Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο τυφώνας Hurricane Dorian

Dorian, ο πιο ισχυρός τυφώνας στον Ατλαντικό τις τελευταίες δεκαετίες
Από τη μανία του τυφώνα κατηγορίας 5 δέντρα ξεριζώθηκαν και στέγες σπιτιών ξηλώθηκαν καθώς οι άνεμοι τρέχουν με ταχύτητα 185 μίλια την ώρα, ενώ κάποιες ριπές φθάνουν τα 220 μίλια την ώρα. Η θάλασσα, έχει βγει στους δρόμους.
Ο τυφώνας Dorian χτύπησε το Elbow Cay στα νησιά Abacos και στο νησί Great Abaco, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Οι θυελλώδεις άνεμοι που συνοδεύονται από βροχή τον έχουν καταστήσει τον ισχυρότερο τυφώνα που χτυπάει, στη σύγχρονη ιστορία, τα συγκεκριμένα νησιά στις Μπαχάμες. Θεωρείται επίσης ο ισχυρότερος τυφώνας στον Ατλαντικό τις τελευταίες δεκαετίες.
Ριπές ανέμου με ταχύτητα άνω των 200 μιλιών την ώρα
Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν για πιθανή καταστροφή στα νησιά Abaco και
το Grand Bahama από τους ανέμους και την καταιγίδα.
Σε ένα ειδικό ενημερωτικό δελτίο, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων έκανε λόγο για ριπές ανέμου άνω των 200 μιλίων την ώρα και προειδοποίησε ότι «οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν για αρκετές ώρες».
Οι κυνηγοί τυφώνων που πέταξαν στην καταιγίδα νωρίς την Κυριακή κατέγραψαν ριπές ανέμου άνω των 200 μιλίων την ώρα ενώ η επιβράδυνση στην κίνηση του τυφώνα τους κάνει να πιστεύουν ότι θα παραμείνει στις Μπαχάμες για 48 ώρες, περίπου και θα πέσουν 30 ίντσες βροχής σε κάποιες περιοχές.
Προειδοποιήσεις στους κατοίκους για το χτύπημα του τυφώνα Dorian
«Αυτή είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση.
Οι κάτοικοι θα πρέπει να βρουν άμεσα κατφύγοιο. Μην μπαίνετε στο μάτι του τυφώνα αν περάσει από τον τόπο όπου βρίσκεστε», ανέφερε η NHC.
Στα νησιά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάλεσαν τους κατοίκους να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας.
«Μόλις οι άνεμοι φτάσουν σε μια ορισμένη ισχύ, δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε", προειδοποίησε ο Don Cornish, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης έκτακτης ανάγκης. «Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο».
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο τυφώνας Dorian
Το μονοπάτι του τυφώνα κινήθηκε ελαφρώς προς τη Φλόριντα το πρωί της Κυριακής, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού ξανά τμήματα της Νότιας Φλόριντα. Σε κατάσταση συναγερμού από την Τρίτη βρίσκονται Φλόριντα, Τζόρτζια και Καρολίνα.
Οι ειδικοί πιστεύουν πάντως ότι ο Dorian, πιθανότατα δεν θα χτυπήσει τη Φλόριντα αλλά πιθανότατα τη Τζόρτζια και την Καρολίνα. Ο Dorian αναμένεται να κινηθεί στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ από την Τρίτη ως την Πέμπτη, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.
Προειδοποιήσεις και από Τραμπ για τον Dorian
Ο πρόεδρος Τραμπ αποκάλεσε τον Dorian ενα από τους μεγαλύτερους τυφώνες που έχουν δει, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Καμπ Ντέιβιντ. «Εχουμε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους ου εργάζονται πάνω σε αυτό. Δεν ξέρουμε που θα χτυπήσει, έχουμε όμως μια ιδέα», προσέθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια