Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αιώνιοι έφηβοι

Το μόνο που μπορεί να προσδώσει στους παρακάτω ανθρώπους το χαρακτηρισμό "ηλικιωμένοι" είναι η ημερομηνία γέννησής τους. 

Γιατί, κατά τα άλλα, το ταλέντο και η θέλησή τους είναι ακμαιότατη. Ασφαλώς δεν είναι οι μόνοι "ηλικιωμένοι" - και αιώνια έφηβοι - άνθρωποι στην ιστορία που με τα κατορθώματά τους μας μαθαίνουν ότι "ποτέ δεν είναι αργά" για να κάνει κάποιος τα όνειρά του πραγματικότητα......ΠΆΜΕ:

* Διαβά - Ζω!
Ο συγγραφέας Χάρι Μπέρνσταϊν εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Ο αόρατος τοίχος", στα 96 του. Ένιωσε τόση μοναξιά μετά το θάνατο της γυναίκας του που αποφάσισε ότι ένα καλό βιβλίο θα του έκανε καλή παρέα. Και αποφάσισε να το γράψει ο ίδιος!
* Δίψα για ζωή και γνώση
Η Γαλλίδα Ευγενία Μπλανσάρ φαίνεται πως αγαπάει πολύ τη ζωή, γι αυτό και την απολαμβάνει επί 114 ολόκληρα χρόνια! Είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, και γενικά η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση. Τα παιδιά της γειτονιάς της τη φωνάζουν "Γλύκα", μια και στα νιάτα της εργαζόταν σε ζαχαροπλαστείο.
* Η τέχνη χρόνια δεν κοιτά
Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας γλύπτης, με διεθνείς διακρίσεις και τεράστιο έργο στο ενεργητικό του. Ένα από τα γνωστά έργα του, οι "Ομπρέλες", εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1993, το οποίο και εγκαταστάθηκε από το 1995 στο κτίριο του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσςη στις Βρυξέλλες, όταν ο ίδιος ήταν ήδη 92 ετών. Πέθανε το 2004, σε ηλικία 101 ετών, αφού ίδρυσε το κοινωφελές "Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου", με έδρα το σπίτι και εργαστήριό του
* Πιρουέτες και φιγούρες
Η Τσαρίν Γουθασαστρκοσόλ, εκτός από ένα δύσκολο επώνυμο, κατέχει και το ρεκόρ της γηραιότερης μπαλαρίνας στον κόσμο. Γεννημένη στην Ταΐλάνδη το 1930, ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου στην ηλικία των 47 - τότε, δηλαδή, που οι φτασμένες μπαλαρίνες έχουν ήδη αποσυρθεί από την ενεργό δράση Μέχρι τα 70 και κάτι, χόρευε εντατικά σε παραστάσεις, με αποκορύφωμα την εκδήλωση προς τιμήν του πρέσβη της Ταϊλάνδης το 2002. Στα 72 σχεδόν χρόνια της εντυπωσίασε με τις πιρουέτες και τις αέρινες κινήσεις της τον πρέσβη, που πρέπει να ένιωσε πολύ περήφανος για τα κατορθώματα της συμπατριώτισσάς του.
* Πτυχίο στα 98
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Αμερικανίδα Νόλα Οκς το Μάιο του 2007 έλαβε το πτυχίο της από Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Το αξιοθαύμαστο δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι το έκανε σε ηλικία 98 ετών και μάλιστα αποφοίτησε την ίδια χρονιά με την 21 ετών εγγονή της, την Αλεξάνδρα. Οι συμφοιτητές της λένε ότι ήταν ίσως η πιο επιμελής φοιτήτρια και όλοι την αγαπούσαν σαν...τη γιαγιά τους. Σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία να την ξαναδούν στα ίδια θρανία, μια και η κυρία Οκς αυτή τη στιγμή μελετά για τα μάθημα του μεταπτυχιακού της!
* Η γηραιότερη blogger
Και η Αυστραλή Όλιβ Ρίλει διακρίθηκε για το ενδιαφέρον της να ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, αφού το 2007 θεωρήθηκε η γηραιότερη blogger του πλανήτη. Όπως το ακούτε! Η κυρία Ρίλει ξεκίνησε να γράφει στο δικό της blog σε ηλικία 107 ετών, και δε σταμάτησε να μπλογκάρει παρά μόνο όταν την πρόδωσε η καρδιά της και έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο αργότερα. Την ιδέα της την έδωσε ένας επίσης ηλικιωμένος δημοσιογράφος που ήθελε να αποδείξει στο ευρύ κοινό ότι το Ίντερνετ δεν είναι μόνο για τους νέους.
* Ταλέντο μέχρι το θάνατό της
Καλλιτέχνης κι αυτή στο είδος της, η Κοκό Σανέλ, διάσημη Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, ήταν η σημαντικότερη φυσιογνωμία της παγκόσμιας ραπτικής τον 20ο αιώνα. Είχε τέτοια επιρροή και ταλέντο που μέχρι το θάνατό της, στα 87 χρόνια, θεωρούνταν ο μοναδικός ρυθμιστικός παράγοντας της μόδας σε παγκόσμια κλίμακα. Μάλιστα μέχρι τα 85 ήταν επικεφαλής του δικού της οίκου μόδας. * Έχει και η ροκ τους παππούδες της
Τους αποκαλούν "παππούδες της ροκ" αλλά εκείνοι δε διστάζουν να λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής τους. Πρόκειται για το θρυλικό συγκρότημα Κυλιόμενες Πέτρες, δηλαδή τους Rolling Stones, που δημιουργήθηκαν το 1962 στη Βρετανία και μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους. Ο ηγέτης τους, ο Μικ Τζάγκερ, εξακολουθεί να είναι ακμαιότατος στα 67 χρόνια του, το ίδιο και ο 69χρονος ντράμερ του συγκροτήματος, ο Τσάρλι Γουάτς, που είναι το μεγαλύτερο μέλος σε ηλικία της παρέας!
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια