Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#Πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Μαραθώνα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά κατακαίει δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι επί της οδού Σπηλαίου Πανός και άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες, 10 οχήματα, τρία αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και πεζοπόρο τμήμα με οκτώ άτομα.
Λίγο αργότερα οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν φτάνοντας συνολικά τους 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Μεταξύ των πυροσβεστών είναι και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 48 άτομα, ενώ συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.
Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πυροσβεστικό Σώμα
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός στο Μαραθώνα Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυρστες, 10 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 23 πυρστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαραθώνα Αττικής: 146 πυρστες, 47 οχήματα, 7 Α/Φ & 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 55 πυρστες με 26 οχήματα, 43 πυρστες με 21 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 6 ομάδες πεζοπόρων με 48 πυρστες. Συνδρομή παρέχουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 ΟΤΑ & εθελοντικά οχήματα.
Στην περιοχή έσπευσε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.Περίπου στις 18.00 τα μηνύματα υπήρξαν ενθαρρυντικά καθώς η φωτιά από εκείνη την ώρα παρουσιάζε καλύτερη εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια