Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Twiggy - Lesley Hornby 1949 Αγγλίδα μοντέλο, ηθοποιός

Γέννηση: 19 Σεπτεμβρίου 1949, Neasden, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Όλα ξεκίνησαν με ένα κούρεμα.
Ήταν η φίλη της, που έφερε την Lesley Hornby (την μελλοντική Twiggy), που κανείς δεν ήξερε τότε, σε έναν δημοφιλή κομμωτήριο που ονομάζεται Leonard και αναζητούσε ένα μοντέλο που ήθελε ένα νέο χτένισμα . "Τα μαλλιά της ήταν μακριά, ακατάστατα και πονηρά, όταν η Τζούστιν την έφερε. Είχαμε μακρά συζήτηση για το τι να κάνουμε μαζί της", θυμήθηκε αργότερα ο κομμωτής. Βαριέται τα μαλλιά της και τα κόβει σε ένα αγορίστικο στυλ.
Ο Leonard κρέμασε τη φωτογραφία της στην αίθουσα, ενώ η μελλοντική διασημότης επέστρεψε στο σχολείο. Ένας άλλος πελάτης του κομμωτηρίου, ο συντάκτης μόδας στο Daily Express , παρατήρησε τη φωτογραφία και ρώτησε ποιο ήταν αυτό το κορίτσι και πώς να έρθει σε επαφή μαζί της. 3 εβδομάδες αργότερα, κυκλοφόρησε μια έκδοση εφημερίδων όπου η ντροπαλή ξανθιά με τα μπλε μάτια αποκαλείται "Το πρόσωπο του 1966".
Η Twiggy μπήκε στο εξώφυλλο των Vogue και Tatler μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη της σταδιοδρομίας της. Πολλοί άνθρωποι βρήκαν την εμφάνισή της ασυνήθιστη, ενώ οι φωτογράφοι έλεγαν ότι οι κάμερες την αγαπούσαν. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τους θρυλικούς Richard Avedon, Helmut Newton και Cecil Beaton. Έγινε επίσης το πρώτο σούπερ μοντέλο της οποίας η φιγούρα εμφανίστηκε στο Madame Tussaud, καθώς και το πρώτο διεθνώς γνωστό όνομα στη μοντελοποίηση.
Η ξαφνική φήμη της και η επιθυμία των καλύτερων περιοδικών στον κόσμο να συνεργαστούν μαζί της φαινόταν περίεργη για τη Lesley. Η μητέρα της εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο , ο πατέρας της ήταν ξυλουργός στο Marks & Spencer. Είναι απίθανο ότι αυτό το κορίτσι ηλικίας 16 ετών σκέφτηκε ότι θα συνεργάζεται ποτέ με την Marks & Spencer ως δημιουργός μιας αποκλειστικής συλλογής που έσωσε τη μάρκα σε δύσκολες στιγμές.
Το μοντέλο δεν ήθελε πραγματικά "μίνι" ρούχα στυλ, ωστόσο, το έκανε ένα μαζικό προϊόν. Εκτιμούσε την άνεση, την ελευθερία, τη μέτρια θηλυκότητα και τα παπούτσια χαμηλού τακουνιού. Ξεκίνησε το δικό της ιματισμό για τους έφηβους που ονομάζεται "Twiggy Dresses" το 1966. Τα ασυνήθιστα στυλ έγιναν σε όξινα χρώματα και μια ποικιλία από εκτυπώσεις.
Η Twiggy ήταν εμπορική επιτυχία ως εμπορικό σήμα επειδή εμφανίστηκε στην αγορά μόδας την κατάλληλη στιγμή, όταν η νέα γενιά χρειαζόταν το δικό της ιδανικό, διαφορετικό από τις ομορφιές του μεταπολεμικού χρόνου.
Γιατί το κορίτσι με την εμφάνιση μη-μοντέλου έγινε το πρόσωπο της δεκαετίας του 1960
Το ψευδώνυμο Twiggy έρχεται από το βάρος της, το οποίο ήταν μόλις 90 λίβρες. Τα ρούχα θα της κρεμούσαν όπως σε μια κρεμάστρα και έπρεπε να στερεώνονται με καρφίτσες που θα κολλούσαν πάντα στο δέρμα της.
Σκέφτηκε ότι ο κόσμος γύρω της είχε τρελαθεί θεωρώντας την όμορφη. Κατά τη γνώμη της, το μόνο που είχε ήταν μακριά πόδια και βλεφαρίδες. Για να δημιουργήσει μια εκφραστική εμφάνιση, η Twiggy πάντα κολλούσε 3 ζεύγη ψεύτικων βλεφαρίδων. Η διαδικασία μακιγιάζ έπαιρνε 3 ώρες, αλλά έκανε την εμφάνισή της μοναδική.
Ήθελε να είναι μοντέλο μόδας, αλλά άκουγε ότι ήταν πολύ κοντή (5'4 ") και το σώμα της ήταν πολύ λεπτό (οι μετρήσεις της ήταν 32-22-32). Τα μοντέλα της δεκαετίας του 1950 ήταν ψηλά, καμπυλωτά και απρόσιτα και η μόδα εξακολουθούσε να αποτελεί προνόμιο της ελίτ εκείνης της εποχής.
"Ήμουν πραγματικά τρομαγμένη για αυτό το βάρος. Ως παιδί, συνήθιζα να γεμίζω το σουτιέν μου με χαρτιά. Εξακολουθώ να κατηγορώ τα μοντέλα που είναι ανορεκτικά, αλλά πάντα έτρωγα σαν άλογο! "
Στη δεκαετία του 1960, οι γυναίκες έγιναν πιο χειραφετημένες, είχαν τα δικά τους χρήματα και την ευκαιρία να τα ξοδέψουν. Η νεολαία είχε βαρεθεί τα καταστήματα που η μητέρα τους αγόραζε - και ήθελαν πρωτότυπη και προσιτή μόδα. Έτσι ξεκίνησαν να εμφανίζονται καταστήματα όπως το "Biba", όπου θα μπορούσατε να κάνετε μια καλή εμφάνιση χωρίς να ξοδέψετε ολόκληρο το μισθό σας.
Στα περιοδικά, τα κορίτσια ήθελαν να δουν κάποιον που τους έμοιαζε, αλλά λίγο καλύτερο. Η Twiggy ήταν φυσική και ασυνήθιστη και ταίριαζε απόλυτα με αυτό το ρόλο. Η φωτογράφος που έλαβε τις πρώτες επαγγελματικές της φωτογραφίες έγραψε στο ημερολόγιό της: « Σήμερα συναντήθηκα με την εικόνα του μέλλοντος. "
Ήταν μόλις 17 χρονών διασημότητα στις Η.Π.Α. και η ταξιτζής της είπε , κοιτάζοντας την μέσα από το κάτοπτρο, "Γεια σου, είσαι αυτό το αστείο μικρό κορίτσι Twiggy από την Αγγλία;" Έχοντας πάρει μια καταφατική απάντηση , συνέχισε: "Λοιπόν, έχετε ένα όμορφο πρόσωπο, αλλά δεν είστε καμία Marilyn Monroe."Ίσως ήταν αυτό το "κομπλιμέντο" που έκανε τη Lesley να σκεφτεί πραγματικά τι θα κάνει στο μέλλον και την ώθησε να δοκιμάσει να παίζει και να τραγουδά.
"Συνταξιοδότηση" και η σταδιοδρομία μιας ηθοποιού
Αφού εργάστηκε στη βιομηχανία της μόδας για 4 χρόνια, η Twiggy αποφάσισε να εγκαταλείψει. Δεν ήθελε να παραμείνει "κρεμάστρα ρούχων" για όλη της τη ζωή.
Κατάφερε να πάρει 2 βραβεία Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της στο The Boy Friend χωρίς να έχει καμία εκπαίδευση σαν ηθοποιός. Πριν ξεκινήσει η σκηνοθεσία, η εταιρεία MGM θέτει μια προϋπόθεση - εάν καταφέρει να μάθει πώς να δράσει, να χορέψει και να τραγουδήσει μέσα σε 6 εβδομάδες (!), Η ταινία θα προβληθεί. Και ο Twiggy το έκανε.
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι μια μουσική ταινία δεν είναι σοβαρή υπόθεση, ενώ ένας ρόλος που απαιτεί καλές κινήσεις και μακρύ διάλογο θα χρειαζόταν μια επαγγελματική ηθοποιό. Όταν η Twiggy πήρε το ρόλο της Eliza Doolittle στην τηλεοπτική παραγωγή του Pygmalion , οι άνθρωποι είχαν τις αμφιβολίες τους: "Θα είναι σε θέση να το κάνει καλά;"
Η φιλμογραφία του Lesley περιλαμβάνει διάφορα έργα: θρίλερ, φρίκη και κωμωδίες. Έχει πρωταγωνιστήσει τόσο σε ταινίες μεγάλου μήκους όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Έπαιξε ακόμη και τη μητέρα του Τσάρλι Τσάπλιν στην τηλεοπτική ταινία Young Charlie Chaplin
Twiggy με το σύζυγό της, την κόρη Carly, και τον γιο Jason
Προσωπική ζωή
Η προσωπική ζωή της Twiggy ήταν αρκετά περίπλοκη. Σύμφωνα με αυτήν, ο άντρας της 7 χρόνια, ο οποίος ήταν και ο διευθυντής της, την εξαπατούσε, με την ιδιοποίηση μέρους των χρημάτων της και την αγορά δαπανηρών αυτοκινήτων και κοστουμιών.
Ο πρώτος σύζυγός της Michael Witney είχε προβλήματα με τον εθισμό στο αλκοόλ, τον οποίο δεν γνώριζε αρχικά η Twiggy. Μετά από 6 χρόνια γάμου, ο σύζυγός της πέθανε από καρδιακή προσβολή. Είχαν μια κόρη.
Το 1984 συναντήθηκε με τον Leigh Lawson σε ένα εστιατόριο και άρχισαν να βλέπονται. Αλλά αυτή τη φορά η έμπειρη γυναίκα δεν βιάστηκε - παντρεύτηκαν 4 χρόνια αργότερα, το 1988. Οι Lesley και Lawson ήταν εδώ και 30 χρόνια μαζί.
Το πιο σημαντικό πράγμα για την Twiggy είναι η οικογένειά της. Είναι πάντα ενθουσιασμένη όταν μιλάει για τα εγγόνια της, έχει πολύ καλύ σχέσημε την κόρη της και αγαπά το μαγείρεμα .  Τα παιδιά τους επισκέπτονται συνήθως τις Κυριακές. Το ζευγάρι περνά τα βράδια της Παρασκευής παρακολουθώντας ταινίες.
Η ζωή δεν τελειώνει μετά τα 60.
Η Lesley Lawson κυκλοφόρησε τη συλλογή ρούχων της στο Marks & Spencer. Μετά την διαφημιστική καμπάνια, οι πωλήσεις αυξήθηκαν και οι έμποροι ήρθαν με έναν νέο όρο - το " The Twiggy effect " - γιατί κάθε επιχείρηση ή συμφωνία που έχει ξεκινήσει ποτέ έχει γίνει επιτυχής.
Η Twiggy συμμετέχει πάντα σε διάφορα έργα. Ξεκινάει τις γραμμές ένδυσης, δημιουργεί συλλογές ντεκόρ κρεβατιού, καλλυντικά προϊόντα ακόμη και να σχεδιάζει γυαλιά. Υποστηρίζει επίσης εκστρατείες για την καταπολέμηση του καρκίνου, αντιτίθεται στην κατάχρηση των ζώων και τη χρήση της γούνας, και συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε ότι θα είναι μόνο στον κόσμο της μόδας για 2 εβδομάδες. Παρ 'όλα αυτά, η φήμη της δεν έχει ξεθωριάσει, ούτε μισό αιώνα αργότερα.
Το 2019, η Twiggy έλαβε το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες της στη μόδα, στις τέχνες και στη φιλανθρωπία. Ο ίδιος ο Πρίγκιπας Κάρολος της πρόσφερε το βραβείο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια