Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Afro Day / Παγκόσμια Ημέρα Άφρο

Οι μαύρες γυναίκες και τα κορίτσια διακρίθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της υφής των μαλλιών τους και των φυσικών επιλογών τους. Και είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα. Το 2017, δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική αναφορά από την Leanne Sullivan, της οποίας η κόρη, φοιτήτρια στο σχολείο Fulstown Manor της Kent, είπε να αφαιρέσει τις πλεξούδες της και να επιστρέψει σε ένα «φυσιολογικό» στυλ, καθώς τα πλεκτά στυλ παραβίαζαν την ομοιόμορφη πολιτική του σχολείου.
Το 2016 ένα σχολείο στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, μια χώρα που δεν είναι ξένη προς τη φυλετική ένταση, έκανε διεθνή πρωτοσέλιδα όταν οι γυναίκες φοιτητές τους στα μαλλιά τους εκδηλώθηκαν εναντίον μιας σχολικής πολιτικής που απαγορεύει τον Αφρό. Πέρα από τη λίμνη των ΗΠΑ, το παραδοσιακό γυμνάσιο του Butler στο Κεντάκι δέχθηκε πυρκαγιά για να απαγορεύσει τις ανατροπές, τον Afros και τα cornrows ισχυριζόμενοι ότι τέτοιου είδους στυλ ήταν «ακραίες», «αποσπούν την προσοχή» και «προσελκύουν την προσοχή».
Ενώ έγιναν βήματα για την καταπολέμηση αυτού που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας πόλεμος ενάντια στα μαλλιά με υφή άφρο. (ο αμερικανικός στρατός ανέτρεψε πρόσφατα την απαγόρευση των δημοφιλών μαύρων χτενισμάτων, όπως οι ανατροπές και οι τόποι, τόσο η Καλιφόρνια όσο και η Νέα Υόρκη έχουν μόλις απαγορεύσει τη φυλετική διάκριση με βάση τα hairstyles) μαύρα κορίτσια παγκοσμίως εξακολουθούν να λέγονται - απλά και με άλλο τρόπο - ότι τα μαλλιά τους, στα ευρωκεντρικά πρότυπα είναι «λάθος». Αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε τον Michelle De Leon να ξεκινήσει την Παγκόσμια Ημέρα Afro το 2015. Το μανιφέστο του οργανισμού είναι ξεκάθαρο: η Παγκόσμια Ημέρα Αφροί είναι σχεδιασμένη για να γιορτάσει, να εκπαιδεύσει και να αλλάξει τις αντιλήψεις για τα μαλλιά Afro παγκοσμίως.
Στον εορτασμό του WAD προφέρουμε τις δυναμικές μαύρες γυναίκες που είναι ατρόμητοι πράκτορες της αλλαγής και δουλεύουν ακούραστα για να υπερασπιστούν την ομορφιά και τη μοναδικότητα των μαλλιών Afro σε όλη την πριτσίνια, σγουρή, σγουρή, κυματιστή δόξα της, σπρώχνοντας πίσω στην ύπουλη αφήγηση ότι τα μαύρα μαλλιά είναι αντιεπαγγελματικά και ανεπιθύμητη 'Και έτσι στη Ώδα για την Παγκόσμια Ημέρα Αφρο 2019, γιορτάζουμε μερικές από τις γυναίκες που υπερασπίζονται την ομορφιά των μαλλιών Afro.
μετάφραση google

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια