόλεμο, ο σπουδαίος σκηνοθέτης ξεκίνησε με τη δημιουργία του ιδρύματος David Lynch και συνέχισε με τη χρηματοδότηση υποτροφιών για 150.000 μαθητές και φοιτητές που ενδιαφέρονται να μάθουν την τεχνική αυτή. Αξιόλογη προσπάθεια.

Russell Brand
"Η φήμη και το χρήμα δεν είναι ο αυτοσκοπός μας", είναι ένα από τα νέα μότο του Brand. Από τη στιγμή που ξεκίνησε τον υπερβατικό διαλογισμό, ο ηθοποιός καταφέρνει να παραμείνει ήρεμος και... νηφάλιος.

Moby
Ένας ακόμη υπέρμαχος του, ο Moby, θεωρεί πως ο διαλογισμός είναι κάτι που δεν απαιτεί επισημότητα, ενώ δεν αποτελεί δογματική τεχνική. Από τότε που την ξεκίνησε έχει βρει τον εαυτό του.

Oprah Winfrey
"Κοιμάμαι καλύτερα, έχω καλύτερες σχέσεις με άλλα άτομα, νιώθω ευτυχισμένη". Πριν από μερικά χρόνια η Oprah έφερε στο στούντιο της εκπομπής της τους Δασκάλους του Υπερβατικού Διαλογισμού για να διδάξουν εκείνη και τους συνεργάτες της. Πλέον για εκείνη είναι τρόπος ζωής.

Paul McCartney
"Μου φάνηκε πολύ απλό. Το λάτρεψα". Ο Paul McCartney γνώρισε την τεχνική από τη σύζυγο του George Harrison στα τέλη της δεκαετίας του '60. Από τότε δεν περνά μέρα χωρίς να διαλογιστεί.

Sheryl Crow
Όταν οι γιατροί της διέγνωσαν καρκίνο του μαστού, η αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε πέσει σε βαριά κατάθλιψη. Ο διαλογισμός της έδωσε δύναμη, τη βοήθησε να το ξεπεράσει και στο τέλος να βρει τον εαυτό της.
Έπεισαν κανέναν;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια