Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

La casa de papel - το Χάρτινο σπίτι υπόθεση

Η τέλεια ληστεία (πρωτότυπος, ισπανικός τίτλος: La casa de papel, αγγλικός τίτλος: Money Heist) είναι ισπανική τηλεοπτική σειρά που αρχικά προβλήθηκε από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2017 στο ισπανικό κανάλι Antena 3 με συνολικά 15 επεισόδια.
Το Netflix αγόρασε τη σειρά αργότερα και ξεκίνησε την προβολή της τον Δεκέμβριο του 2017, έτσι το κοινό της αυξήθηκε κατακόρυφα και έγινε η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix ενώ εμφανίζεται 199η ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές στις προτιμήσεις του κοινού στο IMDb. Το Netflix, μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς, αποφάσισε να δημιουργήσει και δεύτερο κύκλο χωρισμένος σε δύο μέρη, όπως και ο πρώτος. Έτσι, στις 19 Ιουλίου 2019 έκανε πρεμιέρα, στο διαδικτυακό κανάλι Netflix, ο δεύτερος κύκλος της δημοφιλούς σειράς.
Υπόθεση
Η σειρά επικεντρώνεται στις ληστείες μίας σπείρας οκτώ ληστών, ενώ παράλληλα δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, έρωτες, θάνατοι και πολλά άλλα. Στον πρώτο κύκλο, οι οκτώ ληστές κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας στη Μαδρίτη κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών με σκοπό να παραμείνουν για 11 μέρες, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορούν μάσκες που απεικονίζουν τον ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί και χρησιμοποιούν ονόματα πόλεων για ψευδώνυμα.
Το σχέδιο της ληστείας ανήκει στον επονομαζόμενο «Καθηγητή»(Σέρχιο Μαρκίνα), ο οποίος κινεί τα νήματα από ένα μυστικό κρησφύγετο. Αυτός στρατολόγησε τους υπόλοιπους, βάσει των προσωπικών τους ικανοτήτων αλλά και γιατί είναι άτομα που, για διάφορους προσωπικούς λόγους, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και άρα αποφασισμένοι για όλα. Η συμμορία είχε περάσει 5 μήνες προετοιμασίας και εκπαίδευσης σε ένα αγρόκτημα έξω από το Τολέδο. Οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ληστών αλλά και με τους ομήρους θα δημιουργήσουν αρκετές επιπλοκές στο σχέδιο που ο καθηγητής έχει μελετήσει μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Η κοπέλα με το ψευδώνυμο Τόκιο είναι ο
αφηγητής και σχολιαστής της ιστορίας.
Το κτίριο του Βασιλικού Νομισματοκοπείου περικυκλώνεται από την αστυνομία και τις Ειδικές Δυνάμεις και τον ρόλο του Διαπραγματευτή αναλαμβάνει η επιθεωρήτρια Ρακέλ Μουρίγιο, μια γυναίκα με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Μαζί της θα καταφέρει να πιάσει επαφή ο μυστηριώδης Καθηγητής, κάτι που και θα τον βοηθήσει και θα τον δυσκολέψει ταυτόχρονα στην εκπλήρωση του σχεδίου του. Την επιθεωρήτρια θα δυσκολέψει και η παρουσία των μυστικών υπηρεσιών και των άλλων κρατικών επεμβάσεων, καθώς μεταξύ των ομήρων είναι και η κόρη του Βρετανού πρέσβη στην Ισπανία, η Άλισον Πάρκερ.
Η Ρακέλ δημιουργεί σοβαρή σχέση με τον καθηγητή, χωρίς να ξέρει ποιος είναι στην πραγματικότητα. Όμως στα τελευταία επεισόδια ανακαλύπτει τελικά ότι αυτός είναι ο καθηγητής και ο εγκέφαλος της υπόθεσης. Η Ρακέλ καταφέρνει να τον πιάσει και να τον ανακρίνει, όμως εκείνος καταφέρνει να ξεφύγει. Η αστυνομία μαθαίνει και αυτή παράλληλα ότι ο καθηγητής είναι αυτός με τον οποίο η Ρακέλ διατηρούσε σχέση, κι έτσι, νομίζοντας ότι είναι μαζί με τους ληστές, την απολύουν. Στο τέλος της ληστείας, οι ληστές και ο καθηγητής, καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα, ενώ η Ρακέλ έχει πάρει το μέρος των ληστών και ένα χρόνο μετά τη ληστεία καταφεύγει κι εκείνη στο μέρος όπου έχουν πάει.
Στον δεύτερο κύκλο, οι ληστές έχουν καταφύγει σε διάφορες ηπείρους, χωρίς να ξέρει κανείς άλλος που βρίσκονται. Ο Καθηγητής βρίσκεται μαζί με τη Ρακέλ, η οποία τώρα πλέον είναι με το μέρος τους, τη μητέρα της και την κόρη της. Όλα κυλάνε καλά μέχρι που η Τόκιο αποφασίζει να φύγει για λίγο από το νησί που βρίσκεται με τον Ρίο και να μείνει για λίγο μόνη της σε μία πόλη, αφού της έχει λείψει η φασαρία. Όμως, εξαιτίας του ότι είχαν αγοράσει τηλέφωνα και επικοινωνούσαν, τους εντόπισαν και η αστυνομία έτρεξε να τους πιάσει. Η Τόκιο καταφέρνει να ξεφύγει, όμως ο Ρίο μπαίνει στη φυλακή.
Η Τόκιο αποφασίζει να ειδοποιήσει τον Καθηγητή. Πηγαίνει στη χώρα όπου βρίσκεται και τον συναντάει. Μαθαίνονταν τι συνέβει, ο Καθηγητής αποφασίζει να καλέσει την ομάδα ξανά και να κάνουν μία ακόμα ληστεία έτσι ώστε να βγάλουν τον Ρίο από τη φυλακή. Τελικά, αποφασίζει να ληστέψει την Τράπεζα της Ισπανίας που, όπως μαθαίνουμε, είναι σχέδιο του αδερφού του Βερολίνο που ήταν ένας από τους οκτώ ληστές στη ληστεία του Νομισματοκοπείου. Η σπείρα, με απώλειες αλλά και με νέα πρόσωπα, ξεκινά τη νέα ληστεία.
Εκτός από το τραγούδι των τίτλων My life is going on, που τραγουδάει η Cecilia Krull, συχνά ακούγεται κατά τη διάρκεια πολλών σκηνών το τραγούδι-ύμνος της ιταλικής Αντίστασης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Bella ciao.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια