Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ισχυρός σεισμός 6R στην Τουρκία

100 σπίτια κατέρρευσαν, τραυματίες και εγκλωβισμένοι
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας, σημειώθηκε στις 2:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στη δυτική Τουρκία, με επίκεντρο την πόλη Μποζκούρτ, στην επαρχία Ντενιζλί.

Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο 5,8 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις επαρχίες της Αττάλιας, των Μούγλων, της Πισιδίας (Σπάρτη) και του Μπορντούρ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 20 μετασεισμοί.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 23 τραυματισμοί και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Ειδικά στην πόλη Μποζκούρτ έχουν πέσει δύο σπίτια, οι κάτοικοι των οποίων φέρουν ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η δόνηση διήρκεσε 15 έως 20 δευτερόλεπτα, ενώ πολλές στέγες σπιτιών έπεσαν.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΝΤV υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια, κυρίως παλιά σπίτια και εγκλωβισμένοι, με τη δήμαρχο της Μποζκούρτ να δηλώνει στον ίδιο σταθμό ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Στην περιοχή σπεύδουν ομάδες διάσωσης και ήδη έχουν αρχίσει προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων πολίτες και τοπικές αρχές.

Ζημιές καταγράφονται και στη γειτονική πόλη Τουτλούκα, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Λόγω του σεισμού κατέρρευσε επίσης ο μιναρές ενός τζαμιού στο χωριό Αγκντάν.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, πέντε λεπτά πριν από αυτόν τον σεισμό είχε καταγραφεί άλλη μια δόνηση στην περιοχή, μεγέθους 4,2 βαθμών.

Η Τουρκία είναι γενικά συνηθισμένη στους σεισμούς. Το 1999 ένας ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,4, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 17.000 ανθρώπων στη νοτιοδυτική Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια