Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

7 + 3 τρόποι να χαμογελάμε

Το να χαμογελάμε είναι ο ιδανικός τρόπος για να βλέπουμε αισιόδοξα τη ζωή και να παραμένουμε υγιείς. 
Χαμογελώντας δίνουμε μικρές ανάσες χαράς στην καθημερινότητά μας.

1.  Τι πίνουμε για υγιή δόντια και αστραφτερό χαμόγελο;

Είναι σίγουρο ότι το κόκκινο κρασί και το μαύρο τσάι θαμπώνουν τη λευκότητα των δοντιών μας. Το ίδιο ισχύει για τους σκούρους χυμούς και τα αναψυκτικά.

2.  Ο χρόνος είναι σημαντικός.
Όχι μόνο ο χρόνος βουρτσίσματος (τουλάχιστον 2 λεπτά), αλλά και η χρονική στιγμή: το βράδυ, καθώς το στόμα στεγνώνει στη διάρκεια του ύπνου (το σάλιο προστατεύει από την πλάκα), και το πρωί, για να απομακρύνουμε όσα βακτηρίδια έχουν δημιουργηθεί.

3.. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς.
Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τον οδοντίατρο, χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο. Όμως η πρόληψη είναι σημαντική και μπορεί να μας γλιτώσει από πόνο και ταλαιπωρία. Τακτική επίσκεψη, λοιπόν, κάθε έξι μήνες.

4.  Μην παραμελείτε τους συμμάχους του χαμόγελού σας.
Οι οδοντόβουρτσες πρέπει να αλλάζονται το αργότερο μετά από δύο με τρεις μήνες χρήση. Μάλιστα, οι προηγμένες οδοντόβουρτσες έχουν χρωματική ένδειξη που ειδοποιεί για τη σωστή στιγμή της αλλαγής. Επίσης, οι οδοντόκρεμες που χρησιμοποιούμε πρέπει να προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία.

5.  Και η γλώσσα μας χρειάζεται καθαριότητα.
'Ενας από τους σημαντικότερους λόγους της κακοσμίας του στόματος είναι η συγκέντρωση βακτηριδίων στη γλώσσα. Οι σύγχρονες οδοντόβουρτσες έχουν ειδικής επιφάνεια που βοηθά να διατηρήσετε τη γλώσσα και το χαμόγελό σας δροσερά.

6.  Τρέφουμε το χαμόγελό μας.
Φυσικά ξέρετε ότι πρέπει να αποφεύγετε τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη και τα ανθρακούχα ποτά. Όμως, υπάρχουν και τροφές που καθαρίζουν τα δόντια. Μήλα, ωμά καρότα και σέλερι είναι ό τι καλύτερο για τα δόντια μας.

7.  Ειδικά για τις γυναίκες.
Επιλέγουμε κραγιόν σε κοραλλί ή κόκκινο, ζωηρό χρώμα.
Η αντίθεση κάνει τα δόντια μας να φαίνονται λευκότερα και το χαμόγελό μας πιο ελκυστικό, σε σχέση με τα πιο παλ χρώματα.
.....και 3 λόγοι ακόμα..

*  Οι άνθρωποι που χαμογελούν φαίνονται πιο προσιτοί και δίνουν στον άλλον την αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας. Την επομένη φορά που θα βρεθείτε σε ένα meeting ή σε κάποιο ραντεβού απλώς χαμογελάστε και δείτε τους γύρω σας να αλλάζουν στάση αμέσως.

*  Μελέτες έχουν δείξει ότι το χαμόγελο συμβάλλει στην έκκριση ενδορφινών και σεροτονίνης στον εγκέφαλο, αλλά και στη μείωση του πόνου.

*  Ας κάνουμε ένα μικρό τεστ:
χαμογελάμε και αμέσως μετά προσπαθούμε να σκεφτούμε κάτι δυσάρεστο, χωρίς να αφήσουμε να χαθεί το χαμόγελο από τα χείλη μας. Θα δείτε ότι θα σας φανεί ευκολότερο να το αντιμετωπίσετε όταν το σώμα μας στέλνει το μήνυμα "η ζωή είναι ωραία!"
Επιθυμίες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια