Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τουρκική εισβολή στη Συρία-Αστρολογικά

Απρόβλεπτες αλλαγές
Οι Κούρδοι ανάμεσα στο δηλητήριο των δύο Σκορπιών
Έχω γράψει πως η Τουρκία τον Οκτώβριο θα εμπλεκόταν σε πόλεμο. Όπως και έγινε! Η εισβολή στη Συρία είναι γεγονός. Η Σελήνη του Ηλιακού τόξου της Τουρκίας σε σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη της, η Σελήνη της δευτερεύουσας προόδου απέναντι από το γενέθλιο Πλούτωνα και πλήθος άλλων στοιχείων, δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Η κατάσταση δεν θα εκτονωθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου, αφού η κίνηση του Άρη στον Ζυγό, ενεργοποιεί πολλά δύσκολα σημεία των ωροσκοπίων των δύο Σκορπιών: της Τουρκίας αλλά και της Συρίας.

Το μάκρο-αστρολογικό φαινόμενο όμως που στήνει αυτό το γεγονός, είναι η περίφημη Διάβαση του Ερμή, ένα φαινόμενο που δεν έχει μελετηθεί καθόλου από τους αστρολόγους και παίζει μεγάλο ρόλο σε γεγονότα κοσμικής σημασίας. Σχετίζεται δε ιδιαίτερα με τις ανεξαρτητοποιήσεις κρατών και έχει παίξει τεράστιο ρόλο τα προηγούμενα χρόνια στο Κουρδικό ζήτημα. Στο φαινόμενο αυτό ο Ερμής περνά ανάμεσα από τη Γη και τον Ήλιο, σχηματίζοντας ταυτόχρονα όψεις συνόδου και παραλληλίας με αυτόν. Δηλαδή από την Γη τον βλέπουμε να περνά μέσα από τον Ηλιακό δίσκο. Αυτό λειτουργεί σαν ένα είδος «έκλειψης», παρόλο που δεν κρύβεται φυσικά ο Ήλιος. Η Διάβαση πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου στη 19η μοίρα του Σκορπιού, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί αρκετό διάστημα πριν και μετά. Εκεί κοντά είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση Trump-Erdogan, όπου όλοι θα πρέπει να είναι «νικητές».

Σε αυτήν ακριβώς τη μοίρα της Διάβασης βρίσκεται η Σελήνη της Συρίας σε σύνοδο με τον Κρόνο και αντίθεση με τον Ήλιο της χώρας στον Σκορπιό. Ταυτόχρονα ο Κρόνος από τα μέσα του Αιγόκερω, ενεργοποιεί με όψη τετραγώνου τη γενέθλια εκρηκτική σύνοδο Άρη-Ουρανού της χώρας, στον Ζυγό. Όπως γίνεται αντιληπτό, το σκηνικό στο δαιδαλώδες τοπίο της Μέσης Ανατολής είναι δύσκολο!

Αν σταθούμε στα κομβικά σημεία των εξελίξεων, παραβλέποντας τους τακτικούς ελιγμούς όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων, μη εξαιρουμένων και των «κωλοτουμπών» που συνηθίζουν κυρίως οι Trump και Erdogan, η ισορροπία που θα επέλθει, θα είναι μια προσωρινή ισορροπία τρόμου.

Οι Κούρδοι δεν θα βγουν χαμένοι ολοσχερώς, αφού θα διατηρήσουν δικαιώματα αυτονομίας, όπως επίσης και το όραμα της ανεξαρτησίας τους σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ η Δαμασκός φαίνεται προς το παρόν να κερδίζει το παιχνίδι σε συνδυασμό με τον Putin. Αυτός γίνεται βασικός ρυθμιστής των εξελίξεων, αλλά ταυτόχρονα οι Η.Π.Α. με την κίνηση της –δήθεν- αποχώρησης από την περιοχή, του αφήνουν στα χέρια την «καυτή πατάτα» της διευθέτησης μεταξύ των δύο συμμάχων του, προσπαθώντας φυσικά να τον φέρουν αντιμέτωπο τουλάχιστον με τον έναν από τους δύο. Ταυτόχρονα οι Η.Π.Α είναι στη δύσκολη θέση να συγκρουστούν μετωπικά με τον Erdogan, ρίχνοντάς τον οριστικά στην αγκαλιά του Putin ή να κάνουν για άλλη μια φορά τα στραβά μάτια και να δράσουν υπογείως. Η οριστική πάντως αποχώρησή τους από την περιοχή, δεν είναι λογική και δεν θα συμβεί.

Οι εκλείψεις Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου καθώς και η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω τον Ιανουάριο, θα πυροδοτήσουν νέες εξελίξεις, που θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, καθώς το «σκάκι» συνεχίζεται οπότε ο «δάκτυλος» των Αμερικανών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Δεδομένα πρέπει να θεωρούνται και τα προβλήματα στον Erdogan σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο τους επόμενους μήνες, αλλά και στην οικονομία της Τουρκίας, αφού τα «Σκωτσέζικα ντους» από Ρωσία και Αμερική είναι στο πρόγραμμα και θα ξαναδούμε την κατάρρευση της Λίρας μέσα στο 2020.

Πάντως, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες ή μεσοπρόθεσμες εξελίξεις και ανακατατάξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα, η κατάσταση στη Συρία έχει πολύ μέλλον ακόμη. Τίποτε απολύτως δεν θα είναι δεδομένο και οριστικό, αφού πολύ αργότερα περιμένουμε πολύ μεγαλύτερες και απρόβλεπτες αλλαγές.

Ίσως ακουστεί υπερβολικό, αλλά πολλά θα κριθούν στον μέγιστο βαθμό γύρω στο 2032 από πολλούς αστρολογικούς παράγοντες σε συνδυασμό με την επόμενη Διάβαση του Ερμή, που γίνεται τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς και φαίνεται πολύ περισσότερο ισχυρή από την τωρινή πάνω στο ωροσκόπιο της Συρίας αλλά και της Τουρκίας! Αυτός είναι ο πραγματικός χρονικός ορίζοντας που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας σε επίπεδο γεωπολιτικών αλλαγών.
Θανασης Ματσωτας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια