ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ συνταγές 🍨🍧🍩

Γιαουρτογλυκό σε 5' ΕΔΩ
Τούρτα παγωτό milkshake με βάση oreo χωρίς ψήσιμο ΕΔΩ
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με Maltesers ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo ΕΔΩ
ΣΟΚΟΛΑΣΗ ψυγείου ΕΔΩ
Εύκολη σοκολατίνα με πτι μπερ του Στέλιου Παρλιάρου ΕΔΩ
Γλυκό με πορτοκαλάδα ΕΔΩ
Σοκολατίνα Αργεντινής... στο ψυγείο σας ΕΔΩ
Παγωμένο σοκολατένιο γλύκισμα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα! ΕΔΩ
Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα του Άκη ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου της Αργυρώς ΕΔΩ
Καλοκαιρινό γλυκό με ανανά ΕΔΩ
Λευκός κύλινδρος γεμιστός με καρδιά από μπισκότα ΕΔΩ
Μουχαλεμπί με ροδόνερο ΕΔΩ
Μπισκοτοζελέ ΕΔΩ
Ζελέ με γιαούρτι και φρούτα ΕΔΩ
Τούρτα Light ΕΔΩ
Ζελέ σοκολάτα ΕΔΩ
Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου ΕΔΩ
Μους γιαουρτιού με φράουλες ΕΔΩ
Κέικ σοκολάτας στο ψυγείο! ΕΔΩ
Μους μόκα σοκολάτα ΕΔΩ
Φρυγανιά από τη Ζάκυνθο ΕΔΩ
Γλυκό Μους με χαλβά και κανέλα ΕΔΩ
Εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές ΕΔΩ
Παγωτομπαλάκια με γεμιστά μπισκότα ΕΔΩ
Γλυκό γιαούρτι σε πέντε λεπτά ΕΔΩ
Μους καρύδας, σερβιρισµένη µέσα σε καρύδα ΕΔΩ
Μους σοκολάτας με φράουλες ΕΔΩ
Kεσκιούλ κρέμα ΕΔΩ
Γλυκό ψυγείου με μερέντα
Για τη βάση
1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. σπορέλαιο
½ φλιτζ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κάψουλα βανιλίνη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. μερέντα ή νουτέλα λίγο βούτυρο, για το ταψί
Για το σιρόπι
½ φλιτζ. νερό
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
1 κουτί κούσταρ πάουντερ γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ ζάχαρη, όση αναγράφεται στη συσκευασία κούσταρ πάουντερ
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
1 φάκελος Garni γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία του Garni
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και τη μερέντα ή νουτέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά. Αμέσως μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά το κέικ μας με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά. Όσο κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Μόλις πήξει η κρέμα και την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Περίπου 1 ώρα αφού βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο, ετοιμάζουμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και διακοσμούμε το γλυκό με ροζέτες σαντιγί.
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τις υπόλοιπες 4 ώρες.
Δίχρωμη απόλαυση - Ζελέ στο ποτήρι
1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι ή φρούτα του δάσους
1 ½ φλ. γάλα
1 ½ κουταλιά νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 ½ κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα
φύλλα βασιλικού, δυόσμου ή μέντας για το γαρνίρισμα
Διαλύετε το ζελέ σε 2 φλιτζάνια κοχλαστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει. Ακολούθως, παίρνετε 4 μεγάλα ποτήρια του κρασιού. Πλαγιάστε τα στερεώνοντάς τα σε ένα ψιλό δίσκο ή στις θήκες ενός ταψιού για cupcakes . Μοιράζετε προσεκτικά το ζελέ στα ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε σε κάθε ποτήρι 5-6 φρούτα της αρεσκείας σας (φράουλες, κεράσια (χωρίς το κουκούτσι), φρούτα του δάσους). Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Μετά, ετοιμάζετε την κρέμα. Βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο και προσθέτετε την κρέμα. Ύστερα, τα ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε. Στολίζετε με τα φρούτα της αρεσκείας σας και 1-2 φυλλαράκια βασιλικού

Related Posts